About

Friday, January 21, 2011

.: daH siaP list uTk eSok dan LuSa.:.

*salam hari jumaat...

banyak agenda sabtu/ahad esok..
antaranya ;
- mau kemaskini file peribadi..hoho..berterabur semua cert.2
- mau study sket..hoho..lama tak study..harap dapat la masuk sket input.. (nape study?..ada laa..ngeh2x..)
- mau potong kain anak mak cik opis (tuk buat baju asrama dia), antar on friday lepas..
- mau buat laksa ..lalala..(akak mama kasi ari tu, cam tak puas makan..so, kena buat sndiri la..hahaha..)
- mau siap kan sarung bantal..sedondon dengan langsir bilik dak arif tu..

ooohhh...langsir sempoi bilik dak arif dah siap..!
petang semalam siapkan..
akak mama datang sini,, saja lepak2.. sambil2 dia melayan anak2 + anak buah dia (arif ler tu..hehe.) bleh la mama menjahit kejap..lalala.. =P

so, dah siap pun langsir..nak tengok?


sempoi jer..

dan ada lebihan kain tu, so bleh buat sarung bantal sekali..
esok2 lah..

sambung balik list tadi..

herm..apa lagi eh?

kerja harian yg lain la..mengemas, membasuh, memasak..menggosok (baju kije la)
yang pasti minggu ni, tiada agenda tuk JALAN_JALAN>!
kenapa?

jwpn yg sama : en abah bertugas! hohoho..

so, harap2 perancangan berjalan lancar..Insyaallah..moga dipermudahkan.. ^_^

then, monday...mama on leave yee..harap maklum..

23 comments:

ejaMaria said...

suke betul ngan kaler hijau ye... ;p

MrS. F!zA said...

esok lusa duk rumah!dalam sejarah! hehehe sabtu apaknya sekolah..ahad duk rumah..bajet takdak! lambatnya gaji..huhu

comelnya langsir..kalo dpt buat sedondon sekali tilam mesti best.. kalo kita suka biru lg dr ijo..

Arizakiah said...

salam...
Akak suka color hijau.. sejuk...
Bilik anak pempuan akak pun serba hijau. memang menenangkan. r

Iela Fazielah said...

WAH... byk agenda kena buat tu....

mummy_ayu said...

wah..dah siap dah list..harap semuanya berjalan dgn lancar spt yg dirancang..amin..
comei bilil arif...hijau..Ian pun suka hijau..

Izan Ishak said...

cantiknya langsir bilik arif...ijau gitu.

eina...gud luck ye! moga ada rezki buat eina~

bintangku said...

Puas ati kan dpt buat sendiri utk anak. Comel jerk langsir tu.

ch@ said...

ya, schedule penuh seorang isteri. kesibukkan terserlah. wah-wah-wah arif suka hijau ke kak? boleh geng ngan kita laaa. kita bygkan warna oren tuk bilik Oni, huiii masuk je oren mata coklatku. :p

Yaati Nor said...

how leng ar!!that langsir..daku tak kesampaian nak menjahit..mesin jahit belum dapat digengam lagi..huhuuhuhuh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusnyee adik byk list..den as usual, takde perubahan..
ingat nak jahit sarung kusyen. tapi tatau la biler nak start..huhuhu

NzA said...

arif ke mama minat dora nie?????he.he.he....

Alimaz-Kembara Terasing said...

huih banyak benda ya boleh buat masa cuti... saya banyak juga lis tak belum tentu boleh habiskan....

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, dah wat list...

sal pun sama la... nak kena mengemas umah minggu ni sebab next week dah balik kampung, cuti panjang... hehe

takut balik sini tak sempat nak kemas dah, bersalin lak ke... hehe

Nad @ MamaZakwan said...

zakwan takde bilik lagi pun, huhu..sian zakwan... :( cantek langsir tu..nk tempah kt mamalieyna bleh tak?hehe...

eima said...

wahhh klu nk tempah cadar bleh tak ...
aku nk bg sronok tido la .. die asek dok tgk bunga je cadar dlm bilik aku tu ... cadar size queen kartun mickey mouse ... harge agak2 brape ...hehe

Dilla Ady said...

alahai teringinnya la nk menghias bilik anak jugak..huhuhu..

Hanis Azla said...

bestnya org pandai jahit ni.. semua boleh buat sendiri.. mcm akak ni, semua kena pi tempah, itu yg langsir and cadar bilik anak asyik yg sama aje.. he..he..

rAtU KeBayA said...

cantik warna langsir tu..

norihan said...

cantiknya...bilik arif..langsir tu pun cantik,seronok arif dapat mama yang serba boleh tau...

Cik Jue said...

perncangan yang bagus...selamat berhujung minggu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah dah ada perancangan bagus, semoga berjaya k, cayok2 cantik la langsir haidar tu beruntung mama nya pandai menjahit

MamaYatie said...

selamat berhujung minggu...
rajin & pandai menjahit ek..senang la kan, abis langsir, buat sarung bantal, peh tu boleh buat cadar plak..save budget!

BIONIC WOMEN said...

cantik langsir tuh..kit ani asyik langsir beli ajer..kalau ler ada mesin leh ler membuat