About

Thursday, January 6, 2011

.: kaLau mama DiBeri keSempataN maSa.. :.

...sambung...

mama pun nak join sama..

makin kurang aura nak membebel..
so, mama tempek je lah pic ni..
ni pun kenangan for my arif nanti..

lepak2 tepi laut..
tengok sampan..

kejadian berlaku masa balik pontian that day..
di pagi hari pertama..si abah membawa si anak ronda2 naik motor
then, singgah tepi laut..tengok sampan..
orang turun mencari ikan..

mama?..duk di rumah, pepagi byk urusan nak settlekan..
cuti kejap je ari tu,just 3 hari..
tak dapat ke sana lagi, sbb hari2 lain ada program2 lain..huhu..

layan sket pic, hasil snapan si abah dr camera HP beliau..(abah leh ambil alih dh tugas mama ni, snap sana sini..hehe..)





sekian....... ^_^

21 comments:

eima said...

fahim pantang napam laut die paling xcited...

kat pontian ni kg nelayan ke

arif pandai pakai selipar tak de tali belakang ??? kagum !!

Izan Ishak said...

sedih pulak baca tajuk tu eina. bagus jugak kan, abah arif pun rajin snap2 pics arif buat kenangan~

Ain said...

ayep ada naik sampan tak?

pengalaman yang bernilai untuk ayep kenang bila dah besar nanti ni...

iena, kalau ayep dpt tengok fish mesti lagi seronok dia kan....

KizZ said...

Kalau ada kesempatan masa..Kiz nak melancong ke serata dunia eceehh!!


Jom sini,
Tuto tinggalkan link lepas komen

zue @ annaleeya said...

bestnya ayep tgk sampan tuh... untung eina kg ader sungai, smpan bagai... msti ayep sonot... klu airel tuh mesti sonot sgt tgk sungai.. nak tgk fish katanya...

airel hnya tgk pokok sawit jerlah... nak wat cmner, kedua2 kg kt felda... hehehe...

[-suziey-] said...

waa arief pn mcm merenung masa depan jek..:p

LYaFRINA said...

suasana perkampungan nelayan y sgt cantik!!

sg mana ni??

Fieza79 said...

abah Arif dah terkena penangan blogger tegar la tu eina...

kalau buat sesi photoshoot kat sini cantek eina...nak2 pakai kamera canggih...kan kann..

Zaidah said...

tahap kebizian ker eina....akhir2 nie zai sit bizi...tu yang tenggelam timbul tu...huhuhu

Iela Fazielah said...

rajin abah ayip snap gmbar ye... rajin gak mak ayip ni publishkan.. kalau hubby ila.. hampeh!hehe

mummy_ayu said...

wah bestnye ...
terasa suasana kg,tenang je..
arif pun layan jiwang je..

|| NaFiRaa || said...

budak2 memang sonok kalo dapat tengok bende2 baru cam tuh.. tapi susah nak carik2 tempat cam tuh kan.. balik kampung baru lah dapat jumpe..

Ena said...

arif wat per tu? hehe

umah ena ni 3 column jugak kan.. kan best kalau kalo gambar ena leh besar cenggini.. dah buat tapi terkeluar la plak.. tu yg dok comei cenggitu jek.. kui3x..

puas kan dapat tengok gambo besor cenggini.. :D

chugie said...

kg pil eina dekat ngn laut ye? wah.. mesti best ni!

bintangku said...

Bestnya..... kg dkt ngan laut.

~~*Lady Salwa*~~ said...

tetiba jek teringat kat kampung... rasa cam dah lama tak balik...

ahi, menung apa tu arif... :)

BIONIC WOMEN said...

kampung sy pun ada laut, sungai semua ni..aritu lepak tepi sungai, ingat nak bawak Dhiya naik bot, skali dia takut ler...menangis2, xnak ikut aki abah.."aki abah, panggilan utk abah saya"...

~Ifa~ said...

bestnya kg dekat dgn laut.mesti arif suka kan bila blk kg dpt jln2 tgk smpan..

~Siti Hajar~ said...

abah arif dh blh jd blogger gak ni, blh tukar2 update dgn mama, hehe..suka la pic2 tu, nmpk cantik! tp nape arif xtgk camera lgsg..huhu..

nieda said...

nieda suka pemandangan mcm ni, arif menung apa tu?

Mama Hanim said...

suka tgk view sungai..nmpk tenang je kan.. kebtulan plak duk sg petani..kui3..

ayep best jln2 dgn abah dia tu..