About

Thursday, January 6, 2011

.: ARiF jaLaNi uJiaN daRaH tuk keSekian KaLinya :.

hallu..

waaaah sempat bern3 di petang hari ni..
oooh mama dh siap mandi, sedang basuh baju..
jap lagi nak memasak..
sedia maklum ye mama half day today..

g checkup arif tadi..
malam tadi panasnya tak datang lagi..
maksudnya dah baik la demamnya..
baik demam, sakit lain pulak datang..

apa sakit?..sakit mata..huhu..
bukan yg bengkak tu..just merah dan berair..
ciannnn...dan rasanya dh nak berjangkit dengan mama dh ni..
terasa pedih dan gatal je mata sebelah kanan ni..huhu..

oooh pasal checkup arif today..
takde apa, tp sebab demam yang berlarutan tu
doktor suggest buat blood test..
so, mama ikut je..its the best way..kalau tak, mama lagi risau..

tapi time nak ambik blood tu..
mama dah seriau..arif kan garang sket skrg..
risau takut dia marah n ngamuk or nangis time disuntik tu..
sekali...salah sungguh jangkaan mama..

arif leh releks je, sengih lagi kt MA tu..
mungkin MA nye muka niceman kot..pandai lak puji2 dak arif..

so, dak arif pun cool je, dah siap tu, kejap je bertahan kapas terlekat kt tangan dia, ditariknya kapas tu, then pi buang kt bakul sampah berhampiran..
alahaiii...dah besar anak mama! bijak!

tak nangis, cool cam hero jer..^_^

alhamdulillah, after dpt result n jumpa doktor..
doktor sahkan takde masalah apa2..
all normal..Alhamdulillah..legaaaaa...

pepun sekarang kena monitor matanya pulak..
doktor just bagi ubat titik ke mata tu jer..
cepat la baik yanggg..tak syok nak jenjalan ke mana cuti hari minggu ni
kalau still sakit mata..huhu..

14 comments:

nieda said...

cian arif sakit mata. yg penting, dah baik demam. Deman lagi kita risau, sakit mata tu ok lagi. betul tak??

Ummi AmnaAmzar said...

mudah2an arif xdepape ye lieyna..smg cepat sembuh!

ejaMaria said...

kalau Mama nak selamat dari berjangkit... cari daun sirih... ramas-ramas dlm besen dgn air bersih... pastu kelip-kelipkan mata kat dlm air tu... ini petua insyaAllah rasa gatal2 sikit ngan merah2 yg nak jadi tu hilang...

BIONIC WOMEN said...

wow, ariff memang budak pandai...

hope ariff cepat baik ye, sayang.

MrS. F!zA said...

dh besar n bijak dah arif.. mana nk ngis2 dah..hehe

moga cpt sembuh..mama tu djh risau tk dpt nk nkjln2 tu..ekekeke

Nadiah Sidek said...

moga mata arif cepat sembuh..

e.l.i.z.@ said...

hihih pandai buang kapas

sakit mata? adoiii ciannya ariff

Nia said...

cepat baik ye Arif cyg,..aunty ni pun tgh sakit mata ni haa..huhu

Whitey Mommy said...

alahai... ciannya arif ...semoga arif cepat sembuh... amin...

Mama Hanim said...

sian ayep.. semoga cepat sembuh ye.. mama risau tu..

Izan Ishak said...

alhamdulillah...seriau pulak bila anak2 kecik buat blood test kan...

arif dah besar! moga cepat sembuh ye mata tu~

norihan said...

pandai arif ye..tak menangis pun,memang boleh jadi hero,sarah haritu pun kena ambil darah,menangis teruk sebab pen.perubatan tu terpicit jari yang tersepit tu...

alhamdulillah..sekarang dah ok,cuma batuk sikit..

chugie said...

alhai.. mcm lah menimpa si arif ye.. sian die.. sakit mata orang kate sakit 'bontot' tu ye? mesti pedih n gatal tu.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

semoga cepat sembuh k, balqis rindu kat haidar ni...