About

Monday, August 30, 2010

.: yeaa berBuka juGak kt Luar waLaupun CuMa NasiK ayaM =P :.

Ooh citer pasal balik kampung @ Johor postpone lagi..
Hehe..

Last Thursday..sempat gak ajak si abah berbuka kat luar..
Alaah ni pun kebetulan jer..
Mama cuti that day..
Arif belum baik betul lagi..tapi gagah jugak nak kuar..
Tapi pakaikan baju lengan panjang lah..
Kasi tutup sket tangan berbintat2..^_^

Kami g Giant Kinrara jer..
Sebab nak beli brg exceli
Terpaksa bergegas malam tu jgk sebab esoknya
Pagi abah kerja, then tengahari mau balik johor sudaah..
So,berbuka dengan ini je

: Nasi Ayam

: Teh Ais for Abah.. Teh Ais 3 Layer for mama! ^_^ sedap woo..hehe..Arif?..air masak je..lalala..
Ni lak budak yang suka memerhati orang ni..
Asyiknye lah dok perhati orang..hoho..


Dan ini selingan piccas di Playground lagi..
piccas taken by HP sajor..saje edit yg terlampau..hehe..

Ada insiden berlaku di sini..Ayep kena hug n kiss from gegirl (tua sebulan dr Arif)..alahai..reaksi arif?..malu! =P
Arif sokmo camtu, bila kena tegur or kena cuit2 dr gegirl, sure dia diam membisu..malu ..=P
Haih..kecik2 je ye Arif..Arif sememangnya pemalu!

Semalam pi berbuka kt luar gak balik dr Johor..
Lokasi Giant Kinrara gak =P..berbuka kt KFC!

Kena kiss2 dari sorang akak ni (pelayan KFC lah) yang suka memerhati then nyakat si arif..
Terus arif diam seribu bahasa, sebelum tu, bukan main bising lagi mulut ^_^!
Arif…Arif.. ^_^

before kena kiss..senyum2 nampak ada gegirl main buai gk kt depan dia..hehe..



ape2 jerlah mama oooi..asek2 citer arif je..hehe..penat arif tau! ^_^


.: SeNi yaNg NatuRaL :.

ooh..skemanye tajuk..hehe..

malas nak bebal panjang2..
just nak tempek..
hasil sentuhan SENI arif yg pertama yg diabadikan di tangan cumelnye..

sebelum ni, bukan tak biasa BERSENi gini..
tapi kt buku dan white board je...
kali ni..ideanya dah datang tuk BERSENi di tangan sendiri..
huhu..

next time, jgn laa ideanya datang tuk BERSENi kat dinding2 umah pulok!
haisssh..takmo tau arif..mama tak suka! =P


see...huhu..berSENI sungguh =P (normal kan..budak2 mmg suka..huhu)
mama kata, mama nak ambik gambar ni..bleh lak arif pi lari2 dok bersandar kt dinding ni..nak posing la tu kununnya..haish..makin bijak ni..dan makin gila camera ni..heheh ^_^
mama tak suruh pun buat pape..sendiri dtg idea..nak wat muka camtu =P
ni lagi la..hehe..macam2 ..
uuik..yg ni skema nye pose..heheh..!

layan jerlerr.. ^_^

p/s 1 : asyik tempek pic dak ayep je kan..hehe..nak wat camne, blog ni wujud sbb dak ayep kan..harus la ayep je jadi model tuk blog ni! ^_^

p/s 2 : mama baru received 1 parcel sempena kemenangan contest TinyTini GA tu..cute! tapi mama dok musykil 2 contest sebelum ni, parcel tak dapat2 until now.. herm.. musykil2.. dah lama contest tu habis..takpe lah, if tak sampai2 jugak, parcel tu kat tangan, anggap jerlah takde rejeki.. kan2x..sure ramai lg member yg alami perkara yg sama kan! ^_^

.: BaLik JoHor La.. :.

Salam Hari Isnin..
Waaaah…dah masuk hari ke-20 berpuasa la today!
Macam tak percaye.. ^_^

Herm..mood berblogging agak kureeng..
Malam tadi online jap..tapi just reply komen jer..
Jenjln pun tak smpt leave comment..
Today?....herm..akan meneruskan jenjalan if berkesempatan nanti…

Last Friday..mama se-family balik Johor..
Kejap je..bertolak kul 3.30pm gitu..sampai 7.30pm..
Kat Pontian..sampai terus berbuka lah!
Balik sini semula semalam, kul 2.30pm gitu..6.30pm sampai sini..

