About

Thursday, September 30, 2010

.: memPerPeNaLkan saTu2Nya Sponsor tuK haDiah contest MaMa & haDiahnye beruPaa…. :.

Salam semua
Alhamdulillah contest mama berjalan dengan lancar..
Cuma macam lambatnye pulak nak habis..
Sebab mama dah tak sabar ..nak bagitau keputusan nih! =P

Hermm..kalau mama percepatkan closing date bleh tak haa.. ?
Agak2 percepatkan dalam 10 hari..kiranya tutup pada 10/10/2010..
Rasanya takde masalah kan..dah tertera kat dalam n3 contest mama tu (akan dipercepatkan atau dilewatkan)
Oooh tinggalkan bab tu dulu..nanti kalau confirm di update semula!

Ni mama nak perkenalkan satu2nya sponsor tuk contest mama ni..
Nilah orangnya..low profile gitu..SITI HAJAR!



Sweet kan orangnye..hehe…bermurah hati dia nak jadi sponsor walaupun mama kata tak dapat la letakkan syarat supaya all contestant be her followers…sebab contest dah berlangsung kan, malas nak susahkan peserta yang dah join..

Hajar kata..tak kisah..^_^

thanks Hajar..jasamu ku kenang! kepada peserta2 yang join, rajin2 la terjah blog Hajar ni juge.. ^_^

Pengajaran utk mama : next time kalau nak wat contest, tanya dulu..ada sapa2 tak nak sponsor, then baru lancarkan contest! Hehe..bukan apa..bukan Hajar sorang je yg sudi, ada lagi nak sponsor tau, tapi itulah..contest dah berjalan..maybe next contest lah kan.. boleh la masukkan syarat2 supaya semua peserta jadi their follower too… ;)

Okeh2x…hadiah yang bakal di sponsor oleh Hajar berupa…….

Jengjengjeng…


V


V


V


V


V


V


V


Tuala Bertulis seperti contoh ini,

(tuala ni mama dapat dr Hajarlah..dia kasi sempena besday my Arif! )


Mungkin pada tulisan akan jadi begini;

MUHAMMAD ARIF HAIDAR
1ST WINNER
SWEET & CUTE BABY EXPLORATION TIME CONTEST

Hadiah berupa tuala bertulis ini akan diberikan kepada pemenang bagi tmpt pertama, kedua & ketiga!
Nak tengok hadiah lainnya?..Sila terjah ke SINI!

p/s alamak dah tukar PC baru ni, tokleh download apa2 software la pulak..susah la nak edit2 piccas camni.. kena edit dr rumah jerlah..huhu..nk download software photoscape tuu..huhu…


.: GiLer bunTu ni weehhh!!! & Arif in TOP 6 ..yeaaa! :.

eeiii..merungut pepagi dari tadi lagi ni haa...
huhu..
dah tukar CPU baru ni..
kelajuan sgt pantas! berdesup jer...syokkk! ^_^
yang tak syoknyee...huhu...

dokumen yang mama dok wat back-up2 tu...
tertinggal kt umah pulok daaaaah!
kalau cam dulu..umah dekat sajor..
leh aa lari balik jap ambik!
ni jauh sudaaaah..apa nak dikata!

pagi tadi tak cek betul2 handbeg ni..
aduhaaiii..apa nak wat ni..

ada something perlu disettlekan..
mama letak dateline by today nak siapkan!
sudahnya...haih..camno leh tak bwk ni..!!
tak pernah2 miss mende tu..
adeeeeiii...!

camno ni eh..nak wat apa mama ni?
herm...terpaksa la tangguhkan dateline kije tu ke esok hari!
hari ni, wat mende lain..
adeeiii tak best kalau dah set target, tak dpt buat!
huhu..

oooh...alang2 takde apa nak tempek..
meh mama tempek piccas ni..
ciluk dr blog anje!


Yeaaaa Arif in Top 6 (boy category) tuk contest nii..^_^

Moga ada rezeki tuk mendapat tempat..
tak dpt no. 1,2,3...dpt saguhati pun jadilah!
tak dpt jugak pun..redha jerlah..top 6 pun ok sesangat..hehe..

