About

Monday, January 3, 2011

.: eLok je deTik 12 mlm.. 01.01.11 :.

Salam pagi Isnin yang ceria..!

Jumpa lagi kita di tahun baru 2011! Alhamdulillah..syukur..
ohho..puas tak cuti 3 hari ni?..ke ada yang sambung lagi cuti ni..
yelah today kan bermula sesi persekolahan..
mana tau nak kena temankan anak2 kt sekolah ke..hehe..

mama?..lambat lagi lor..tahun ni arif haidar mama baru nak menjejaki usia 2 tahun!

mana sambut tahun baru?
mama kat rumah jer, abah bertugas malam tu..
so lepak dengan arif je, itu pun arif sleep awal.

meriah giler percikan bunga api sanasini kan malam tu..
mama dok tingkat 14 tu, standy kot tingkap je tengok suasana percikan @ dentuman bunga api berbungi..

untung dok tingkat tinggi2 ni, luas pemandangan! hehe..
rasanya lebih 20 tempat mama nampak percikan bunga api..banyakkk....! sana sini..

sempat mama snap..snap pemandangan malam, tak nampak la..
so, snap kt Tv jerlah..ekeke..mcm2 mama ni..ngee//



oooh back to sad stori..
after detik 12 malam tu, sempat lg mama jalan umah kengkawan..
tetiba jer, dak arif mama, terbatuk2..
mama pegang dia..Ya Allah..demam..
batuk2..sampai termuntah..then, banyak lendir..

sian dia..tetiba je demam panas mendadak!!!
risau mama, en abah dah la takde..

malam tu jer, 2,3 kali arif muntah..sampai ke hidung2 keluarnya..
Ya Allah..semput mama tengok arif..
sian anak mama..!

tak daya nak kasi ubat ke apa..
pegang kepala panas, kaki dan tangan sejuk..
mama just jelumkan/lapkan kepala dengan air asam jawa jer..
dengan harapan panas makin kurang..dan arif makin ok!

nape ye, berlendir gitu muntahnya..
rasanya sebab banyak minum air manis kot..
lately ni, arif kurang dah nak minum air masak..
so, mama banyak kali buatkan dia air ribena..

taktau la itu boleh jadi penyebab ke..

harap2 tak berlarutan panas badannya..huhu..
tak sedap mama nak lelapkan mata pun, seriau jadi apa2 time mama terlelap..huhu..

update : malam tadi arif menunjukkan tanda2 positif, tapi ubat still perlu bagi sebab bila panas, panas mendadak..risau sangat2x..harap hari ni berterusan sihatlah hendaknya..kalau tak, bertambah risau mama, today hari ke-3 demamnye..huhu..

7 comments:

wan sujaihah said...

haah kak..memang cantik no tu...thn ni ramai la kawin dengan tarikh2 yang cantik :)

aqif demam kenapa kak?tp skang ni musih la kak..saya hr tu kena demam...3 hr tak bagun..siksa badan

MrS. F!zA said...

selamat menyambut tahun baru buat k.eina n family!

ciannya arif..nasib dah ok ye.. riso kalo tengok suhu badan anak panas.tak senang dibuatnya..

Get well soon dear arif haidar!

Izan Ishak said...

air manis mmg boleh jadi satu sebab muntah jadi berlendir banyak. kalau boleh kurang kan terus minum air manis. hmmm...sian pulak ayep.

takpelah eina...slow2 ajar dia biasakan minum air masak. insyaAllah lepas ni dia ok tu~

Ena said...

alahai.. siannya arif..

kena kurangkan dulu kasi air ribena sbb irfan pun sama.. arif ada minum ais or minuman dalam kotak tak? tak pun mcm vitagen ker? minuman mcm tu tak berapa elok sangat bg kat anak2 buat masa ni sbb paru2 dorang masih baru.. tp tak tau la mungkin sbb lain.. cuaca ker kan!..

nieda said...

cepat sembuh ya Arif..kalau tak ok juga kena refer kt doktor. risau juga kan..

Nad @ MamaZakwan said...

cepat2 pi doktor ek arif kalu masih berlarutan...ksian kt arif, smpi muntah2..

MamaYatie said...

ciannya arif..hari ni dah ok ker? demam panas kena la jaga2 lebih sket..mlm tadi pun nurin tiba2 demam panas..sib baik pagi ni ok, kalo tak tak gi skolah la..