N3 intro je ni..
Nanti2 la stori mori pasal aktiviti kt sana pulak..
^_^

Layan sket gambor snap2 si arif ni..
Sebelum bertolak..hehe..

sama sibukkk! ^_^
..abah kata lambat lagi, pi main dulu..lalala..suka hati arif! ^_^
sampai terduduk dah haa..
alolo...senyum sampai mata sepet! =P
jenjalan lagi..sampai penat!

sebelum..sempat mama interprame sama..lalala..kami hijau+hitam+putih! ^_^
saja suka2 snap..hehe..

p/s: to AZIE (kesayanganku adriana adzrien)…..nak inform ni.....akak tokleh nak view blog Azie la..banyak kali tau, akak nak try view..asyik2..tak bleh je..lepas open blog Azie, sure pastu, Internet Not Responding..sudahnya, semua dia auto close..semua Internet Explorer…banyak kali dah tau…rasa tak best pulak, Azie dok mai jengah sini, tapi akak tak dpt jengah pi sana..taktau pasai pa la..blog kengkawan lain ok pulak..something wrong somewhere lah! Huhu..


Thursday, August 26, 2010

.: maMa yG taK nYempaT2x..hehe.. :.

ohho..online jap..
sempat siapkan baju tuk si abah..
suar kejap lagi sambung..
arif sibuk la kalau mama menjahit..
tidonye idok le lagi..
terpaksa berhenti..rehat la kejap..

online jap..
kalau sempat jenjln umah kengkawan jap lagi..

oooh LYA teruja nak blajar menjahit ke?
kalau minat dan bersungguh, boleh jer..
permulaan..buat baju kurung pun ok dah..
tak susah..^_^

masyuuuk jugak kalau nak ambik upah tau..
tadi belek2 buku jahitan tu..
tengok la 2008nye upah jahit sempena nak raya..
masyuuuk gak RM500..itu pun mama ambik RM20/pasang..untungkan..

sekarang tak mampu nak ambik upah, sebab dak tecik tu..
huhu..kalau tak..ada gak duit raya extra..hoho..

pepun, lepas tuk diri sendiri pun oklah! ^_^

hehe...ni haa..si mama tak tak sabar2 meneraikan baju melayu si kecik ni..
try2 terus snap..walhal belum siap habis lagi..
belum sembat leher & belum letak butang!

jom tengok..kacak tak?..hehe..
lupa pulak nak pakaikan sandel capalnya..dah beli..huhu..


pandai nak melawa depan cermin comei dia tuh! hehe..
see..leher baju belum settle da.. =P
p/s arif dah ok sket..merah2nya semakin pudar..tapi still ada..kat muka je takde..selamat..hehe..esok nak balik kg, tak comei dah..bintat2.. =P


.: seMaLam berbUka Ber2 je NgaN aRif, alamaTnya..:.

sambung..

alamatnye..mood memasak sangatlah kureeeng!
ingat nak masak meggi je..hehe..
lama tak pekena kan..

sekali........

tengok2 dalam petiais, ada lagi balance mee masa buat mee sup ari tu
sikit je, ngam2 sepinggan..so goreng mee jerlah..!


then, masak gak nasi..
tuk dak arif mamam ..
pastu ditambah pulak dengan ayam goreng tepung..
ala2 KFC gitu..nyum2x.. ^_^
berselera jugak..!

abah?
ada majlis berbuka puasa kat luar..
arif?
peneman mama time berbuka ..sama sibuklah dia..huhu..
berdua jerlah kami..^_^

today?
herm...nak masak apa eh..
still thinking..herm..

*** n3 autopublish gak..lalala.. ***

.: seHari cuTi ni..siaP juGak 3 psg ^_^ :.

*** n3 autopublish lagi***

mama EL pulak hari ni..
Ibu pengasuh arif warded..so terpaksa lah mama EL
walaupun cuti dah habis sebenornye..
UL la nampak gaya nih..wuwu..

apa nak buat kan..
benda tak terduga..

oohhh..sebelum bebel panjang..
nak wish..congrateeeeee kt kengkawan yang kije gomen nih..
waaah dapat duit raya la RM500 lagi tu haa..jeles2x.. =P
tapi takpe lah..en suami dapat..so, leh pau dia..ekeke..

herm...
kondisi arif skrg?
cam sama jer..dulu masa 1st kena takla teruk n lama camni..
kali ni, teruk sket n lama pulak..huhu..
esok dah nak balik johor ni..

