About

Saturday, July 31, 2010

.: BebeL jerLah di Hari saBtu iNI..huhu :.

yuhuu..
open blog dah lama..
tapi apsal cam malas semacam je ntah..
nak jenjln blog kengkwn pun malas ni..
aiiseeh..dlm mls2 ni..baik g gunting kain kan..
ada gak pekdahnye..siap cepat sket baju raya tu!

tapii..itu pun mls gak..
huhu..sudahnya bebel la sket kt sini..
arif still tido..

ari ni dan esok, abah kerja..
so no agenda for jalan2..
sedeyyy...sbb hari ni ada 2 jemputan dr rakan blogger tuk besday party
esok lak, ada jemputan tuk kenduri kawen..

huhu...sungguh rugilah!
terasa sgt rugi berganda2 pada org yg tak reti drive ni
nak ke mana2 kena tunggu si suami free..
hukhuk..
pepun redha...dok umah pun..dok umah lah! =d

so..?!
apa nak buat lagi?
sungguh malas ni nak jenjalan umah kengkawan..
herm...g solat dululah..
dah azan tu..^_^

if kerajinan dtg, mama menjengok lagi..
yeeeee...!

Friday, July 30, 2010

. sEbaB dia adaLah BoBoy! :.

yeaaah..ber'online' kejap..
tapi my arif dah bangun tido la..
pg tadi bgn seawal jam 6.00am..
pastu sleep balik kul 9.30am..
jam 11.00am dia bangun sudaah..

nak makan la tu agaknye..
tapi mamai lg, mama on kan tv..
so, sempat la menjengah buat n3 jap ni..

takde mende sangt..
cuma mau tempek piccas lagi..

kalau namanya boboy..ginilah ye..huhu..
nak me'momen' aje..(momen means..repair =P)

cabut sudah 1 mende alah kt kete ni..
hah ambik! abah siap kasi skru driver tu.. =P
waah guna 1 tgn pun buleh ye ayep,,repair kete ^_^
apalah yg ditunjal2 nye tuh! huhu..
upsss..kelain pulak jadinya..sambil repair kete sambil makan..gini ler jadinya! huhu..



.: 2006 vs 2010 :.

** autopublish n3 ** mama coti today**ada kelapangan boleh la online!**

mama version 2006 vs mama version 2010
see the different..huhu..

2006 - belum kawen maa..

2010 - ber'anak' 1 ..ups..mata terpejam pulak! =P

haha..seseja je wat n3 ni..
time dok godek2 folder dlm pc kt opis semalam
terjumpa la piccas ni..in 2006..
tengah practical training tu (anjuran tmpt kije mama skrg la) ..ngee..

masih slim lagi..
skrg..debomm..huhu..
kalau nak buat bandingan KG..lagi la mencanak2 naik ..
huhu..taknak aa banding2 kt sini.. =P
maluuu...
sekarang kemeja cenggitu pun dah tak boleh pakai..

paling ketara tang perut la..

VUncit!! huh..!
dan tang2 lain jugak..hukhuk..=P

if bandingkan dgn time Konvo (2004), lg berganda2 nmpk perbezaan..
abah selalu perli..
mana pi mama yg macam dlm gambo konvo tu...huhu..
malas nak jawab =P


Thursday, July 29, 2010

.: SeLeksi GaTai TaNgaN..SNap..sNap ^_^ :.

silalah layankan je peel mama yang suka snap2x ni..
hehe...sebelum kuar berjalan pada hari ahad yg lalu..

gedik2 santai si Arif..^_^
sapa yg gedik eh..mama yg gedik menyenap..atau si arif =P
lu fikir la sendiri =P..hehe..

kat bilik pun jadiii....sementara tunggu abah bersiap =P










kat bawah lak, sementara tunggu abah panaskan enjin kete ^_^... pulak...hehe..



daahhh tu jer..lalala.. ^_^

p/s herm..rasanya ada contest tuk baju berbelang kan..tapiiiii..dlm banyak2 piccas tu, takde satu pun yg mencuit 'insang' hati mama tuk pilih n joinkan si arif.. camno?.. huhu.. haruskah diteruskan snap2x..ekeke..

.: BiLa Dia daPat BerBuaL di TeLeFoN :.

begini la peelnye...



sana sini dia bawak lari..

paling kerap dia berbual di telefon dgn tok ayah n mak toknye lah..
abah suka calling2..

sukalah arif!
buat-buat faham dan bercakap lah dia dlm bahasa dia!
ceria kan...hehe..

tapi sesekali if mood tarak..
puas abah suruh dia bercakap, dia boleh buat deeeek jer!

skrg.. if telefon berbunyi, dialah orang yang paling sibuk!
kalau baru nak tertido tu, boleh terjaga dan terbuntang mata!..haish..

p/s gambar disnap sudah lama..^_^

.: LaKsa JohOr..apa yG maHaL?..:.

morning!
hari ni last kerja..
eh bukan last tuk selamanya tau..
last for this week only!
hehe..esok kan mama on leave..yabedabedooo.. =P

last sunday buat laksa johor..
berkurun dah tak buat laksa ni..
sejak dok umah baru ni
nilah terasa nak buat
laksa johor sgt melecehkan berbanding laksa kedah yg sempoi tuu..
pepun demi en suami yg mengidam ni..ihiks..
mama turutkan jua..

tak ada apa nk citer
sebab rasanya resepi laksa johor ni
pernah disiarkan dulo2 kt sini..
so ... layan mata la sket..
mana yg sempat mama snap..hehe..
dan ada soalan di akhir gambar nanti.. ^_^







soalannya : dalam banyak-banyak bahan tersebut apa yg paling mahal sekali?

try la teka dulu eh..
herm..

think..

think..

think..

think..


dan

jawapannya adalah.......

