About

Friday, January 14, 2011

.: maMa daH peNat, suka HaTi kaMo la.. :.

Salam Jumaat..

yuhu..JUmaat kembali lagi..
moga kita bertemu lagi Jumaat di minggu hadapan..Insyallah..jika masih diberi kesempatan..

paling suka sebab esok adalah hari cuti..lalala...
walaupun takde agenda dalam kepala..
tapi tetap rasa best sebab time to berpoya2 bersama family terchenta..! ^_^

*******************************************
pasal n3 sedih semalam ye..
rasanya mama tak dapat nak kongsikan kt sini..
biarlah rahsia..

tapi ianya libatkan masa depan..
hope adik mama tabah hadapi ujian dari Allah..
setiap perkara yang berlaku
pasti ada hikmah disebaliknya..!

mama boleh cakap..besar betul dugaan untuk dia..
kalau mama di tempat dia, taktau la nak cakap macamana..
harus jgk dok berkurung dalam rumah makan bulan..hukhuk..
k, stop citer pasal tu..

back to track..

oooh mama dah penat bercakap
mama dah penat kemaskan..
mama dah penat betulkan..
mama dah penat membebel..
mama dah penat...! so, mama biarkan jer..


...ni time soping kt Giant..alahai..dh tak terkira berapa kali dah mama susun semula..
tak terkira berapa kali mama menegah ..
tak terkira berapa kali mama membebel dan tarik2 dia..

sudahnya..mama biarkan..dan terhasillah itu..huhu..
sesi menyusun alatan.ngee..si abah yg snap..
sbb mama dah penat melayan...!

takmo dok dalam trolley..
berjalan sendiri jugak yg dia nak...
sudahnya gitulah..ada je idea nak buat shoping mall tu mcm umah dia..ngee..

macam2 lah kam0 arif..huhu..
pastu, si abah pun jadi melayan...
tambah suka la dak tecik tu..

then,
ada hati nak main ni konon...ngee.. =P

leh beraksi camni jap pun jadi la arif ye,,hehe..

SELAMAT BERHARI MINGGU~


25 comments:

Ena said...

Moga adik eina terus tabah la ye..


alalala arif.. heheh.. camtu la ragam anak ni kan.. kdg buat kita gelak guling2.. kdg wat kita geram.. kdg ada juga buat kita rasa malu bil ada yg menadang.. tp lantak la.. selagi tak memudaratkan.. layankan aje la.. arif kira ok la tu sbb abahnya rajin melayan.. kalo anak ena la mcm tu?? ermm.. tak denye la.. dok je la lam troli tu.. takkan dibenarkan utk turun lgsung.. sian pulak bila dikenang.. erm..

Mama Hanim said...

salam eina.. slmt pagi jumaat..kedah dh cuti hr ni..jgn jeles..hehe..

alahai ayep.. cute sgt dgn mcm2 posing dia kan..

-- semoga adik eina sabar hadapi dugaan..

Izan Ishak said...

seronok tu dia main susun2 camtu. belikanlah eina...nnti konfem dia suka main kat umah ni~

wan sujaihah said...

takper kak..wish adika akak selamat dlm segala cabaran...emm adik saya pun baru terima berita sedih...hope semua is ok!!

nza said...

moga adik eina tabah..kita hanya mampu brdoa ttp beban dia yg pikul....

alahai anak lelaki...anak lelaki....hu.hu.hu......

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe..yer Arif buat jer cam rumah sendiri.. :)

Sama cam Qis skrg ni mmg susah dh klu kuar berdua jer ngan dia..mmg X terkawal oleh lily dh..tu lah diakan peel budak2 nih..mcm2 ragam.. :)

mummy_ayu said...

moga adik eina tabah menghadapi ujian dariNya..

ayeep..bukan main aktif lagi..
bebudak mcm tu la..
Ian & Iris pun..kalu mood diaorg taknak duduk dlm troley..sama je aktiviti diorg...mcm nie la..penat nak layan..

ieda said...

semoga adik eizan tabah ya dikk .. insyaallah doakan utk dia ada jalan penyelesaiannya ..

ermm budak2 mcm tu lah dikk .. kalau di tegah makin jadi .. senang x yah marah2 lok jer .. nanti dia paham sendiri :)

[-suziey-] said...

hmmm smga adik ina tabah hadapi dugaan Allah s.w.t ok :)

hehehe lawak la arief..sbb tu kt klu g shopping wajib letak aQeel dlm stroller pastu umpan sweet corn :D

ch@ said...

walau apa pun dugaan, pahit atau tak memang kena juga terima. smg adik akak bertabah.

hahaaa serupa ngn oni, suka buat hal sendiri bila kat pasaraya. selalunya mrABi je la layan. Ayep nak jadi mamat skate ke? hihiii.

Zue AnnaLeeya said...

bila dah besar tuh mmg byk jer akalnya... kdg2 kita pon ilang sabar kan???

pandai ke ayep main skateboard tuh??? hehehe....

~Siti Hajar~ said...

Smga adik eina trs tabah hadapi dugaan..

sama la arif dgn anak2 sy tu, klu p s/market dibuatnya cam rmh sndiri, sy pon cam eina la, xlarat nk mlayan jd suka hati korang la, ibu dah fenat! huhu...

Cik Jue said...

moga adik mama tabah dengan ape yang terjadi...

aduh ade gak org tolong kemas barang kat GIANT nie....

Dilla Ady said...

terlepas pulak bace entri pasal adik eina tu..tapi da bace da tadi..

hope adik eina kuat semangat ye..


alolooloo...encem dak arif walau di mane pun kamo berada..dak acha masih behave lagi kalu bawak bershopping..

♥mamaQASrina♥ said...

comel la arif naik skatebord tu.. kekekeke..

samala qasrina pon..kalau bawak pi shoping, mmg mcm tulah keje dia..nak susun macam2..huwaaa..
sora mama bleh dengaq satu mall.. huhuhu

norihan said...

Semoga adik iena dapat menjalani hidup ini tabah dan seadanya...
hesemlah arif pakai helmet buat gaya macam tu...

bintangku said...

Tu namanya kreatif. Ok lar tu...

ibu_BatRiSya @wardah said...

dah terbyg nanti Batrisya pon mcm ni!

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. boy mesti lasak kan~ layankan ajer lah.. kalo x terlayan.. biarkan ajer.. kekeke

LYAfrina said...

smoga adik eina tabah & bsabar dgn ujian allah.. dia adalah y terpilih :-)


adoiiiiiii.... mcm dah kat rmah.. syok arif main, dlm aircond lg..

happy weekend!!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

kes ni saya malas bawak anak2 soping

Fieza79 said...

mcm berat sgt dugaan tu...hrp adik eina tabah melalui nya...

alahai Arif buat mcm rumah seniri pulak...hee kelakar lah..!

BIONIC WOMEN said...

cuteny arif...nnti dah besar skit suh mama and abah beli 1 utk arif tau....
suker ler tgk gambar last tuh

chugie said...

arif..arif, macam kamu ye.. nampaknye mama kene belikan mainan tu n letak kat umah lah.

nieda said...

huhu..bdk2 mcm tu lah. Hari tu bawa humaira pergi ikea, dia boleh tendang pintu rintangan api, apalgi 1 ikae bunyi alarm. Buat malu je. ishk..