Tahniah tuk yang lain...girl kategory juge..! ^_^

.: BeriaDaH di peTaNg 5 sYaWaL :.

yuhuu..bersiaran lagi sekali..
tak dpt jenjln habis pun..
biasalah dok umah lg bz dr dok opis =P

ni arif sleep tuk sesi petang..
so, leh la mama jengah blog jap..hehe..

herm...n3 basi lagi..
flashback balik sesi riadah mama pd petang 5 syawal yg lalu..
5 syawal tu last mama cuti, esoknya dh start kije..
so, petang 5 syawal tu..
abah ajak la kuar g taman bukit jalil jap..
abah joging..
mama & arif..cuci2 mata je..hehe..

ooh sebelum ni g takde lak perasan ada ikan & kura2 yang sgt besar dlm tasik situ..
ari tu g tengok..Ya Allah besarnya!
time tu, orang gigih dok bagi roti kt ikan2 & kura2 situ
so, banyak yang amatlah mereka memunculkan diri!

giler besar tau...dah nak saiz arif pun adooo(kecik sket kot..hehe)
jgn tak caya! silalah percaya!
ikan keli & ikan haruan..memang gerun tengok..
dok bayang if kita terjatuh dalam tu..ntah2 ngan kita2 diorang ngap! =P
apa punya daya imaginasi mama ni..hehe..

arif sangat2 teruja tau!
bising mulut dia..time tu mama bwk beskal panda dia sekali..
so, dia dok dlm tu smbil tgk fish lah!

sayangnya time nak snap ikan2 beso tu
bateri camera kong la pulok!
haish..terkilan betul!

sebab sebelum tu
sempat snap2..masa sesi memanaskan badan (si abah ler..)
sebelum mula joging..
k lah..layan piccas sket ni..
awal2 kehadiran kami di taman bukit jalil ni..
layan..

Abah bersenam..arif? see the tasik...jgn terjun udah..hehe..


n3 di atas ditaip petang semalam..ingat nak posting petangnye..tapi nak upload piccas berikutnya internet problem lak...

then, ingat nak sambung kat tmpt kije ni...malangnya..kabel camera tak bawak..
dan lagi...pendrive yg terkumpulnye sebahagian dr dokumen back-up mama + piccas tertinggal kt umoh =( ..

haihh tergendala semua kerja la gini..huhu..

so..sambungan piccas nya di episod akan dtg! =P

p/s alaaa...camna nak bern3 ni..piccas non adoo..camera bwk, kabel tak bwk lak! ^_^

Wednesday, September 29, 2010

.: aiyaiyai....! buDaK ini kaNNN.. :.

yuhuu..mama bersiaran dari rumah ni! ^_^
mcm anje jugak! dua2 on leave sebab Ibu pengasuh anak kami ada checkup di spital..
so, si mama2 ni terpaksa la on leave juge..
apa2pun harapnya Ibu pengasuh anak kami ok2 saje, takde yang serius..
Aminnn..

okies, berbalik pada tajuk itu...
weeeeiiii...tadi kan mama tinggalkan si arif dlm bilik mandi..
suruh dia gosok gigi dulu
sementara tu, mama tengokkan baju di mesin basuh!
skali dia kuar tunjukkan mende alah ni..
mende ape?

ni haaaa..


apa ni?
uwaaa.... tu la sabun mandi!
dah ada kesan gigitan di situ..
aiyaiyai...my arif dah geget lah!

dia tunjuk2 dlm mulut dia..
pedas agaknye..
seram gak mama kot2 dia telan ke serpihan sabun tu
skali masuk cek dlm bilik mandi..
ada serpihan tu kat lantai..legaaaa...dia tak telan! risau gak..
menda tak leh mkn, dia wat makan..apa jadi nanti nye! haih...

dah tu mama cuci2 mulut dia..
then kasi minum air..
isssh...tokleh tinggal kejap..ada je kam0 nih! =P

sekarang...dah siap mandi..
mama online jap sambil basuh2 baju..
kemas umah, awal2 pg dah buat..
sebabnya dak arif ni..kul 5.30am dah bangun..
huhu..dah biasa bangun awai..
mama tak bangun pun dia kejutkan pulak!

arif skrg tengah layan tgk TV..sambil nyum2x ni..


khusyuk betul tengok TV sambil nyum2x tu..takpe janji tak kaco mama..heheh.. =P

p/s ada kesempatan mama jalan2 ke rumah kengkwn nanti eh..^_^ selamat bertugas semua! mama cuti ni..lalala...hehe..

