About

Monday, January 17, 2011

.: aNgaNku terlaKsaNa ..tp keJap jer.. :.

ni n3 susulan dari n3 mama on sabtu tu..

anganku musnah!!..hehe..
berangan nak jenjalan tp tak dpt gara2 si abah yang bertugas!

tapi kan..on sunday tu..
sempat la menunaikan hajat..tapi kejap je..
sbb abah bertugas petangnya..

so, tengaharinya..kuar la kejap..
sebelum ni cadang nak beli langsir di Nilai..
tapi mcm tak sempat n tak ada masa je..

so, g terjah Jakel Shah Alam jer lah..
bleh tahan best jugak pilihan kt sana..
layanan pun super duper..ramai pekerja kan..^_^

alaaaaa lagipun mama nak beli kain tuk buat langsir kt kampung je..
beli jenis simple sebab nak beli banyak...

dapat jugak akhirnya! ^_^

bersebelahan bangunan Jakel tu ada Cafe Upin Ipin, suka betul dak arif..
tapi bila akak kt dalam tu tegur dia, malu2 la pulak! ngee..
apa daa..

bangunan sebenar nak terjah disebelahnya..ini..(ambik pic dr dlm kete jer..ngee..)
kejap je masuk..
masuk..pilih2, ambik, bayar..then, keluar..

sebelum balik, sempat makan tengahari kt restoran sebelah Cafe Upin Ipin tu..
then, baliklah ke rumah!

kejap je..pepun..ok la ..hasrat nak keluar tu, tercapai la jugak..hehe..

see, hasil pembelian...
langsir utama - meroon (32 meter) - satin (10 meter) - kain tuk langsir bilik dak arif, ijo.. (4 meter)... ^_^ - total up : RM201.20 .. (within budget..hehe..)

ni nak menyelit 1 pic arif before bergerak keluar...ada byk lagi snap2x..tunggu n3 kemudian2 lah..hehe..


18 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah syoknya pi shoping, ceria je dak ariff tu eki...esok leh la geng ngan kak balqis

Zaidah said...

langsir untuk raya ker eina....

Ena said...

soping yeh!.. wahhhhh..
tak pe la kejap pun janji capai apa yg dihajati tu kan.. syoknyer la org pandai menjahit sendiri nie kan!.. Jimat..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal pun kononnya masa kuar KL sabtu ritu nak beli kain utk wat langsir... tapi tak sempat lak...

entah bila nak pergi lagi... huhu

Zue AnnaLeeya said...

wahhhhh.... nak buat langsir baru lagi... jelessss... akak tak terbeli pon lagik...

BIONIC WOMEN said...

eh, kak kita baru planned ngan husband nak bawak Dhiya makan kat restoran tu esok..reward kat dia sebab dah abis tulis 1 buku.
Aritu cari kain gambar mickey mouse xder..huhuhu...tapi kain langsir kita ada berkenan kat nagoya, gi jakel xder yg berkenan..huhu

MrS. F!zA said...

weee langsir baru... sambut raya ni ni kak dh kaler merah tu..ehehe

comelnye lgsir tu bilik arif..ni yg buat tk sbr nk dekor bilik darwisy..tp agk kemalasan sbb brg byk nau dlm bilik tu..hehe

eima said...

wahhh ...aku klu pi shah alam tatau nk pi mana ... haha pusing kat alam sentral pastu balik ....

♥mamaQASrina♥ said...

sukanya dapat makan kat cafe upin ipin tu....

takpe..upah jait dh tak yah bayar, jimat sikit..(cantek wana langsir)

Dilla Ady said...

oh..suda membeli langsir ye..

bagus la beli awal kan..nnti tak la byk sgt belanjanye menjelang raye kan..

chugie said...

wah.. shopping, buat langsir raya ye..

bintangku said...

Baiknyer arif.... berdiri elok jer masa nak amik gambar. Gud boy betul!

Fieza79 said...

ooo ini la hajat nya ye...walau sekejap asal dpt ye tak..hehe

acik mimie said...

wah besnye ina nak jahit langsir
murah tak semeter ? acik mimie dari sehari ke sehari nak p beli kain , tak beli2 lagi ... takpe , jakel byk pilihan ye .. nak terjah jugakla ..

Sidratul Muntaha said...

aku suek part ayep sengih2 malu tu..
wah wah wah!
simpan kuku yer ko nak!

maszmadi said...

eee sempat rembat bermeter2 langsir walo sekejap yerk..... tengah berkira2 nak beli langsir umah baru ni.. hehe

MamaRifqy said...

wahh g shopping yaaaa!!!

Mamamya said...

amboi...cptnya iena shopping kain langsir..... :) mmg best shopping kat jakel....pekerjanya ramah tamah.....tp kdg2 rimas juga sbb ke mana kita pegi asyik lah nak ikut.....

tahun ni lia x shopping langsir la iena...guna yg tahun lps punye jer...