About

Sunday, October 31, 2010

.: HaRi minGgu puN siBuk..!! :.

alahai..ingat weekend bleh la jengah semua umah kengkwn..
tapiiiiiiiii..huhu..

cam tak dapek juge..
semalam seharian berjalan..
balik..terkocoh2 memasak..
malam?..penat sesangat + kepala pening tingtong..
gara2 kena air hujan rintik2 semalam..

bola?..idok ler sempat tengok..
bgn pagi je tanya abah..sapa menang!
Tahniah buat warga KELANTAN!!

balik semalam pun..penuh dgn pandangan "red worrior!"

berbalik citer mama..

memang tak tahan betul malam tadi..
seb baik arif sleep agak awal jugak..
bleh la mama landing awal jugak!

pak ucu arif dah dok umah mama..
petang jumaat sampai!
happy la si arif ada kawan selain mama & abah!

semalam jalan2 dgn pak ucu arif jugak!
ari ni..byk tugasan umah nak settlekan..
plus....alaaaahaaii..bwk balik kije opis
kekunun nak buat..
sebab esok nak kena antor ke bigbos..
tapinya,...huhu..tak bersentuh lagi..
guano ni?..

apa2pun..kena memasak dulu..
nak tau apa mama masak ari ni?

LAKSA..kuang3x..mmg hantu lah makan laksa ni! =P

esok2 la kongsi citer pasal jln2 semalam
pergi 1 tmpt je, tp lama nya bertapa kt situ..
best! ^_^

so, ni pic intro..
arif kemana????????? hehe..



Friday, October 29, 2010

.: beLum berKeseMpataN..wuwuwu.. :.

ohhooo...
belum berkesempatan menjelajah umah kengkawan la today!
pagi tadi sempat la kejap jengah..
ada something perlu settle target by noon..
wuhuu...belum settle sepenuhnya!

aiyaak..!
tak kuar la tengahari ni..
bertapa kt opis..kirim je kt kawan..
ni rest jap, take 5! ngee...
so, post n3 ni dulu..

oooh tempek2 HARUS ada..
hehe..
stok lama + stok baru juge ^_^




sesi penjelajahan yang takkan berkesudahan!




port feberate kanak2 semestinya! ^_^

p/s happy nya sebab today is friday!!!!! yeeaaa! tak sempat kt opis, kat umah kang la kadha' jalan2 umah kengkawan ye...^_^

happy weekends!

.: LapoRan berGamBar maNgsa keJadiaN :.

salam jumaat..!

waaaah...kejadian la sangat..
hehe..ni haa..laporan mangsa kejadian pagi semalam..
mangsa yang jatuh dari kereta dan terhumban kepala ke jalan TAR..
hari ini dilaporkan sihat sejahtera..
tiada sebarang gangguan emosi maupun spiritual..ngeh3x.. ^_^

Alhamdulillah..Arif baik sepenuhnya!
luka semalam langsung tak meninggalkan kesan apa2 pada dia..
means dari segi emosi lah..
fizikalnya mmg nampak laa..
lebam sikit + 1 luka yang tak dalam sangat..
sebab tu darah berenti cepat!

huhu...nasib la tak teruk kan..
kalau tak memang risaunye laahh si mama ni..

oooh picnya sudah snap2..hehe..
tak sempat edit kt umah, edit kt opis pakai P.Point jer..huhu..

pic petang semalam..itu je lukanya..time berdarah tu, sentap jiwa..bila dah bersihkan semua..nampak takla teruk sangat..^_^
tak nampak sangat kan cacar celanya..
oooh lokasi kejadian..kepala terhumban dekat jalan nilah!
upps apa kes tayang ni..?..hehe..balik semalam, belikan ni..tanda minta maaf mama! =P..hehe..yelah tu..takla..mama belikan sebab arif suka mickey mouse!..dan lagi mmg mama rasa bersalah..atas kelalaian mama, arif dapat sakit..huhu..
malam tadi ~~ sleep sambil nyot2 dgn botol baru~~


Thursday, October 28, 2010

.: PerCubaaN meLaRikaN diRi daRi MaMaraZzi..ngeh3x.. :.

Aduhai..
Cepatnya masa berlalu la..
Draff budget baru settle sebahagian..
Sebahagiannye?..huhu..tengah berusaha! Chaiyok3x..!

