About

Thursday, January 13, 2011

.: saJa2 teSt..DIAPEX?. :.

mama bab2 diapers ni memang suka je mengetest..hehe..
tambah2 kalau nampak comel je coraknya..then murah! ngee..

tapi tengok jugak la kan kualitinya, yang nampak ok jugak la..
janji perlu pinggang bhgn belakang elastik cam bergetah tuu.
dan lapik bawahnya boleh tahan menampung air yang banyak..

terkini, try pulak satu jenama ni..DIAPEX..
nampak bagus...so, ambiklah..

harga pun ok sket la dari petpet or drypers..

saiz L ada 68 pcs = RM29.90 (still saiz L sbb belum cecah 13kg pun..huhu..)


setakad 4,5 hari guna ni, nampak bagus je..setanding petpet! mama suka....ada lapik biru lak tu haa...herm...boleh teruskan la ni nampak gaya..hehe..

p/s yang pasti mama tak pernah cuba pakaikan diapers yang mahal cam mamypoko tu..hehe.. mana boleh jimat, kita jimatkan..lagipun arif tak ada masalah sgt tukar2 diapers ni..so, ok jerlah..janji tak tembus..kan...

25 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sama lah Eina..bulan ni pon lily cuba try test kan Qis pakai diapex ni..mmg murah Size M76 baru RM30.90...Tapikan X sesuai ngan Qis..cepat jer merah montot dia..

mummy_ayu said...

tak pernah dgr & jumpa lagi..ayu pun tak mampu la nak guna mamy poko tu..guna huggies jer...and pernah gak guna drypers..tapi allegik kulit..

Ena said...

lom pernah cuba lagi.. sama la irfan guna petpet jugak.. serasi.. dah cuba yg lain termasuk mamypoko tu.. tetap dengan petpet..
tapi yg diapex ni lom pernah cuba lagi.. ok yeh! kalo ok leh la try utk dak irfan sbb irfan sangat kuat pee pee.. haihhh!! camner la nak wat sesi free diapers nie..

ita cutevirus said...

diapex pon ak gak mamalieyna...
izzah pakai ok je.. tp, utk malam je la...

Fieza79 said...

murah pun janji sesuai dgn Arif dh la..boleh jimat, jimat la kan..

fieza pon suka try2 diapers ms zaman Irfan dan Anis kecik2 dl...kalau boleh nk yg plng murah dan berkualiti...

LYAfrina said...

HARGA TU X PENTING.. X BERMAKNA PAKAI Y MAHAL TU SESUAI DGN ANK KITA.. WALAUPUN HARGA SEDIKIT MURAH, TP IANYA SELESA N SESUAI DGN ANK KITA.. OK LA TU.. Y PENTING SERASI & SESUAI DGN KULIT ARIF :-)

shaza said...

saya penah cuba diapex ni tp motot anak merah ler....mmg price ok ler.tp itu terserah pada pendapat masing2 kalo nak cuba tak salah kan?...

mrs.spicy said...

huhu..kalo kulit xsensitip senang la kan.

Sue said...

betul tu, mana leh jimat, kita jimatkan. hehe.. lagi2 part diapers ni kan. khalish bole apa2 je, tp prefer brand diapers sbb murah pun murah. waaa ayep pakai saiz L lagi ke? Jimat byk la camni. Khalish da pakai XL, tu pun da mcm ketat dan patut tukar ke XXL. pampers ni makin besar saiz, makin sikit isinya, sbb tu mahal..

Sue said...

eh tadi sue kata khalish guna ape ek. diapers ek.. hehe dia guna drypers. silap plak

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul tu mek na..if leh jimat jimatkan selagi leh

cam rafiq, hnaya CD & Drypers je leh. if guna huggies ke, pet pet ke..dia cam ade rashes..but, Drypers still lagi dikalangan diapers yg dikatekan rege reasonable N kualiti bagus.

rafiq skang pakai saiz XL wwuuwuuwuwu

Dilla Ady said...

dak acha tak leh la eina..die kalah kalu tukar2 pampers...sekejap jek da melecet..tu yg malas tu..

nza said...

murah tu.....anak2 akak dulu pakai pampers n huggies ttp mmg ok...harganya boleh thn gak....

eima said...

aku pun sama ... tak penah beli mamypoko bagai tuh ...

penah pakai drpers - ok la
petpet -ok
pureen tak ok
pampers - tak brape ok ...

Cik Jue said...

samalah masa farisyah pakai pampers dulu cik jue suka tukar2 tapi tengok kualiti dan hargalah....

bintangku said...

Ok ker? Susah skit nak nmpk jenama nie.

ciK mOt ©™ said...

eyna, ok ke kualiti dia...kalu ok, nak gak try...

sebab skang irfan jek kai pampers...
si kakak tu free forever dah...heheh

Izan Ishak said...

izan pernah jumpa diapex ni. tp tak pernah try lagi. lepas ni boleh try jugak utk twins pakai malam hari.

chugie said...

ketebalan die sama tak dengan ketebalan pet pet eina?

BIONIC WOMEN said...

dhiya sejak lahir sampai ler skang x pernah tukar aper2 selain huggies dry or huggies dry comfort...
tapi skang huggies mahal sangat, dah naik harga..so try petpet...tapi kurang sesuai ngan Dhiya ler..so tgh trained dhiya dipers free

[-suziey-] said...

aQeel dulu pakai drypers then alergic..tuakr huggies baru ok..now pakai huggies merah..utk tido..sbb xtembus..xleh pakai lain..tembus..siang xpakai diapers dh..kencing g toilet..cuma time tido jek..mgm terasa penjimatan :D so arief dh 2.5 yrs dh bole start potty training tau ina mcm aQeel.

ch@ said...

mahal ke murah ke, kena sesuai dgn kulit anak, oni tak boleh huggies. yg lain2 tak pnh cuba. skrg guna drypers je. mmg tgh cari yg murah tapiii tu la seriau kalau tak serasi.

dyana said...

Sama mcm sy..suke test..dl try pakai Drypers xsesuai..mcm2 try...tp bila try diapex nie ok jer..harga pun berpatutan..tak membebankan.

Izudin&Siti said...

Salam .berminat membeli Diaper pada harga berpatatutan..


We sell Baby diapers Gred Mamy Poko import from Korea
Size NB@S 90pcs/bag
Size M 84pcs/bag
Size L 72pcs/bag
Size XL 60pcs/bag
All RM 45 per bag
for XXL 80pcs/bag RM 48

Utk DIAPEX Size L & XL = 50pcs/bag Harga RM 20/bag
utk lihat sampel/ tempahan SMS 0172790397 (DIN) 0126299538 (SITI)
COD : Area Setia Alam, Bukit Raja, Meru & PJ
Penghantaran/delivery juga disediakan utk luar kawasan (min 3 bag dgn kos RM 4/bag)
http://shahalam.olx.com.my/item_page.php?Id=306173667&ts=1327201063

Cik Iman said...

Baru nak try jenama nie. Ada yang cakap okay, ada yang tak okay. Kena trial and error sungguh, buat experimen kat anak ekekeke