About

Monday, January 31, 2011

.: GiGih seMaLamaN dan tak Sia2 ^_^ :.

Salam Isnin..

yes..yes..yes...esok time to balik kampung!! lalala..^_^
ikut hati mama memang nak cuti je hari ni..
bleh la balik on sabtu lagi kan..

tapi..huhu..en abah tu lah..
ada operasi..so kena la ikut jadual masa dia..
ini pun kira nasib baik la..
sebabnye bleh cuti time CNY..
dan bila balik ke sini nanti..si abah kena g kursus..
huhu..

ok2 berbalik pada tajuk itu..
gigih sabtu malam ahad tu tau..
gigih menjahit...tapi itu pun tunggu dak arif sleep dulu..
sementara tunggu arif sleep tu, mama pun ter sleep kejap..
kejap jelah..malam minggu tu syok dok layan BOLA..hehe..

then, dah masuk jam 11 baru terhegeh2 nak menjahit..
around 1.30am SIAP!

sepasang baju + sehalai kain hitam!

tapi siap berjahit mesin jelah..
kelim2 bwh baju & bwh tangan tu bersambung pagi esoknya..
siap jahit terus Iron..
then, today, ready to pass to empunya diri..^_^

sebab ini jahitan pertama tuk pelanggan, so mama abadikan disini..hehe..


~baju asrama ni kan..^_^

22 comments:

MrS. F!zA said...

yeahhh.. mmg bju asrama pon sekali pndg dh thu..ekekeke

syabas kak!!

~izan~ said...

seronoknya pandai menjahit =D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yeyy..dah siap..hehe

Cik Jue said...

yelah mama baju asrama...selamat menjahit ye....

Mamamya said...

yeah...siap akhirnya...:),lia dah lama x menjahit..sejak ada anak kecik ni malas sungguh nak buka mesin jahit tue...klu buka pun utk jahit baju/seluar anak2 yg koyak jer...

semoga bergumbira bercuti di kampung nnti...

wan sujaihah said...

wah2...pandai jahit upernyer...ada gaya dah,,kak gambar yang kat henger tu saper?he he he..kurus je :P

mummy_ayu said...

wah..semalamam dah siap....terror gak tu...leh jahit baju, senang tul..takyah nak upah2..amik upah lagi, leh buat side income

[-suziey-] said...

waaa jahit baju asrama ni..hehe..bgs la ina..kagum..pandai menjahit dan memasak laksa..hehe

eima said...

terer..klu aku pun pandai menjahit kan behs ....

Fieza79 said...

congrats2...dh siap sepasang...lps ni bertambah2 la income ye...untung la org pndai menjahit ni...

bintangku said...

seronoknya pandai menjahit. Pas nie, leh ler amik tempah skit2. Blh buat side income.

Alimaz-Kembara Terasing said...

waaa amam dah mula berbisness ya /... tahniah..... teruskan usaha ...

LYAfrina said...

wahhhh.. tahniah.. insyallah, lps ni mkin btambah rezeki :-)

Noreen Syafira said...

terro akk mjhit yea...

Noreen Syafira said...

wahhh kejap je ciap...nk hntr baju raya thn nie boleh???hihihi

Noreen Syafira said...

wahhh cepatnyer ciap...untung akk pandai mjahit...reen pandai tp x berapa kemas la huhhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

Salam, dah leh tepek iklan HB yang baru

http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/tutorial-hoyey-iklan-heartbeat-dah-leh.html

Aida Alias said...

wahhh syabas!!.. cepat betul menjahit tu. boleh ambik order byk camni hehhe..

chugie said...

cantik! pas ni bleh buka tempahan tuk kawan2 blogger kan.

MamaYatie said...

waah...thumbs up!! pandai dah tur..ada sstgh tailor tak pandai nak potong kain bagi corak tengah2 gini

Iela Fazielah said...

salute! dpt buat pendapatan sampingan kan..

mama rifQy said...

wah pandai menjahit!!! leh tempah nih!heheheehheeee