Tuesday, September 28, 2010

.: HaRi ni iDea taRak MaRiii...M00d juGak taRak maRi.. =P :.

yeee...betul tu...
sebab tu BW slow motion je ari ni..huhu..
taktau pasai pa..
tapi nak gak update lebih dr sekali dlm 1 hari..
walaupun takde idea.. hehe..

so, mau tempek lagi dan lagi...
pic my boy lagi..=P
jemu weeeh orang len nak layan..takpe janji mama ok je...layan je.. ^_^

pic snap2 masa makan KFC beberapa hari yang lau..
see..2 pic jer!


mulutnya sangat bising sakarang ni..tmbh2 kalau dpt jenjalan, makan2 camni...tapi sekali kalau orang tak dikenali datang menegur, terus menunduk malu =P..apa daa...

.: AHad, 17 SyawaL :.

Huwaaa pagi ni sangat sejuk!
Terasa cam time nak kena mandi gi skolah zaman kanak2 dulu jer
Sejuk yang amat!
Gigil badan =P

Kul 5.30am mama dah bangun mandi!
Mana tak sejuknya..arif?..memang tak mandilah!
Tukar diapers ngan tukar baju jer..
Sejuk kan?...^_^

Takde nak stori sangat pun pasal 17 Syawal tu..bersamaan hari ahad lepaslah!
Cuma on dat day…mamanye kakak wat open house..
Ikutkan malam tu lagi, akak kalau bleh nak mama datang sana..nolong apa yang patut..
Tapi macam tak mampu je after balik dr open house..
Dengan arif tak cukup rehatnye..yelah sepanjang hari tak tido..
Kalau tertidur dalam kete pun, kejap jer..
Pastu dah sampai rumah yang dituju..

Meragam?..ada la sket2..biasalah..budak tak cukup tido!
Sudahnya..memang malam ahad tu, arif lena dari dalam kete, balik rumah landing tidur sampai pagi!
Pagi2 esoknya (ahad)..bangun jer..sarapan pun tak..terus ke rumah kakak!

Seb baik la kakak masak simple jer..

Menu : Bihun Sup, Nasi himpit, Rendang Ayam, Rojak Buah!

Mama sempat tolong bab potong memotong bahan2 jer..
Sempat pun siap awal sebelum masa jemputan..^_^
Rasa tak cukup tangan je kan kalau masak-memasak sendiri ni..
Pepun seronok bila ramai tetamu datang
Menjamah makanan yang kita masak..
Satu kepuasan lain dr yang lain..hehe..

Masa jemputan sampai tu, after solat zohor..
Mama tinggalkan majlis akak..
Yelah nak penuhi jemputan kawan2 mama & kawan2 abah pulak ^_^
Nak tempek gambar masakan akak
Mama tak snap la pulak..kurang rajin time tu..

Tapi ni ada snap2 pic sket..masa tengah free sket, pastu sambung kije balik, pastu dah lupa nak snap2x..hehe....

Arif dapat kawan ngan abg amzar..haih..sama jantina ni, bukan reti main baik2..
Kejap je baik, kejap lagi..ada je berbunyi..huhu..adat lah kan!

pinjam abang Jat nye car ^_^
nangis bukan main bila mama tarik grill..ingat nak tinggalkan dialah tu.. =P..
abang Jat yang jap ok, jap tak gaduh ngan arif..hehe..gaduh2 manja mengusik jer..
belum settle pun lagi time ni..potong2 memotong adalah kije mama..hehe..

p/s asyik citer pasal openhouse je, gambo openhouse takde la jugak..maap la ye.. =P


Monday, September 27, 2010

.: PiC seBeLum & SeLepas Je, seMaSa takde.. :.

yuhuuu...dah habis pasal back-up..
tapi ntah bilanye nak dpt bertukar PCnye yg baru ntah..
haih..tergendala sebentar keje2..herm..

