About

Wednesday, January 12, 2011

.: bOLeH puN... :.

boleh pun tidur kat bilik sendiri...

siapa?..
dak arif ni..

tapi idok ler di malam hari ye..
malam hari arif still tidur berteman mama kt atas katil..

ini berlaku di siang hari..
herm..ini pun mama purak2 tido kt sini..
baru ler dia mau landing sama..
susah skrg ni, nak suruh dia tidur balik after bangun awal pagi..

maklumlah budak2 nak membesar ni kan..
ingat nak main je kerja nya..

waktu ni..kul berapa tak perasan..
tapi arif belum mandi la..

on last friday, mama kan MC..
arif dok dgn mama jer..
dah la bangun awal, susah nak tidur balik pulak..
padahal diri dah mengantuk tu..

so, mama purak2 sleep situ..
bagi membolehkan dia sleep sama..
baru la bleh buat kerja mama..

mandi, mengemas dan.............ber'tenet'...ngeee..

langsir bilik pun kena tutup..biar tiada pencahayaan...sedap sket nak lena..ngee..
nyenyak! ciaan..mama tak mandikan lagi..nanti mandi awal kang, takmo tido langsung plak..hehe..

mama dah siap mandi time snap ni, then.........boleh la..temankan arif..risau gak kang terjatuh katil tidor sendirian gitu..huhu..

temankan arif ke...layan internet tu si mama...ngee...kedua2 nya lah! hehe..
sekian...~ ^_^

p/s terasa kosong pulak bilik baru arif ni..herm...idea berlegar di fikiran..hehe..cat ijo lak kali ni..sedondon dgn dapur..ngee..

28 comments:

wan sujaihah said...

arif dah umur brp kak?..saya pun nak ajar dia tido bilik sendiri..emmm bila la

ayu said...

wah.. cntik btul cadar ariff.. dora lagi..kami pun tgah bercandang2 nak suh airis tido dlm bilik.. nt dah ade adik senag..hehehe

Cik Jue said...

comel je arif tidur..kalau kak fariysah memang tak mahu nye..bila agaknnye cik jue nak asingkan dia..

Zue AnnaLeeya said...

mmg kena tgk klu anak tido atas katil... airel pnah jatuh tergolek tau... cian dia... tgh2 lena tido blh jatuh plak... huhu...

Fieza79 said...

amboi teman Arif tido smbil bertenet...tu nmpk laptop tu...hehe gigih ye...senang ati suma keje sudah setel la tu kan..baru leh ber tenet...

BIONIC WOMEN said...

eily selalu letak bantal banyak2 kat bawah kalau tinggal anak tido sendiri...kekadang letak toto yg dilipt agak tebal...
bimbang jugak jatuh..budak2 tgh buas kan??

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel lah Arif tido..

Boy mestilah berani tido sensorg.. :)

.::Lynn::. said...

asyraff dah pisah katil.. bilik je belom lagi coz abahnya yang xbersedia... hehhehehehe

ejaMaria said...

patut la Arif tak nak tido bilik tu... gambar Dora... tak sesuai la ngan jiwa... len kali Mama letak la cadar Ben 10 ke... Mickey Mouse ke... baru la Arif seronok... ok gitu ? ;p

MrS. F!zA said...

wah dh ada katil la arif... ok la ni biasakan dia tido siang hari pon ok..kalo malam haihh tk gamak kan nk tido jejauh ngn anak..

mummy_ayu said...

bilik arif jauh tak dr bilik lieyna? kalu tak jauh..leh try tu....kalu siang nak, malam leh cuba lagi...
Ayu..tunggu pindah umah, sbb umah sekarang, bilik jauh..umah baru nanti...bilik dkt sgt..so..memang plan nak asingkan bilik nanti..

chugie said...

eina dh start train arif tuk tido asing ye.. bagus juga tu kan.

|| NaFiRaa || said...

canteknye bilik arif.. suka tengok lapang jek.. bestnye kalo ade rumah sendirik.. leh deko2 ikut hati kita..

bintangku said...

jenuh nak ajar najmi tido bilik sendiri. T'sedar tak der org jer, dia melalak. Kdg2, bila dia perasan kita nak dia tido sorg2, masa nak tido dia pegang kita. Adeh... camno tu..

bintangku said...
This comment has been removed by the author.
anis said...

dah becarr dah ensem boy ni...dh ade bilik sendiri...haziq mama nye lom buat lagi bilik untuk dia...nnt lah, nak start deco2 jugak lah bilik haziq...hehe...

✿etiey erywan✿ said...

wah.. cantiik bilik tido ariff. hmm.. cute lak dia tido sendirian. berani juga erk

r'Da said...

sweet sgt die tdo..hehe

maszmadi said...

eee arif dah boleh tido sendiri, x per memula siang, pastu malam pulak..... aisha masih tidur ngan kami di katil itu.. huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama macam Faris... kalau nak suruh tido, kita kena pura2 tido baru dia akan tido... kalau tak, jangan harap la...

tapi kadang2 sal yg tertidur, dia tak tidur pun... hehe

**tringin nak wat satu bilik tuk faris... tapi tak buat2 pun lagi... hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

arip kan dah besor...gud boy..dah leh la tu skit2 mek na..
lepas ni malam2 plok ye..ehehe

Dilla Ady said...

wah...da tak tido skali ye...da bujang la anak teruna nih..

nk ajar dak acha camne, umah pun takde..dpat bilik sendiri kt umah mil pun da cukup hepiiii da..huhuhu..

Ena said...

lena sungguh nampaknya arif tido tu kan.. heheh..

best leh landing sambil bertenet kan!.. tapi cam dah lama je ena tak wat kat umah nie.. ermm...

nieda said...

shahdu tgk arif tido..nieda semua katil buat masa ni x pakai. simpan. Takut humaira jatuh. Nak buang sayang.hehe

~Siti Hajar~ said...

nmpk cam kesian je ayep tidur kat katil sndiri...entah nape sy rs camtu plk, munkin sbb anak2 sy masih bkepit tidur dgn sy ni kot..huhu

tp bagus gak, ini mengalakkan anak2 berdikari, btl x?

win@momyShaneQeisha said...

comel cadar dora tu arif @ mamanya yg suka dora tu.nyenyaknya arif tido..
*samalah..selalu ambik kesempatan bertenet time anak2 tido.hehehe

eima said...

fahim pun cam arif pyh tido...
tpfahim tak dak lagi bilik sendiri...
kesian die ...hopefully nanti suatu hari nanti...

@e_da said...

alahai bagusnya dia... nak pulak tido sendiri.. cantik bilik dia.. nanti letak almari ngan toys mesti menarik bilik dia..