Oooh…arif yang ada masanya takmo disnap2x..
Usaha melarikan diri selalu jugak berlaku
Dan mamarazzi yang tak pernah jemu sentiasa berusaha
Tetap snap3x…ngeee… =P

Arif tension..tapi still gelak2x..itu yang mama suka tu!
Si mamarazzi…? Tetap gigih..saje nak mengisi masa yang seciput cuma ..huhu..
Piccas ni diambil pagi semalam..see…tiap2 hari mama snap2x.. =P
Saja suka2x..

Sementara tunggu si abah bersiap sebelum nak pergi kerja..
Time ni yang pasti belum jam 6.30am..sbb jam 6.30am tu pasti dah masuk kete dah..!
WAJIB bertolak dari rumah tepat/sebelum jam 6.30am setiap hari!

sembam muka..tak sanggup muka disnap2x.. =P
berusaha tuk melarikan diri..hahaha...
berlarilah dia ke sana ke sini..janji mama tak snap! =P


dapat jugak walaupun tak center =P

last-last...huhu...


.............ngadu ngan si abah..aiyaiyai..kena stop disini!

p/s 1: blog mama ni sarat dengan citer Arif je kan..mama sangat2 tak reti/malas nak cerita benda2 lain..yolah..sememangnya blog ni mau didedikasikan kepada my arif kan..^_^..seharusnya begitulah! Kalau somebody tak suka sbb hari2 mama dok citer pasal anak jer..nak wat camna kan..mama tak paksa pun tuk meneruskan pembacaan..hehe..peace! ^_^..apa la riaksi Arif bila dah besar dan dah pandai baca blog ni?..hehe..sure dia teruja sbb blog ni penuh dgn cerita dia kan..siap bergambar2 lagi..everyday!

p/s 2 : oooh tadi telefon Ibu pengasuh, Ibu cakap pagi tadi arif macam dedar2 je badannya..ingat nak demam dah..sekali dah masuk tengahari sket, ok dah..aktif! time mama telefon tu, bleh dengar suara gelak ketawa dia! Alhamdulillah... ^_^..anak mama boboy, kena kuat!


.: TRagedi paGi, senTap MaMa !!! :.

oooh...memang...sentap mama pagi tadi!
kejadian ngeri..! wuuu pada mama ngerilah!

sebab ini kali pertama darah pekat merah mengalir di dahi si kecik mama tu!
huhu...
salah siapa?..mama la lalai!
huhu..

alkisahnya..
pagi tadi, macam biasa transit dr kereta mau, naik motor pulak untuk ke rumah Ibu & ke tmpt kerja!
(harap maklum..mama dari rumah naik kete, then transit dr rumah sewa lama, naik moto pulak, park kete kt situ!)

so, cam biasalah..
sampai sedang2 elok je timernye..
mama & arif dok seat belakang..
elok mama keluar dulu, pegang helmet motor
nak suruh abah pegangkan helmet tu..

berpaling seketika
pusing...arif telah mendahului mama melangkah mau turun dr seat kete..
'ngeeeeee'.......teriakan dak arif mengejutkan mama & abah..adoiii...
sakitnyee...kepala tersembam ke jln tar yang berkerutu tu..!
weeei ngeri!

sempat pegang arif bilamana, arif dah selamat sembam kepala & mukanya ke jalan Tar tu..
huhu..nangis la kejap..
masa mama ampu dia tu,
darah pekat tgh mengalir..weeiii...ngeri..pekat je!
seriau mama !

ambik tisu..lap2..tekapkan..
nasib la pendarahan tu tak berterusan..
belek2..mungkin luka tak dalam..

tersentap jiwa mama tengok darah camtu..
tapi nasibla arif kuat, kejap je nangis..
hissh..lepas pada tu, nak abah je dak arif tu..
mama ajak g beli sarapan pun taknak ikut!

huhu..
mama pesan kt Ibu tadi, if arif muntah2..tepon mama..
ni takde tepon..oklah tu..

mmg seram kan..kalau terjadi hal2 macam ni..
seram tengok darah pekat mcm tu..
kalau nak tau ni lah first time arif alami insiden camtu
selalu tu..benjol2, or luka berdarah biasa je.

huhu..pengajaran tuk mama..
jgn leka! hissh..!

sebahagian tisu darah pagi tadi, takde tempat nak buang!huhu..sedihnya bila berlaku sesuatu pada anak2..! sentap memang sentap!


