About

Thursday, January 27, 2011

.: Ok La daRi takDe langSunG :.

merujuk kepada apa tajuk kt atas tu ye?

pasal ni haa..kt kawasan perumahan mama ni, still di kategorikan tempat baru..
walaupun hampir setahun jugak dok kt sini..
tapii..suasananya cam baru lagi..
sebab kedai2 kat bawah ni, tak bukak2..huhu..

susah la..takde kedai runcit n kedai makan pun..huhu..
tapiiii..

sejak sebulan dua yang lalu..
dah ada orang beranisiatif menjaja disini..
bukak gerai comel depan blok mama ni..

ada jual burger, makanan goreng2, mee berkuah, sate...kopok2..
air dan ada la, 3,4 buah meja dibukak..
tuk sapa2 nak makan disitu..

dan pepagi pun, dah ada yang menjual roti canai, kuih muih ..
ok la kan..kalau terdesak takde apa nak masak kt rumah ni..
setakad ni, mama pernah la jugak membeli ..
harga ok, dan kualiti pun ok..sedap je.. ^_^

kiranya ok jugak la ada kedai comel gini..
daripada dedulu takde langsung kedai apa2..huhu..

ni, pic di snap oleh si abah lagi..
masa bwk arif ronda2 dengan motor, then singgah sini beli burger! ^_^

gaya peacenye sambil bermulut muncung! =P

sementara menunggu burger siap, lepak la sini arif n abahnye..~

Clik-clik la Sini.. TQ

18 comments:

Zue AnnaLeeya said...

chumel ayep wat peace muncung gitu... hehehe...

Aida Alias said...

susah kan kalo tkde kedai berdekatan.. nak kena beli brg byk sikit utk buat stok jika ada keperluan mendesak.

MrS. F!zA said...

kompom laku giler..sebab tk byk kedai lg kan..

eb ezrin2 said...

wah... makin comel umah u yer :)

mummiey said...

comel anak iena♥
sy follow blog iena..
tp xleh nak tinggal jejak kat chat box.hehehe..nice 2 meet u, iena..

Cik Jue said...

ayep peace memang comel...rajin org kawasan umah mama berniaga

Zur@ZaRi said...

betoi tu... dari tak ader kn...
dapat gak dak arif tue makan burger,
muncung mmg tak boley blah=))

|| NaFiRaa || said...

comel sungguh gambar peace sambil mulut muncung tu..kekeke

Dilla Ady said...

hahahha..suke pose arif wat peace ngn muncung tu..pandai die posing..

ummi aka iem said...

mulut dia muncung cam tu mahal tu hihi..dah pandai wat peace ye

Lelord said...

hehehhe x lama lg jd pengunjung setia

Fieza79 said...

asyik aksi bermuncung je skrg ni si Arif...tiru sape ni..hehee sweet..

kedai makan tk byk lg ye..ada peluang tu bukak gerai makanan hehee..tambah pendapatan..memandai je bg idea..ehehh

LYAfrina said...

kemain muncung lagi arif yer:-)

chugie said...

x lama lagi sure ramai yg menjaja, die kena ade yg mulakan dulu tu..

Iela Fazielah said...

org kita ke or indon yg niaga??? mcm kat area rmh br ila.. nak gi kedai mmg jauh.. kalau mkn2 tghari ada satu warung tu org kita niaga.. boleh la mknn pun sodap gak

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la kan, kalau tak ada kedai runcit yg berhampiran memang susah jugak...

hehe, nak tergelak tengok aksi arif dalam pic no.1 tu... muncung tol mulut dia....

ita cutevirus said...

ok le tuh...
dari takde langsung payah gak..
nak kene kuar ngan jauh plak..
kene pakai kete plak nanti kan...

Mama Hanim said...

hehe.. cute btul muncung ayep tu..