About

Monday, January 3, 2011

.: kaTanYa cuTi naK bereHat..lg caRi peNat..hoho ! :.

Ntah ..selalu gitu ler..
bila kerja, asyik terasa nak cuti jer..

bila tiba hari cuti lak..
ada je aktiviti @ program yang dirancang nak dibuat..
kalau ada si abah memang ada jerlah program..hehe..

upps..pasal tajuk tu kan..
tu la...time cuti Jumaat lepas tu..
ter lebih rajin pulak nak men tukar2 posisi barang dalam rumah..

hehehe...biasalah , tukar mood.!

seb baik umah kocik jer..ngee..

Apa yang diubah?
Bilik dak arif (kata jerlah Bilik dia, tapi idok ler dia tido situ)..
asal bilik arif kocik..tapi ari tu, ghajin plak nak ubah2 ..
katil kecik arif masuk bilik ke-2, then, bilik kecik..
jadi bilik jahit mama + tmpt Iron baju + gobok2 baju..
bilik sempit lg sempit jadinya..ngee..

kata je ubah katil..
tapi alang2 ubah tu, itu ini dikemasnye..
seb baik la membanting tulang bersama en abah..
ok la sket..

then gara2 mengemas tu..
dak arif hari tu, mama lupa nak kasi makan tengahari on time..
dah tertido dia...mama baru teringat..
haih la si mama, mmg nak kena ni..

upss..bukan sengaja, tp tgh2 mama masak tu
dak arif dah terlena..
cian dier, bgn kul 3 petang gitu baru makan nasi! huhu..


katil kat bilik kecik~ lama...

after that..


dah pindah tempat..lebih luas kalau nak bermain2..^_^.. (tapi ambik gambonye sama jer..ngee..)

p/s rumah ni, sesekali nak kena ubah suai kedudukan barang jugak kan, takla terasa boring...semalam (ahad) lagi terlebih rajin, cat dapur dan bilik baru arif tu..ngee..cari kerja sungguh..nak jenjalan tak bleh sangat, arif demam lorr..huhu..

17 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

rajinny ela mamalieyna ni..hehe..umah sendrik semangat sket nak ngecat bagai..cam kami dok umah sewa ni, nak ngecat pun kene pk 2-3kali..papazakwan liat sket, huhu! abes2 ubah sket2 perabot yg mmg tak byk ni je, hehe

rina a.k.a jaijina said...

wahh, cantek ar umah mama pasni..rajin, sampai ngecat mama ni..kalau rina mmg kene kacau ngan echa jek, tsk tsk..

mummy_ayu said...

rajin tul mengemas, mengecat...

maszmadi said...

hehe, rajin sungguh la eina nie ubah2 perabot kat umah, siap ngecat lagik..... hm, masz dok umah sewa, xder nyer la nak buat mende2 kan, bior jerk gitu, hehe

Mamamya said...

salam iena...

siannya arif demam...lia ada baca n3 kata iena ada bagi arif minum ribena..klu anak2 lia mmg x tahan minum ribena..akan menyebabkan batuk..lbh2 lgi afiqah sbb dia ada asthma..mmg x blh makan/minum air grape....

harap2 arif cpt sihat lah yer...klu berlarutan elok lah bawa pi klinik cpt2....

comel bilik arif ada gambar dora.. ;)

Noreen said...

waahhh santek bilik ayep...
semoga cepat kebah arif

MamaYatie said...

duk umah sendiri senang sket kan..nak ejas sana sini..nak cat ker nak tempek sticker ker wall paper ker..belasah sajor..jgn kata arif, anak2 saya yg besar tu pun tido ngan kami lagi..huhu...

chugie said...

betul tu eina, bila time kerja hati rs nak cuti.. tp bila time cuti.. macam2 plak kerja yg kita buat kan?

bestnye arif dh de bilik sendiri.. fatin tak dok laie.. bilik semua full!

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu, bila hari kerja nak sgt cepat cuti, konon nak rehat...

tapi bila cuti sibuk gak... hehe

memang pun sekali sekala kena 'tukar angin'... baru best...

e.l.i.z.@ said...

hehehe mmg cari nahas tu kak :P
xpe, skali skala buat keje lebih.sambil exercise hihihi..kompom penat gile kan mengecat

*mmg sama je pun gambar tu :P

LYaFRINA said...

masa duk rmh sndiri dulu.. fain suka sgt tuko2 deko ruang tamu & bilik. baru ada feel..

arif tdo sorang2 k eina???

~Siti Hajar~ said...

Btl eina, bila dok rmh ni ada sj yg nak dibuat, kdg2 rs dok rmh lagi penat dr mai keja..hehehe

acik mimie said...

rajin eyna kemas2 bilik .... mesti rumah cantikkan ...

Hanis Azla said...

cantik biliknya.. akak pun selalu suka nak tukar2 posisi perabot dalam rmh.. tp en.asben tak kuasa nak selalu layan.. jdnya kalu buat pun yg minor2 ajelah..

[-suziey-] said...

oooo ni bilik yg aQeel buat mcm ilik sdiri tu ek..ekeek:D cantik cadar lilo stitch:p

Izan Ishak said...

cantiklah eina!
rajinnya mengecat. izan ni skrg tgh dlm mood mengemas nak pindah wpun umah blm jumpa lagi. bila2 masa je kena ready~

Mama Hanim said...

perhhh..cantiknya bilik.. dora tu klu hanim tgk mesti nak jugak..
jeles ar cmni..hehe..