disebabkan dah dok kt PC sendiri
so, meh mama nak tempekkan piccas my arif ni..
g open house 2 hari ni..memang takde masa + malas nak snap2..
yelah g umah org yg bz2..ramai tetamu kan. ..
mana la ada masa nak snap2..

tapi...ada la jugak mama snap..
sebelum kejadian & selepas kejadian..
semasa kejadian non ado..hehe..
kejadian?..kejadian makan2 menjamu selera kt umah orang lah! ^_^

ooh nak komen yang menarik kat salah sebuah umah yang diterjah tu..(kawan abah)..
menu dia macam2, pastu siap letak nama setiap jenis makanan..
dah cam gaya buffet kat hotel pulaks..hiks..menarik!!

kalau masak banyak2 mmg bagus gak buat gitu..
takdelah penat tuan umah, nak menjawab stp kali tetamu dtg dan bertanya soklan yg sama...
ini apa...itu apa..?

yelah masakan pun pelik2 sket!
memang bestlah! ^_^

jom, mama nak abadikan piccas my arif ni.. piccas di hari sabtu je..

sebelum - tengok la gaya dak arif pakai sliper tu...ke depan tul kakinye! mama suh pakai sliper lain, sliper yg berbunyi 'peetpeet' gak diberkenannye..pastu siap kelek sepasang lagi ha...
dok main2 kt sini dulu...si abah menunggu di kete! ^_^
mama nak snap..suh dia smile..dari berdiri terus mengcangkung duduk..nak memposingkan diri la kononnye tuh! haih..macam2x.. =P
siap lentok lagi ha...habis comellah tu kononnye..hehe..

pic..di bawah lak...SELEPAS kejadian...see baju sudah bertukar..biasalah anak2 besar gini kan..g open house umah orang..kalau tak comot tak sah..comot sbb tertumpah airlah! suka lah dia pekena ais umah orang, umah sendiri tak dapat.. =P
rehat jap...dia tengok abang2 lain dok mengcangkng gini, dia pun ikut..^_^

p/s herm...BW berjalan dengan sgt perlahan la today..hoho..


.: LaMbaT juGaK ghUpeNye..aduHaii..!!! :.

huhu..keluhan untuk apa sebenarnye tuh?!

huhu..tak sempat BW sangat..
tengah dok gigih wat backup document kt My PC..
nak tukar PC lain katanya..back-up kena wat sendiri

dah ler pepagi tadi PC tu problem dkt 2 jam..
pastu nak wat backup lak..lambat rupanya proses ni ye..
yelah banyak document..hoho..

ni seb baik la, ada PC en Bos mama ni (dia MC)..pinjam jap..
sementara tunggu proses back-up selesai!

herm...yang tak bestnye tak dpt la BW sangat..
kalau dpt pun tak la laju sangat!

pepun...akan cuba sehabis mungkin!

p/s 1 : semalam 5 buah rumah lagi sesi terjah menerjah tuk mengisi perut..itu pun ada yg tak dpt pergi..coz pepagi dah ada di rumah kakak mama, nolong dia..akak mama wat open house gak semalam, after Zohor baru gerak kuar g terjah umah kengkawan mama n abah! makan2 sampai nak termuntah rasa =P! menu semalam rata2 ada laksa utara! ^_^

p/s 2 : sorry eb, tak dapat memenuhi jemputanmu..huhu..hope ada kesempatan di lain kali! ^_^

.: UpdaTe PeseRta ConteSt besErTa aKsi2 coMeL MeReKa :.

Salam Isnin..
waaaaa mood lemau nii...
akibat kekenyangan yang terlampau..
huhu..gara-gara makan2 tanpa henti la sabtu/ahad semalam ni.. ^_^

ooh berbalik pada tajuk n3.
meh layan aksi-aksi peserta contest mama..weeii kiut2 nih..^_^

pastu mama listkan link pulak..ada 3 penyertaan perlu buat pembetulan sket..
tu sbb takde piccas ditempekkan ye..
dah amend nanti inform mama balik k! ^_^
good luck to all...

