About

Tuesday, March 1, 2011

.: maMa kiJe 4 haRi je seMingGu :.

Yee…boleh tak kalau mama nak kije seminggu 4 hari jer..?
3 hari dok umah, bleh la ligatkan lagi bisnes…hee..
Yee time weekend je mama buat kije menjahit ni..
Weekdays, tiada daya lor..huhu..

Kalau nak kije yang kerja 4 hari dalam seminggu
Kije sendiri lah yee..wakaka..

Tapi jangan jeles, this week n next week mama kije 4 hari jer..
Sebab?..sebab mama ambik cutilah.. ^_^
Reason?..adalah..ngee..

So, memang betul ye tajuk tu..
Mama kerja 4 hari je seminggu..
Tapi untuk 2 minggu ni jerlah ..hehe..

Syok…syok..lalalala. tapi syok bukan bermakna bleh beristirehat sesenang hati..
Ada agenda..ada misi dan ada datelinenye..
So, selamat la mama meneruskan misi.. ^_^

p/s pernah ada yang bertanya mama ambik upah jahit baju berapa kan?..at the moment, mama jahit baju kurung biasa je RM30 sepasang..dan pelanggan di kalangan mereka yang mengenali mama je dulu..nanti dah confident, baru mama luaskan pasaran ye…ceewah bunyi cam bisnes beso jer..ekeke..Selamat Maju Jaya untuk mama! ^_^

17 comments:

|| NaFiRaa || said...

sonoknye keje 4 hari jek!! saya keje 6 hari seminggu.. sabtu halfday.. huhuhu.. teringin jugak nak carik keje yg keje 5 hari jek seminggu.. leh ade masa lebih sket ngan keluarga...

bintangku said...

Wah... blh tajamkan skill lar bila masa byk utk menjahit.
Pape pun... gud luck. Semoga bisnes berjalan lancar. Mula2 start bisnes, mmg lar kecik2 dulu. Nnt mana tau, leh bukak kedai jahit lak. :)

Zue AnnaLeeya said...

best ar kije 4 hr jer seminggu... jeles... hehehe...

smoga eina maju jaya dlm bisnes jahit menjahit tuh yer... eina jauh sgtla... klu dekat blh akak jd pelanggan eina...

♥Azie♥ said...

saya keje 5 hari seminggu..huhuhu tu pun rasa liat nak g keje

ch@ said...

bestnya akak, after this boleh duduk rumah je, buka butik menjahit baju kat rumah, kalau dekat boleh tolong jahit butang, heheee. butang je la pandai itu pun berzaman kot nak siap :)

✿ etiey erywan ✿ said...

wah seronoknya keje 4 hari seminggu? boleh ke kak?

dinor's family said...

ibu ijat pulak krj 4 ari cuti 2 ari slamat maju jaya tuk mamalieyna

Fieza79 said...

nampak gaya nya lps ni harus la jd busineswoman benaran ni...moga berjaya segala usahamu eina...gud luck..!

NzA said...

wow...dh boleh mula la biz tempahan jahit baju..mmg lumayan n boleh kerja kt umah dh masyukkkk!!!!

Izan Ishak said...

ada misi penting ye eina. alhamdulillah...untung ada kemahiran emnjahit. mmg boleh jana pendapatan dari umah kan~

ieda said...

masa dipenuhi dgn xtvt menjahit ok lah kan dikk
ada jugak masuk poket .. rm 30 dah ok dah .. sbb cina skrg amik rm 40 baju kurung huhuh .. semua dah naik

bonda dadif aka akish said...

bahagia sungguh kalo mmg keje 4 hari dlm seminggu...yahoooo!!!

apepon...semuge suksess dlm bidang jahitan tuh...reti juge ye..dr kite..haih!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Apakah reason itu?? hehe..
mesti shopping2 bila abah ayep blk kan.. :D

Mamamya said...

alhamdulillah klu dapat kembangkan business tu iena...x mustahil kan... mana tau suatu hari nnti ada kedai jahit sendiri...amin.

blh pilih nak keje brp hari seminggu...:D ambik upah menjahit lumayan sekarang ni...dapat jahit baju kurung pun dah ok....

apa lah agaknta agenda yg nak di settle kan tu...:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah2..berangan..takpe..angan2 leh jd kenyataan..aminnn

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala salah komen la pasal keje 4 ari tu terkomen kat atas plak...sowy ye...best2 amik cuti kita pun nak kasik clear sikit AL

MamaYatie said...

nak cuti jugak...tp minggu depan..

gamaknya ada tak org nak kasi kita keja part time 3-4hr jer seminggu..keke

eina, saya dulu ukm batch 1999-2001.sempat berselisih kan..duk kolej hussein onn smp final year.selalu la pegi kuo sbb ada kawan duk sana, lagipun depan FST kan..