About

Monday, January 17, 2011

.: biLa MaMa menuLis... :.

Salam pagi Isnin..!

bertemu lagi kita ye..Alhamdulillah..^_^
haha..tajuk macam berpuitis je..ngee..

ekceli nak bagitau je kt kengkawan sekalian (sapa yg nak ambik tau je lah ye..hehe..)
bila masanya mama menulis n3 setiap hari..?
kurang-kurang 2 n3 mesti terpublish kan..?

sedangkan untuk makluman sekali lagi
mama tak bukak blog ni di waktu pejabat..

kat opis layan blog pada awal pagi sblm start opis hour 830am
dan waktu rehat jer 1pm-2pm..itu pun belum tolak waktu makan dan sembang2..
tinggal bape minit saje..

itu pun guna masa tu tuk BW semata..
nak bernew n3, idok la mampu..hehe..

so, menjwb kpd persoalan tersebut..
inisiatif mama adalah menggunakan masa di hari weekends
yakni sabtu atau ahad untuk sediakan stok n3 dalam tempoh seminggu..

mama akan pastikan, blog ni berupdate setiap hari..
then, kalau mampu 2,3 n3 perday..
minimum 2 lah...so, total up mama menulis n3 dihari weekends minimum 10 n3!!

hehe..ikut hati memang stp minggu byk benda nak abadikan di sini..
tapi tapis2 ikut kemampuan jelah nak membebel..

yelah terus menaip tuk 10 n3 terus kan..ngee..kering jgk idea nye..

tak paksa diri pun, tp sebab takmo kwn2 lupakan mama.ngee..
mama berusaha sediakan n3 siap2.. ^_^

tapi ada jugak, tetiba ada benda nak share, mama mencelah time waktu rehat kt opis or awal pagi..menaip n3, then, publish ikut schedule!

so, kwn2 jgn la pelik if mama berupdate blog
tapi tak BW ke rumah kengkwn sume ye..hehe..

balik rumah, tgk kemampuan diri..
kalau mampu, kt rumah sesi lawatan diteruskan ^_^
kalau sebaliknya..simpan esoknye lah..

okies..tu je nak membebel..bebel ni pun dah di draff awal2..hehe..

~happy blogging~



22 comments:

Nadiah Sidek said...

mak aih...buat 10 entry sekaligus?? saya nak buat 1 pun terkial2 :p

BIONIC WOMEN said...

oooo..patut ler berhupdate sokmo..kalah kita yg surrumah nih..hehe..lappy kita ni xleh auto publish..ada salah setting maner ntah ler..time lari skit..so entry semuanya fresh..seb bek ler x keje kan?? ada ler jugak masa mencelah2..

Izan Ishak said...

yelah eina...bukan setiap masa ada idea kan. tp kalau boleh kita nak bagi yg terbaik buat kawan2 yg tak jemu2 dtg ke belog kita.

syabas eina...happy blogging jugak!

ejaMaria said...

ha... baru la blogger tegar... kita tak tegar lagi... ;p

Ena said...

heheh..

lebih kurang la ngan ena..

kdg draf je point.. sampai awal pagi aru mengarang.. tak pun.. buh je gambo dulu.. pastu sampai ofis mula la pot pet pot pet utk entry.. tp lately ni seyes malas.. pg ni ada rasa rajin sikit.. tu yg update.. citer memg banyak nak share.. tp sangat2 lemau!.. haihh!!

so, it' ok eina.. sbb ena pun lebih kurang je.. kdg tak nampak lgsung batang hidung kat mana2.. tp bila wat mcm tu rasa bersalah pulak pd kawan2 yg dtg kan... huhu..

NzA said...

akak pn camtu...buat n3 n setting masa publish....

Zue AnnaLeeya said...

rajin tol eina... byk idea tuh yer??? akak nih nak wat satu pon, lemau jerk... huhuhu...

cantiknya umah baru.... eina wat sdiri eh???? akak x reti ar nak cantik gini...

'NuReeN' said...

mmg blogger tegar la eina nih.. nureen bila free ja.. ;) ni byk lg piccas x update.. last year pon byk lg.. huhuu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ghajinnye mek na..
weekend kita sibuk keje mek na..wuwuwuwuwuuwuu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

mak ai sampai 10 entry sekaligus...ha..ha..now can open kat ofis, kita dah langgar pantang larang itu since boss bagi green light boss kata janji keje tak abaikan kami HR still open FB sebab dept lain pun open meh...tak kisah pun sebab hati dah tak de situ...hu..hu....

norihan said...

wah...iena kira rajin ni,walau kat ofis tak boleh nak buat entry yang pasti kat rumah boleh...tak macam saya,sampai je rumah nak berentry pun malas...apa2pun happy berblogging ye...suka sangat dapat mengenali iena..

Alimaz-Kembara Terasing said...

bravo mama....caya lah

♥mamaQASrina♥ said...

bloger tegar!! caiyok..

ieda said...

sama lah cam akak dik .. semua auto publish siap2 buat awal di rumah ..
ermmm tapi kita cakap ker x cakap ker ader yg kesah erkkk .. sebuk jer
x kan nak letak besor2 kat setiap entry ini AUTO PUBLISH .. adehhhhhhhh

last2 pedulikan org .. janji kerja kita kita buat ..
akak kalau di opis akak BW jer .. sambil2 buat kerja hehehhe pandai2 lah curi2 kan heheheh

haaa satu lagi akak sama ngan adik dtg kerja dah awal kan .. so sblm kul 8.30 tuu memang BW cukup2 heheh
layan comment2 kawan :)

Dilla Ady said...

dilla kekadang rajin gak wat draf..tp idea pulak takde.huhu

wahhh...cantik umah baru!

bintangku said...

WAH.... Cantik umah baru... comel!

eima said...

cantek nye rumah baru ....

dah tau pasal entry + BW tuh ..heheh

Nad @ MamaZakwan said...

alahai mamalieyna..
jgn la rase sedih pulak..rasenya rata2 ramai gak yg gitu..no hal punye..! insya-Allah takkan lupakan mamalieyna 1 famili..especially si arif itu..!!!rindu kat arif!

Iela Fazielah said...

bagusla... ila 1 hari nak taip isu pun xtau nak citer pe... mmg blogger tegar! salute!

Fieza79 said...

faham sebena nya...sama la fieza pon draft n3 siap2 time weekend...kdg2 je if rajen..balek keje..malam tu start arr draft siap2...tp nk karang n3 dlm masa 2 hari utk seminggu tu pyh jgk..kering idea..kita ni dh la idea ciput je..huhu

Mama Hanim said...

ciri ciri blogger tegar tu..hehe..

Kita kdg2 je sempat draft, auto publish.. Kt ofis x byk masa, nak BW pn x dan sgt.. Cuma asik repost je lah bila xde class..huhu..

Cantik umah baru lg ye eina..

mrs.spicy said...

gigh nye kak ieyna. xpe. memori tu penting. kalo xtulis sayang kan.huhu