dah2x..berbalik pada tajuk..
yeeaaah..siap gak 3 pasang time cuti sehari semalam nih..
today bleh siapkan baju si abah lak..
then..baju MIL n SIL..
pastu..baru boleh potong langsir... ^_^

see baju yg siap berjahit mesin ni..
jahit sembat nanti2 la..kejap jer..


baju arif pun dah siap dah..cuma..
labuh baju, labuh tangan & labuh seluar je..
nak ukur terus ke badan dia..nak try pakaikan dulu..
baru lipat..sebab mmg mama potong..kasi panjang sket..
kalau buat ngam2 rugi..
kejap je boleh pakai..

then leher tu, nak kena jahit sembat.. tu jerlah..

oooh buat baju melayu kanak2 ni..
lecehnye tang poket!
kecik cinonet..leceh lah!
tapi sebab untuk anak sendiri..semangat jerlah buat..hehe..

ok, today kena kemas2 lah..
esok nak balik johor..
ahad balik semula sini..^_^

selamat bertugas kawan2..
misi mama hari ni..nak siapkan baju abah!
tu jer!


Wednesday, August 25, 2010

.: saHur 2daY naN seMpoi :.

yuhuu..rehat jap..
nape ntah..sakit kepala nyut2x..
menjahit pun sempat la selai baju..
dan siap potong baju tuk MIL!

dak ayep berjaga ni, terbatas sket nak menjahit & nak buat kije..
badannya still berbintat2..lum baik betul lagi..
kwn2 jgn confius lak..ayep kena CAMPAK bukan ChikenPox tu..
sebelum ni pernah kena, dalam 2,3 hari dah baik..
ini...taktau la..
dah la hari khamis ni nak balik Johor..
huhu..hope arif baik sepenuhnya!

ooh..melencong kot lain la pulak..
hehe..
just to tempek..menu sahur tadi..
sempoi!

abah yang request..
bubur nasi + ikan bilis goreng!
ni ler ghupe dia..belum letak kicap..
tambah kicap..sedap tau..! ^_^

mama punya!

dan sesaja tempek pic dak ayep ni juge..
petang semalam snap..tapi sbb camera tak canggih..
tak berapa perasan sgt bintik2 merah dia tu..
penuh tau 1 badan..seb baik muka sikit2 jer..huhu..

oohh ini pagi semalam..sempat pose tu..ekeke..

dah...nak jenjalan umah kengkawan la if tak diganggu dak ayep..huhu..


.: I'M oN LeaVe todaY . Layan jerLah bebeLan koSong ni :.

***** n3 autopublish *****

yup..mama on leave ni..!

ambik cuti sbb Ibu pengasuh arif cuti..
so, mama pun nak kena cuti jugaklah!
dok umah jer ni..plan nak menjahit ler..
siapkan mana yang termampu..
if sempat jengok blog kengkawan mama jengok lah nnti..

tapi kannnn....
dak arif tak sihat ni..
tapi tak la.. tak sihat sangat..
cuma CAMPAK nya ..makin naik..seluruh badan..penuh!
mungkin sebab semalam kasi dia minum air kelapa kot..
herm..camna leh 2kali kena yek..hhuhu..
cian arif..gatal agaknye yeh..tp dia releks je..

mama ada kat umah ni, best la..leh temankan dia!
hope anak mama sihat sepenuhnya nanti!
dah la nak raya ni..huhu..

oooh..ni sesaja nak selitkan..
mainan dak arif yang tak seberapa..
tak muat dah haa..ini pun ada yang tercampak ke lain sudaa..

dalam byk2 tu..1 mainan, beli kejap je, pastu tak nak main lagi..
dia takut stp kali mainan ni berbunyi!

aduhaai..apa la ayep nih!
kata hero! dengan phone mainan pun takut!
dia takut dengar muzik tu rasanya! hoho!...

ok, adios amigos.. =P
mungkin mama sedang menjahit ni..
kalau online gak tu, dan jenjalan umah kengkawan tu..
maknanya mama tak menjahitlah! hehe..
takpun berenti rehat seketika.. =P

selamat bertugas kengkawan!

Tuesday, August 24, 2010

.: poSe camNe pUn naMpaK coMeL aje, cuBa kaLo mama =P :.

n3 sesaja je ni..

nampak comel pulak pose dak tecik ni..

tidurkah?
dengan bibir terjuih gitu.? =P

tapi maintain nampak cumel..
kalau mamalah dalam keadaan gitu..
sure buruk ghupe.. !!

sure kena kutuk2 ngan abah..ekeke..

ok, tu jer..nak bebel..
nak pi solat sat, leh segarkan wajah nan kuyu ni..
nantuk sudaa...huhu..



