About

Monday, January 3, 2011

.: me @ hoMe..ariF deMaM laGi :.

salam semua..

n3 sebelum ni sebenarnya n3 yg dah draff awal, then, malam tadi edit sket..
but..huhu..mendukacitakan la..

arif still demam panas awal pagi tadi..(around 3am..)
memang tak lena mama dibuatnya..

mama nak jelumkan kepala dia dengan air pun dia tak kasi..
marah2..sebab sejukkan kena air..
nak nangis2 dah haa...cian lak mama tengok..
takde la jelumkan time dia jaga tu..

tunggu dia betul2 lena baru letakkan kain basah atas kepala dia..
then, titiskan air spy tuala menyerap air sampai ke kepala dia..
risau sangat sbb betul2 panas, taktau brpa temperaturenya..rasanya dekat 30darjah
ada koott...

sudahnya, mama masukkan ubat montot jer..
time cenggitu, mmg susah nak kasi ubat makan kan..
huhu..

sudahnya, pagi ni..mama tak tenteram nak pergi kerja..
nak kena jaga dan monitor dia..
if still demam berterusan, rasanya kena ke spital..
today dah 3 hari demamnya..bila malam & tengahari gitu..
panasnya mencacak naik...huhu..risau sangat2x..

time ni, 10am +- ni arif still tido..
tak pernah2 dia bangun selewat ni..
mungkin badan penat kot..
tapi tanda2 nak baik tu dah ada sket..
badan dedar...

tapi semalam pun cam gini gak, dah aktif malamnya..
tak sangka awal pagi, panas datang balik!
huhu...cepat la sembuh sayang..

tak lena tidur malam mama risaukan arif..
oooh begini rasanya perasaan seorang Ibu..
sangat2 risau bila memikirkan if sesuatu berlaku
nak lelapkan mata pun tak berani..huhu..

moga arif cepat sihat..
musim demam agaknya ye..huhu..

thanks kengkawan atas doa2 kalians..
mama nak kena masak ni..
nanti dah betul2 free bleh la jenjalan jap..


16 comments:

UmiDAnisH said...

moga arif cepat sihat.. kene rajin2 lap badan dia dengan air (air suhu biasa jgn sejuk sgt atau suam sangat) basahkan leher, celah ketiak, rambut dan kalau dapat suh dia main air dalam besen mandi biar cepat hilang panas.. kalau anak demam memang tak tenteramla.. tp tula kene juga bg dia jelum air supaya cepat hilang kebah tu..

Alimaz-Kembara Terasing said...

BUDAK TENGAH MEMBESAR.....

rina a.k.a jaijina said...

kecian boy ni, demam ye..demam tahun barulah ni eh? hope arif cepat sembuh ye, mmg risau kalau anak² demam kan kak..

Mrs.Imran said...

kesiannya...kalo anak dah demam maknya mesti tak blh nak tido,risau memanjang...apa2 pun harap2 arif cepat sembuh...

nza said...

moga arif cpt sembuh....eina guna air suam ye kalu nk jelum arif..br cpt kurg ckit panasnya n lbh thn lama ckit.....

Ena said...

alahai.. siannya kat dak arif..

Moga cepat sembuhla ye sayang..

~~*Lady Salwa*~~ said...

semoga arif cepat sembuh ye...

demam nak masuk tahun baru kot...

kalau tak kebah lagi bawak la ke spital... risau jugak kan kalau demam lama2 ni...

Zur@ZaRi said...

alahai demam la plak...
demam tahun baru nie=))

hope ur little cepat sembuh yer=))
zura pun riso kalo anak demam. sumer bender tak menjadi=(

Zaidah said...

auntie doakan semoga ayep cepat sembuh yer ayep....demam nak tambah akallah tu eina....cuba eina buatkan air asam jawa untuk jelum dia....air asam jawa lagi sejuk...

~aSHa~ said...

demam nak membesar kot...cepat2 sihat ye dak arif..

rATu kEBaYA said...

demam ye arif..

moga cepat sembuh ye...

Ain said...

hopefully arif cepat sembuh...

demam nak dapat something agaknya tu...

|| NaFiRaa || said...

moga arif cepat sihat~ sian sgt kalo tengok anak demam.. memang x tenteram rasa hati..

ibunurin said...

moga cepat sembuh.
kalau demam, lapkan badan, kepala dia dengan air asam jawa pun ok. boleh sejukkan.
apa-apahal pun, kena bawak jumpa doc...

[-suziey-] said...

hopefully by this time arief dh sembuh..sian arief..

shila said...

nak syer info...
anak dulu slalu demam gak... tapi selalu bg vitamin c yg huruf tu n minum scot emulsion... sekarang dah kurang n jarang2 demam... doktor syorkan kurang mkn mc d n kfc... tu pun punca budak2 slalu demam... tapi kalau dak arif memang xmkn kira ok lah...