About

Monday, January 10, 2011

.: aDa kaitaN ke eh..herm.. :.

Monday morning!

yuhu..bertemu lagi di hari isnin..
bila dah sendiri merasai sakit m*t*..baru tau seksanya..
huhu..

serius seiingt mama, kali pertama mama kena ni tau..
haaih tak habis lagi citer pasal sakit tu..
hehe..yelah kira 'hari ini dalam sejarah' jugak ni..

terkena sesuatu penyakit yg kita tak pernah kena sebelum ni kan..
seksanya laaaah!

dah la terpaksa kena 'berpuasa' dari aktiviti jalan2..dok umah jer..hukhuk..
merana diri..ngee...overs =P

oooh merujuk pada tajuk..
herm...hasil dari penyakit mama dapat tu..
mama baru tau, bila sakit m*ta, ianya berkait jugak dengan hidung eh..
hidung jadi tersumbat dan sukar sket bernafas..tambah time nak tidur..

nape eh..?..
ke mama je camtu..

herm...sebabnya masa dak arif kena..
dia pun camtu, hidung tersumbat, tidur berdengkur..macam selesema tapi tidak!
herm..ada kaitan eh sakit m*ta dan hidung tersumbat..

ye ke?
orang lain yang pernah kena sakit ni, ada rasa camni tak?..
hidung jadi tersumbat!

dan bercerita bab sakit plak, paling ketara rasa senak mata adalah time bersujud solat tu..
giler lah, pejam mata pun still rasa senak cam menusuk2 mata.. adoooi..!

dah2 mengeluh..
pepagi isnin dah ngeluh..hehe..
bukan apa first experience kan..kecoooh sket...ngee.. =P

k, stop here..jumpa di next n3!

upss sebelum tu, ada pic di snap ni, sehari sebelum kejadian, dan hari pertama terkena..see..
^_^
pic atas ~ mata di hari khamis..kat opis..sehari sebelum sakit m*ta dikenalpasti..
pic bawah ~ jumaat...dah merah sebelah mata ku..ngee...tak bengkak pun, just merah berair dan senak!

today ~ pic tak snap la..hehe...dah beransur pulih sket, still MC today..if malam ni nampak ok, esok bleh masuk kerja dah..yuhuu..

13 comments:

Mama Hanim said...

salam eina.. semoga cepat sembuh ye..rehat cukup2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sian mek na..ehehe
tapi mmg sy pon penah rasa..
gatal nak garukk je dalam mata tu
tapi sabar jee..duk tekap2 ngan kain rendam air suam..huhuh...

cik juja mafia said...

takpe mama, org kata sakit ni menghapuskan dosa-dosa kecik haaa....get well soon~

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak ingat lak masa sakit mata dulu idung tersumbat tak..

tapi part sakit mata masa sujud tu memang tak leh tahan la... rasa cam nak terjojol keluar je mata kan... huhu

dah tu, kalau terkena cahaya matahari pedih giler...

[-suziey-] said...

sian ieyna..sakit mata la plak..get well soon ok..

Fieza79 said...

alahai sakit tu la pulak...hope cpt semboh ye..mkn ubat tau..!

dh lama jgk tk tekena sakit nie...dulu nuu penah la..lama daahh..

Cik Jue said...

cik jue tak pernah kena..tapi member yang pernah kenal semua kata mcm gitu..susah nak tidur dan hidung tersumbat..

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh~:)

Zaidah said...

alhamudulillah tak bengkak...masa zai dulu kena bengkak...bila bangun pagi tu memang tak bleh nak bukak mata sebab melekat ngan tahik mata....memang klu nak sujur rasa nak terkeluar aje bijik mata nie

Alimaz-Kembara Terasing said...

alamak tak nak pandang mata mama nanti jangkit..... gurau ya... semoga cepat2 baik....dah g klinik ke blom....

MamaYatie said...

iskk pun tak penah camni..hari tu masa cite pasal anak saya sakit mata ada Kak Yong komen ckp dia penah sakit mata teruk..mcm yg eina describe ni..smp nak sujud pun sakit..

Ain said...

hopefully eina cepat sembuh...

kena rajin titik ubat tau...

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat