About

Sunday, January 30, 2011

.: saBtu tak onLine pUn, AHAD...HARUS la..hehe.. :.

salam hari ahad..
waaah rindu terasa kt belog ni..ngee..
sabtu tak online pun..

ada program..+ malam tadi gigih menyiapkan jahitan..
so, skrg, dah leh releks..baju siap! ^_^

si abah kerja ni..
si arif dah sleep..
jenuh la nak suh dak arif tu sleep..

mama tau dia ngantuk sangat tapi ditahannye mata tu..
so sprti biasa..kalau nak kasi dak arif sleep jugak..
masuk bilik dia, tutup pintu..
then, si mama kena purak2 tido..

huhu..puas la si mama purak2 tido..
dak arif still..celik mata..
potpet..potpet membebel..sambil layan bear2 dia..

bila dia memanggil si mama..si mama membatu..
kekunun tido la ye..
dia pun reda je bebel sorang2..
last2 terbaring jugak..sambil membebel2..
dan tetiba je..senyap!

mama celik mata, haaa...tido pun..hoho..
gitu je kekdah nak suruh dak arif tido..
hehe..

so, si mama bleh la jln2 kejap ke blog kengkwn ni..
dah la komen2 tak ter reply skrg ni..huhu..

okies, mau mulakan penjelajahan mana yg sempat..
sambil tu, menjengok masakan di dapur..buat sup tulang..
biasalah sup tulang ni kan, nak kena berlama-lamaan atas api..
kasi betul2 empuk..

ok, selamat berhari minggu..
ooh mereka di pantai timur & utara kerja eh today..
selamat bertugas! ^_^

11 comments:

ieda said...

waa dikk header baru yer .. templete baru yer .. hampir x cam akak ekkeke
cantik2 :)

Gieyana said...

si comeyy dh tido yer...anak ku pon susah gak nk tido..so skrg dia tgh sibuk layan TV...ku sibuk layan tenet!hihi

Mama Hanim said...

seb baik hanim sejak gi tadika ni mudah sgt tido mlm..
around kul 8pm tu dia mesti mitak ribena sebotol, layan smbil tgk tv, pastu tido lah..
penat gi sekolah la tu..hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sup tulang?? nk skit.. :D

Samalh ngan Qis nih..lily pon kena purak2 tido tp Qis nye tak tido..lily plak yg tertido..Qis sgt cerewet tau..X seberapa sihat..badan panas dh..tu yg kena layan je nih.. :)

NzA said...

hepi weekend.....sejukkkkkkk!!!!!hujan xhenti2 turun.

Aida Alias said...

oo nak kena camtu ye baru arif nak tido.. kalo akak kan.. kompem akak yg tido dulu hahaa

ejaMaria said...

best nye sup tulang... hantar sket semangkuk...;p

eT said...

ada gak mood nk menjahit kan..
bila la mood tu nk mai sini..huhu

Sham said...

buat kenduri dalam hujan hari ini...

mrs.spicy said...

huhu..senang jer nak bagi ayep tido rupenye..silap2 ngan mama2 tdo tu..huhu

Lady Lavender said...

kalo kta yg purak2 tido, last2 memang tido betol2 heehee..