About

Wednesday, January 5, 2011

.:.... puLanG ke TuaN.. :.

yupp...pulang sudah ke tuan kecik dia ni haa..
citer pasal apa ni ye?..

pasal tricycle dak arif ni..
dah pulang ke tuan punya dah..
before this, beskal ni tinggal kt kampung jer..
memandangkan arif tak pandai pakai lagi time tu..
ni dapat hadiah sempena 1st besday arif, dari mak ngah arif aka SIL mama (bulan mac tahun lepas)..

masa balik baru ni..beriya dia naik beskal ni tau!
itu yang terasa nak bwk balik ni..
walaupun still tak pandai kayuh, just tolak2 pun jadilah..

kadang2 menjadi kayuhan dia, banyak tak menjadi, then dia tolak2 jer..
takpe 1 day, pandai la arif ye..Insyaallah..
cuba tangga jaya...yeaaah...chaiyok2x..


tutup lak muka, malu la tuh! anak teruna ni mmg kuat malu! hehe..


see..kasi mama snap nampak mata jer..ngee..


happy dia dapat nek beskal ni then, tolak2 pakai kaki sendiri..beskal PANDA arif tu, tinggi sket, susah nak kayuh..tunggu arif besar sket..

p/s teruslah ceria sayang.......! mama sayang kamu...!..tapi today...kam0 still tak sihat..cepat la yang sihat2 kan diri..mama risau tau..huhu..

29 comments:

mummy_ayu said...

tak pe pelan pelan belajar kayuh yer..
arif demam ker? semoga arif cepat sembuh..of coz la kita risau bila anak tak sihat, kalu leh..nak transfer sakit tu kat kita kan?

Ena said...

ALOLOR.. MAIN NTAI2 CELAH KERTAS YE ARIF! HEHEHE.. MAL SUNGGUH!

UmiDAnisH said...

yeyey, da ada beskal.. leh pusing umah danish nnt

chugie said...

yeay.. pasni bleh lah bwak g taman kan? cepat2 sembuh ye arif..

Zur@ZaRi said...

waaa.... beskal baru untuk ariff...

bg pinjam kat adam boley tak??

adam tak der lagi=))

Fieza79 said...

amboi2 buat malu2 pulak...hehe
nnt lama2 pndai la tu...beskal cmtu dia cm berat sket nk kayuh tu...sama la irfan dl dh terbiasa lm2 laju je kayuh nya...

Dilla Ady said...

lame tak menjengah sini..sori eina..huhu..

eh same cam acha punye..tapi acha warna merah...

same gak cam arif, acha pun tak bape pandai kayuh beskal tu...letih maknye nk menolak tau..

[-suziey-] said...

tricycle baru..mane pegi trycicle biru bertangkai yg kt luar tu?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo...malu malu miau lg Ayep yer..

Moga kamu cepat sembuh yer Ayep..!!

MamaYatie said...

pelan-pelan kayuh yer..budak2 mmg suka 'beskal' ni kan..anak2 saya suka nak berebut hak ni,padahal mainan lain ada lagi..huhu

arif tak baik lagi demam?

~aSHa~ said...

cepat2 sihat..leh main basikal dgn kawan2..

ch@ said...

cheer kak cheer. lama-lama nanti dia pandai kayuh. lepas tu dia soh akak kejar. haih, baru akak mengeluh yg tah kali ke berapa nanti. hehee.

Mamamya said...

damya yg dah beso pjg (dah umo 4 tahun) tue pun still x pandai lg nak kayuh basikal....adik pulak yg lbh laju dari dia....

x per la arif...blaja slow2 yerk..nnti klu mama & abah cuti blh ajak pi playground...luas sikit nak explore...mudah2 bila keluar peluh arif cpt sihat......

p/s:smga arif cpt sihat yer.....

ibu_BatRiSya @wardah said...

wahh..nanti2 mesti pandai n laju bawak beskal...

maszmadi said...

hm, nanti bile dah pandai kayuh..... leh bawak mama pi jenjalan yerk arif..

Iela Fazielah said...

harus arip gumbira dpt beskal dia blk.. irfan pun dah jeling2 kat beskal jiran sblh rmh.. siap gaduh2 nak naik beskal org tu... xmalu tul..hehe

~Siti Hajar~ said...

Danies xpnh ada beskal camtu, dia ada yg keta yg kecik tu je, nti umur 3 thn trs beli beskal yg betul tu terus la, untung Arif ada byk beskal, blh tukar2 klu boring..

MrS. F!zA said...

paling tkut kalo anak naik beskal cm ni la..kang dia tindih nya kaki mama.. huhuhu.. sedap tu kalo kena tang jari kaki..hehe

dah pndai dah dia naik..blh imbang sdri xjth sebelah la..

|| NaFiRaa || said...

hari2 berlatih kayuh.. lama2 mesti pandai~ :)

norihan said...

wahh..arif dapat basikal baru ye...ni mesti ada music kan iena...alahai...malu2 pulak budak cute ni..

acik mimie said...

chaiyok2 .. yayep

heehehe ... lama2 esok dah dpt 'kayuhan' jenuh acik eyna nak kejar pulak

~~*Lady Salwa*~~ said...

ehehe, pemalu ye anak teruna nih...

syiok dapat men beskal... InsyaAllah, cepat la sembuh hendaknya...

Ain said...

cepat la sembuh yer ariff, boleh praktice kayuh beskal lagi....

e.l.i.z.@ said...

tolak je dulu..kaki dh cecah pedal ke belum? dh cecah, senang dia nk kayuh nnt heheh

BIONIC WOMEN said...

ihssss..ariff malu2 pulak dah..
kayuh jhn x kayuh ariff ek..
sekejap jer nnti pandai kayuh ler tuh..Dhiya pun dulu camtu jugak..pastuh boleh kayuh sekerat2..skang baru ler boleh kayuh betul2

hajarus said...

arif auntie hjr nak tumpang boleh???

mama rifQy said...

moga ariff cepat sembuh yaaa!!! amin!bile anak sakit..ibu mesti ssh hati!!

Nia said...

takpe, tolak2 sendiri pun ok.Lama2 insha'Allah pandai le Ariff kayuh tu :)

nieda said...

la,a2 nnti pandai lah tu