layan....z ^_^








Link-link mereka ^_^
1) http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
2) http://nureenasir.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
3) http://syamila02.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
4) http://imaanlucky09.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
5) http://sarah-najwan.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
6) http://inniqmal.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
7) http://dilazfamily.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
8) http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
9) http://mamarifqy.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
10) http://fasyafrina.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
11) http://www.kakyong.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
12) http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
13) http://orencantik.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
14) http://mummyayucontest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
15) http://hatiberbunga.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
16) http://zue-oklatu.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
17) http://aindancontest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
18) http://sha-noraishah.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
19) http://catlinaflybaby.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
20) http://eima-contest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
21) http://jihan-story.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
22) http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
23) http://yananuar-contest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
24) http://thecolourfulisland.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
25) http://zaiikulim.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time_23.html
26) http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
27) http://hasya-hana-hadif.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
28) http://syilasyira.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
29) http://dillalalasrocketship.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html - perlu kemaskini
30) http://shahlidia.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html - perlu kemaskini
31) http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html - perlu kemaskini

32) http://muniqazrina.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html
33) http://alinalancontest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html

Inform me if ada yang ter 'miss to list out' ye..mana tau mama terlepas pandang! ^_^

p/s link yang dimerahkan, perlu kemaskini n3 ye..then inform mama balik. TQ ^_^


Sunday, September 26, 2010

.: daTang uTk MaKan2 je puN peNat..huhu.. :.

yuhuuu..bersiaran di kala pagi buta!
si abah bertugas, si anak sudah lena tak hengat dunia..hehe..
si mama...tak dapat lenakan mata..
sebab dapat lelap hampir sejam awal2 tadi..

kenapa bangun balik?
awal lagi tadi..belum habis berita dah terlena!
si anak juge!
gara2 kekenyangan yg teramat!

Masyaallah...penatnyelah dapat makan2 free nih!
itu pun tak habis memenuhi undangan!
tadi sempat pergi 5 buah umah jer..
sendat giler perut, rasa nak kuar balik jer..
makan tak la banyak mana pun
tapi tulah..semua rumah buat menu yg berbeza2..
nak la jugak merasa kan..
sudahnya tak tertanggung perutku ini..wuwu..

al-kisah..siang hari tadi membawa ke hampir pukul 7
hari ni, adalah edisi terjah menerjah ke rumah kawan-kawan yg membuat open house!
itu pun tak habis sebab si abah bertugas malam ni..
tak dapat la nak sambung edisi malam!
kalau sempat pun, mama rasa tak daya dah..
taktaulah kenapa penat benor rasa..
padahal datang umah orang untuk makan jer.. =P

pepun Alhamdulillah...dapat memenuhi undangan kawan2..
kawan2 mama + kawan2 abah!
piccas non ado...oooh ada pic dak ayep tu..
tapi next time la tempek..ni nak bebel je
sementara tunggu mata kuyu sket..

kalau ikutkan, malam ni nak pergi rumah akak mama
nak nolong dia..akak nak buat open house esok!
tapi,,huhu..cam tak larat je haa..esok pepagi buta la pergi..
tak jauh pun..sempat la nolong pepagi esok pun jadilah!

dan after that..memenuhi undangan lagi

waaaaah kije makan jerlah 2 hari ni
giler perut vuncit niiih! =P

herm..dah la stop bebel..
takde orang baca pun bebel2 time gini..hehe..

buat semua..
Selamat Berhujung Minggu! ^_^
Selamat Mengisi Perut!


Friday, September 24, 2010

.: Haih TaMak nYe...! :.

yuhuu...petang sudaaah!
tak sabar nak tunggu jam 5.30pm..mau pulang!
esok apa rancangan?

sudah pastinya sesi jenjalan memenuhkan perut!
hehe..ada undangan rumah terbuka di sana, sini, situ, sinun...hehe..
menunjukkan betapa banyaknya undangan!
harap dpt memenuhi semua undangan..^_^

kosongkan perut dan isi sikit2 jerlah kat 1,1 rumah..^_^

oooh bebel panjang lak lari dari tajuk..hehe..
ni nak tempek lagi dan lagi..
pic my arif..di suatu petang ketika pulang dr rumah Ibu..

aiyak...tamak betul dak tecik ni..

dia nampak ada 2 botol, dia mintak dua2...tak kasi marah ni !...

botol berisi susu - Ibu pengasuh buatkan, minum tak habis, so dia suruh bawak balik je..leh minum dalam kete!

botol berisi air masak -memang sentiasa mama standbykan tiap kali naik kete ke mana2..arif kerap mintak nak air..

mama gelakkan dia sbb wat perangai 'tamak' gitu...dia gelak jugak =P

dah ok dah...minum dengan betul...baju comot momot..baru lepas mamam biskut 'Oreo' ^_^
mama terinterframe juge ^_^...terpaksa edit sbb muka si mama pucat giler =P

p/s anje..perasankan sesuatu tak?..hehe..