.: g PARAM dpt INI frEE..aDa ke DaK LeLaki pun SaMa siBuk naK..ekeke.. :.

oooh n3 sebelum ni
lupa nak selitkan citer dak ARIF kena CAMPAK!
semalam balik ambik arif..
bintik2 merah tu dah merebak ke seluruh badan, tangan dan kaki..
manyaakkk! cam kena campak dulu..
memang sah lah kena campak lagi..
sebab demam dulu, diikuti bintik2 merah..
arif ok jer, mungkin gatal2 sket la kot..
balik mama sapu ubat 1 badan + kasi ubat tahan gatal
pagi ni still bintik2 tu ada..
hope baik la sepenuhnya today! huhu..

rupanya CAMPAK ni leh kena banyak kali eh..huhu..
nasib la arif ok jer, tak buat ragam pun..
cuma kurang encemlah, badan, kaki, tangan berbintat =P

ok, berbalik kpd tajuk n3 itu..
****************************
dah lama peramkan ni..
Masa awal2 puasa lagi..
Time mama singgah ke PARAM..
Dapat mende alah ni free..
(dah ramai kengkawan dok citer pasal ni kan..)

Tapi ramai yang dpt sbb buat permohonan online..
Ni mama dapat…sebab kebetulan jer..
Jalan2 @ PaRam

comeei beg dia..hehe..

LIBRESSE….!


Masa mula2 diorang edarkan tu, mama ingat sample serbuk pencuci baru (haissh lupa lak iklan kt TV)
En abah lak, yang siap bagitau..alaa yang Iklan dalam TV tu..Yuna tuu..
Patut lah diorang dok edar kasi kat pompuan jer..

Yang kelakarnya…budak2 lelaki balik sekolah nek beskal lalu situ..
Sama sibuk nak jugak..idok ler dilayan deme2 tu sume..hikhik..
Diorang pun taktau apa isi dalam..
Sama sibuk nak ambik juge! =P
Tak sesuaiii…!

Pandangan mama : belum pun try pakai lagi..nampak cam best jer..ada 5 jenis semuanya. DOk setia guna KOTEX..tapi sbb dapat free kan..nanti next ‘bendera merah’, bleh la try kot ^_^

.: aktiViti aHad LaLu :.

aktiviti ahad yang lalu..
pagi...di rumah, siapkan kerja rumah..
dah hampir tengahari, baru ler kuar..
hajat mau cari something pesanan dari mak + saja nak jenjalan..
so, pergilah kami ke Hypermarket Mydin USJ..

huh..panas terik hari ahad tu...
dengan ramai orangnye...tapi ok jer..
sebab puasa sekarang tak mcm puasa dedulu..
lemah dan longlai semacam jer..
sakarang, ntah datang dari mana tenaga tu..^_^

dah lak bab jenjalan, cuci mata + cuci dompet ni..hehe..
laju dan bersemangat jer..lalala..

oooh takde citer best pun..
cuma nak tempek pic yang disnap guna HP ni..
buat pertama kalinya..blogger yang kekunun tegar ni
tertinggal camera kt umah..huhu..
layan jerlah pic pakai HP ni ye..hehe..

piccas sementara tunggu abah panaskan enjin kete ^_^
arif yang mula pandai nak pose2..hehe..

food sentiasa di tangan..haissh budak tak posa nih!
suasana di dalam mall


oooh lama di sini..sebab arif berkenan kan kete n motor cumel di situ..murah je motor tu.>RM17...tapi ringan, tak safety sangat..tak beli pun..terpaksa abah dukung dan bwk lari dak arif tu..nangis la kejap..huhu..kejap jer.. ^_^


tunggu turn lambat sangat nak membayo, sempat snap =P..happy je dua beranak ni..
oooh ternmpk lak hasil belian..beli sarung kusyen tu tuk Mak di kampung..hehe..

oooh...ada majlis kempen keselamatan sempena nak raya ni kan..

ada Ketua Polis Selangor jugak..
dan ada penyanyi jemputan..tak kenal! tapi dia ada album sendiri katanya...
dan ada kanak2 jugak menyanyi lagu raya..meriah!


si anak bersama si abah!

p/s alaa..abah je interframe kali ni, mama takde ..huhu.. =P