.: berSeluaR penDek maSuk masJid?..hissh sungguh kuranG sopaN ! :.

Yuhuuu…ceritanya pasal siapa ni?

Siapa gerangan orang yang kurang sopan, masuk masjid berseluar pendek ni?!!!!
Hisssh…nak kena ni.. grrrr…..


Hehe…dak arif la..
Dak tecik berusia 19 bulan tu..hehe..

So, dimaafkan..
Bukan saje masuk masjid dgn seluar pendeknye tuh..
Solat skali ha..dgn berseluar pendek je!

Aduhai….sabor je..
Ni la..gara2 anak abah..
Dengan abah jer nak nye..
Abah nak singgah solat jap pun, nak ikut juge!

See…

waaah berpimpin tangan lagi berlenggang lenggok kuar dari masjid!


happy dapat join together solat dengan abah dalam masjid yg besar tu..weeeiii...sura pendek! =P


dahh kena sumpah jadi lukisan =P!


takut nak turun tangga..ayyooo...apa daa arif ni! ^_^


nak bermanja sebetulnya! si abah je naknye..


ajak balik, takmo..nak lepak sini dulu..huhu..

Piccas taken on Selasa yang lalu..
Balik kerja, terasa nak makan KFC..
So, malas nak balik terus ke rumah..

Nak singgah Giant nak makan KFC kt situ..
Sebelum tu, singgah jap Solat Asar!
Orang takde, mama yang dok usung beg berisi camera tu, terus la snap sikit2..

Ada snap dari jauh time dak arif ngikut si abah tgh ambik wudhuk..alahai…tomei jer..
Tapi pakai HP..pic nye tak transfer lak..kt opis ni tak bleh..wuwu..

Ooh…hidangan KFC kami..hehe..



pastu dah malas snap2x dah..mau makan cepat2x, balik cepat2x..!

p/s seram betul pagi ni, 1 kejadian telah berlaku..huhu..nnti la citer!


.: ARiF in TOP 10 Baby RaYa Baby BerGaYa! :.


Morning!

n3 pemanas..^_^
ari ni bz nak siapkan draff budget 2011..
so, layankan dulu
n3 keterujaan ni..
hehe..macam dah menang je.. =P

takla..baru TOP 10 announcement for boy! ^_^
contest Baby Raya Baby Bergaya by Ibu_Batrisyia tuuuuu!
so, tahniah cayang Arif..
and tahniah tuk yang lain2 juge..aQeel, rifQi and sumelah!

terpilih in Top 10..good luck tuk peringkat seterusnya! ^_^


nak tau baby2 lain yang terpilih, sila ke SINI!

Wednesday, October 27, 2010

.: StoK LaMa laGi..!!! :.+

huhu...stok apa yg dimaksudkan ni..?!

hehe...stok piccas daa..
bukti ni stok lama?
sebab rambut dak arif yg panjang lagi ni..hehe..

stok baru bukannye takde..
cumanya belum edit!
sesi editing sume berlaku di rumah ye kawan2..
memandangkan PC opis skrg ni..
takde software yang best tu!

ingat nak edit malam tadi..
malangnya..mata sangat laaaaaa mengantuk!

piccas kt previous n3 pun, takde 'COP MOHOR' nan berbunga2 tu..
sebab edit pakai Mic. P.Point jer..
tak best...!

oooh panjang sungguh bebelan..
meh mama nak abadikan lagi..
piccas dak arif..
nak sleep pun, mama main snap2x..
rimas arif tau! ekeke..

'mama tgh pegang camera la yang.. time ni..'

'saje nak test bateri camera..tu yang snap2 tu..!'


ngee...

'alasan mama arif tokleh terima!'

'malas arif nak senyum..'
=P

landing depan TV jor..siap bentang ToTo haa..hehe..
..haih..memandang tanpa perasaan =P
...malas layan .. ^_^
sampai menggaru kepala tu ha...sbb tension ngn si mama! ekeke..

ooooooooh dah alang2 tersebut pasal stok lama ni..
meh nak tempek skali..

stok kepek mepek + kuih raya posa mama ari tu..
masih berbaki lagi tau...seee....

haih..dah nak masuk raya haji, kuih+kepek tak habis2 lagi..

hohoho..! ^_^

takde nafsu nak makan kuih raya tu lah + kepek2 tu..herm..ada la nafsu jugak..tapi tipis je..huu..