.: daH daPaT aDiaH dr MaMa3H..yeaa! :.

Salam Jumaat..
seperti tajuk itu..yeaaa!
semalam dah recieved hadiah dr MaMa3H sempena..
kemenangan dak Arif dalam contest anjurannya, iaitu...
Si Manis Berbaju Melayu/Kurung Contest!

Arif Juara! dan dapat sepasang baju ini..........


Ingat nak la posingkan arif dengan baju & seluar baru ni malam tadi..
tapi tak dapek la..
Arif menunjukkan riak ketidak sihat nya dia..
Semalam kan kena Injection..

petang tu badannya dah mula dedar2 sket..
malamnya dia meragam sket time sebelum tidur (seb baik awal lagi time tu)..
taktau lah apa yang dia rasa sebenarnya..

terus teringat Ieda yang anaknya si comel Amanda demam teruk malamnye sebaik selepas kena inject!
huhu..Arif merengek dan menangis (tapi nangis slow cam ngengada je =P..taktau punca.. )
nak dengan si abah jer, mama dia tak mo..siap peluk2 tengkok si abah (sweet) abah bawak dia kuar jalan2 kat luar..
balik tu ok jap..pastu merengek lagi..

2 kali muntah..sebelum & selepas makan ubat!
kepala dan badan tak panas sangat..
cuba nak jelumkan kepala dgn air asam jawa..
arif marah..taknak!

Jadinya, si abah lah yang terus memujuk dan memujuk..
then tertidur dia..Alhamdulillah tak lama pun meragamnya..
belum kul 11 time tu..tidur lena sampai pagi!
Alhamdulillah..pagi ni dah ok! ^_^

oooh panjang lak bebel pepagi camni.. hehe..
so, ni apa yang mama sempat snap dalam kete...tak sabo nak trykan ngan baju ni..

muat2 comel2 jer..hehe..

pss...air liur arif still meleleh2 la skrg ni..pasai pa ye.. see bajunye basah!
rambut mama lak asyik berguguran jer skrg ni..wuwuwu..


arif berlentok gaya mengantuk dan tak berapa sihat!



Thursday, September 23, 2010

.: TaDi g CheCkup AriF 18 buLaN :.

Today half day..
masuk opis kul doblas lebih...
sebab pagi2 g klinik..ada checkup arif utk 18bulan!
kul 8.30am dah sampai, appointment kul 9.00am..

Masyaallah ghamai giler umat manusia..
dah lama tak hadapi situasi camni..
last checkup bulan 3 ari tu..
kejap je dah settle..
ingat takyah la ambik half day..
huhu..last redha jerlah..

settlekan semua..timbang, jumpa staff nurse, then g injection..
hampir jam 12.00pm gak..huhu..
macam2 peel dah si arif sepanjang tempoh menunggu tu..tp still under controll sbb ada si abah..
then ada ramai kawan!

Berat arif di usia 18 bulan ni cuma 10.4 kg jer..^_^
lain2 takde apa..sihat semua!

jom layan piccas yang mama snap2 ni..
dalam kete..bergaya ngn spek mama =P





ni dalam klinik, sepanjang tempoh menunggu dan menunggu..(pakai HP je)

arif with abah..tak nmpk la..abah je nmpk berbaju oren tu =P

boring..abah bukakkan lagu shahir (lagu favourite arif - kebahagian dlm perpisahan ^_^)

aweks ngurat arif =P..lebih kurang sebaya je diorang ni...
ni lagi sorang..sebaya gak..arif kasi oreo kt aweks ni..hehe..
itu jer dulu..ada nak jumpa bigbos kul 2 ni..huhu..adios..nnti smbg jln2 ^_^!