*

*

*

*

*

*

*

*

BUNGA KANTAN - RM 6.00 !

tetiba rasa cam nak tanam je bunga kantan tu..
sebab mama ni ghajin buat laksa..
mahai giler..
ikan lg murah tau!
adus...
nak wat camna, sbb faberate food..
every week terpaksa buat pun sanggup.. =P

so, camna, tmpt kengkawan mahal tak bunga kantan tu?
if dok kg kan, main petik belakang umah jer bunga kantan tuu..
huhu...


Wednesday, July 28, 2010

.: kEmeNangaN itU & hadiaH ini ^_^ :.

Yeaaah..salam ceria ye kengkawan..
Maap la today agak kebizian..
After lunch time leh la tawaf umah kengkawan kot..huhu..

Pepun, dlm kebizian ini, mama sgt teruja sbb ada lg kemenangan GA yg mama dpt
Yang bestnya hadiah terus dapat serta merta..menerusi email je
Sebab hadiahnye berbentuk Watermark’!

Sgt2 suka dan teruja sbb…. Memang teringin nak dptkan watermark sentuhan kreatif dr Whitey Mummy nih!..nak buat sndiri kurang arif..^_^
Latest kemenangan utk 3rd place
Whitey Mummy GA
– nak tau result lain, sila lihat sini..

Dan hadiahnya adalah ini..mama yang buat pilihan sendiri nak bentuk gini..cun tak? Hehe..
Dan inilah piccas yg bertuah tu..^_^


Dan sebelum GA ni, mama bertuah tuk cabutan ke-2 yg dilakukan tuk Dini 4th GA..
Hadiahnya dah terima semalam..tQ! leh terus gunapakai nih..hehe.. lip gloss!



Dan sebelum tu jugak, bertuah tuk GA anjuran mama_balqish…waaah suke3x.. dpt ole2 dari cherating! ^_^

Dan ni pulak hadiah dr Contest Mama_balqish gak…Cute BabyFace Contest tu..
Belum leh pakai lg, sbb saiz besar sket.. pepun mama sgt2x suka..i like oren! Hehe..

Dan ini hadiah tuk kemenangan Kid’s Fun Time Contest tu..dapat no-4 je..^_^

teruja tengok bungkusan yg besar! hehe...



Baju tu dah interframe kt n3 sblm ni, kira tu perasmian pakai lah tu..comel kan.. hehe.. sendiri puji! =P

p/s Alhamdulillah, ini menambahkan keseronokan untuk menjoinkan diri dlm dunia contest & giveaway! dan yang pasti dunia BLOG!! Hehe…


.: AHad ke FUD @ Bkt Jalil :.

yuhuu..lambat sket bersiaran..
herm..biasa la kerja kan..
ada hari harus mendahulukan kerja, ada hari, kerja boleh dibelakangkan =P
hahaha...sgt tidak bagus statement tuh! ^_^

on last sunday..kami ke Stadium Bkt Jalil
ada FUD (Festival Usahawan Desa)
tau ada ni pun dr Mak mama a.k.a Tok Kedah Arif..
Tok Kedah Arif turun Bkt Jalil..ikut rombongan anjuran RISDA
bab2 kraftangan ke, usahawan nye festival ke..mak sure ikut serta
itu yang sampai hari ni..merata2 mak dah lawati..
kalah si mama ni..mana pernah sampai sejauh mana Tok Kedah pernah sampai..^_^

tu la, berkat aktif dalam persatuan itu ini ni..
merata org bwk jalan..lagi2 pulak mak sorang2 je kt kampung tu..
senang lah nak ke mana2..adik hujung minggu je ada kt umah..

ohhh..pnjg pulak mukaddimah..
tapiiii...yg terkilannye sebab...
sempat jumpa bersalaman & berpeluk cium jer..
sebab mak ada nak ke lokasi lain pulak..
ikut rombongan kan..
si abah kerja on sunday tu, tengahari baru balik..
so, tengahari baru bertolak g Stadium
itu pun kira nasib baik jumpa sblm mak naik bas semula..
betul2x jumpa di tepi jln jer..
tak terfikir nak snap2 gambor..huhu..takde bhn bukti kali ni =P

pepun after jumpa mak, barulah kami menerjah ke tapak Festival
hujan lebat la pulok...huhu..tak best!
layan gambar jerlah..


mama pun pakai sempoi je, dekat dgn umah kan..hehe..
kami di sini...
dah nak hujan time ni..huhu..tak sempat posing kt kereta berhias ni..lawa2x..
arif n abah..tumpang berteduh, hujan sudah lebat! eeii..ada robot!


cunlah kete pinky nii...^_^
banyak brg kraftangan...jamu mata jerla...huhu..
berteduh lgi..
ohho...ada persembahan dr Orang Asli...sangat menarik!
ada penyanyi org asli jugak...cayalah! power suara...^_^
sekali...diorang turun pentas...seramm lak nak tengok dkt2..ada yg dipggl menari sama di pentas...seb baik dok blkg2 sket..hehe..
ooohhh...ini kawan abah...dah hampir 20 tahun tak jumpa..tetiba jmpa kt sini..dia kerja dgn Kementerian Kemajuan Luar Bandar kt Johor..bahagian Kugiran..^_^.. dia yg menyanyi itu!


sampai tertido arif dibuatnya..huhu..
bangun tido, sblm balik, singgah pamera dalam khemah pulak..ceria arif after bgn tido..hehe..
ni jer sempat dibeli, hujan lebat, berpayung dr gerai ke gerai..susah ler..tak best..huhu.. tapi dpt beli ni pun kira ok sangat lah! h

sekian...^_^