.: haDiah utk peMenaNg conTest MaMa !! :.

Alahai lama tak menyentuh pasal contest mama tu kan..
yelah contest pun dah habis kan..
tapi itulah..hadiahnye belum dingepos..
sebab... mama pun tunggu penaja yg ngeposkan dulu ke mama.. ^_^

TUALA BERSULAM tuuuuu...!
dan berita baikkkknya..
daru dapat email..penaja yakni Siti Hajar bakal kurier kan hadiah2 tu esok!
so, tak lama lagi..haruslah mama pulak ngeposkan kepada pemenang ye..
so, sabarrrr k! ^_^

tapi kan...sorang pemenang belum respon la..
camno ye..
ada benda terjadi agaknya..
sepi tanpa berita..
dah jengok 2,3 kali kasi reminder tapi takdo berita la jugak..

so, kepada pemenang tempat kedua
iaitu adik Lutfil Hadee..warisnya sila contect mama tau! ^_^

dannnnnnnnn...
semalam mama dah siap2 bungkus tuk pemenang saguhati
cadang2 tengahari ni nak g post office..
sekali si abah sibuk daa...
tak dapat temankan..
so, esoklah baru bleh g post office katanya!

kalau dulu..mama slamber je g ngan moto sendiri
skrg...motor non ado!
terpaksa bergantung ngan abah..

pepun tuk Lya, mamanya Asya, MamaZakwan & mamanya Nur Qistina..
sabar eeeh...hadiah bakal menyusul nanti..

esok Insyallah mama pos! ^_^

happy2 selalu.....

ups...bukti mama dah siap2 bungkus..ngee.. ^_^


ready to post!! ^_^

untuk pemenang saguhati dulu k! hehe...


.: Last PoSing seBeLum GuNtinG ramBut arI tuu :.

Yuhuuu..
Dah kenyang semua.. ?

Hari2 snap picas dak tecik ni tau..
Sampai 1 tahap..semalam contohnya..
Arif marah! Taknak snap2..ekeke..

Kelakar je rasa cara dak arif taknak disnap piccas nya
Siap sorok2 muka..sambil kata ‘nanak!!!!!’ =P

Hehe..itu time mood dia tarak oklah ye..
Budak2 bukan sepanjang masa mood dia ok..
Hehe..

So, ni hasil snapan terakhir sebelum kepala nya digondolkan!
Last Saturday! ^_^
Sikit jer..Arif in Pyjamas!

mood 'happy!'


ala2..manja gitu..! hee..

posing control encem la kunun..hehe..

upss...mau melarikan diri sudaah!

yuhuu...aksi geget pulak..!

dah..dah...stop mama! arif taknak daah...hehe..

p/s lebih suka rambut lama arif, tapi itu la arifnye rambut halus dan kering..kalau panjang, tak cantik...nampak serabai!..huhu..


.: mEh saRapaN duLu! :.

rasa cam lama je tak tempek piccas makanan!
so, alang2 sambil sarapan sambil nak layan belog nih..
terus la rasa nak snap piccas dulu..

moh, kita sarap dulu..
ambik tenaga..hehe..tenaga la sangat..
cam nak kerja buruh jer =P

oooh sarapan tu sangat penting ye kawan2..
jgn termiss sarapan..termiss makan nasi tengahari takpe ^_^
tapi kalau mama, dua2 takkan miss..ngeh3x..

pagi ni, tak rasa lapar sangat..
tapi beli la jugak kuih muih ni..
membeli tuk dak arif sebenarnya..
arif mama belikan nasi lemak tanpa sambal + cokodok!
dia sukaaaa tau!
dari jauh nmpk atok yg tgh jual tu, dia dah sibuk..

so, dah alang2 belikan tuk dia.. beli skali la tuk mama & abah!
ok, ni dia menu sarapan mama pagi ni..


kos sarapan pagi ni : kuih campur2 tu =RM1/3 pcs + cokodok 10 ketul=RM1, total= RM2.00
Air : buat sendiri dari rumah NESLO!

kenyang?
baru makan kuih 2 ketul dah kenyang! sebabnya atas moto tadi sempat kunyah cokodok tu.. hehe.. tak sabo2x ^_^

key, dah la bebel pagi..mau jelajah jap ^_^

Selamat bertugas semua!