About

Friday, April 30, 2010

.: short n3 :.

Salam Jumaat.

wuwu..dah jumaat..
cepatnye! kejap je leh bebel ni..
nak kena study sket..
petang kang ada pekse

jap lagi ada praktikal training..
nak g test jadi auditor kt Putrajaya ni
so, tokleh bebel panjang..

cuma nak bagitau..
sabtu/ ahad baru boleh jenjalan umah kengkawan!
huhu..windu weeh..! ^_^

Thursday, April 29, 2010

.: kaMiLah si KemBar BerbeLaNg-beLanG :.

huhu..
memang ketinggalan ketapi la mama..
ingat malam tadi nak la jenjalan umah kengkawan
jengok2 tinggal jejak..
sekali ketidak laratan melanda..

mula tu elok je
basuh baju after makan malam..
baru sekali jln mesin tu..
terus badan jadi lemah semacam
taktau nape..
sakit badan, macam sakit urat pun ada..
macam tulang tak bape kuat pun ada..
last2 terbungkam dengan arif..sambil temankan arif sleep..
terus mama sekali jalan..

sedar2 abah dah settlekan kain baju yg dibasuh..
banyak gak baju semalam..4 round ada..
seb baik abah prihatin, settlekan semua
siap tolong jemurkan sekali..
mama..?..terus layan sleep ler..
huhu..

seb baik bangun pagi ok sket..
huhu..
rasa nak g mengurut jer..
macam ada yang tak kena jer..

dah bebel sket pepagi ni..
berbalik pada tajuk sebenar..

kembar berbelang tu merujuk kpd..
budak berdua ni..
seeeeeeeeeee.....

v

v

v

v

v

v

v

..sama tapi tak serupa.. ! ^_^


..lagi...!
..sorang duduk, sorang tersembam..


..ayep pandang je kak qis..nape kak qis tuu?
kami serupa...sedondon uuu...! ^_^

Ayep & kak Qis..


tapi sayangnya time ni kak Qis baru bangun tido
mood nak bergambo belum mariii...
so, langsung takde nampak mukanya nan cumel tu..
puas Ibu pujuk takmo pandang camera langsung..
huhu..


takpe la kak qis..
lain kali kita sedondon lagi ye..
time kak qis tak sleep.. ^_^

ayep lak..maintain..cuma takmo nak smile..
sebab dia pun nantuk time ni...
huhu..

p/s maaf ye kengkawan, tak dpt buat kunjungan, sabtu/ahad ni..mama harus jenjalan.. kadha' balik apa yg tertinggal tu..huhu..

Wednesday, April 28, 2010

.: ImbaU keNanGaN Lalu laGi..Lalala.. :.

waahh..rehat yg panjang..
sempat jengah blog jap!
tadi pun tak sempat rasa mengantuk sbb ada aktiviti kumpulan..

masuk kang kul 2.45pm, kena present..
lalala..sempat nak ngepos 1 n3 lagi..! hehe..
jengok umah kengkawan maybe mlm kang if sempat ye..huhu
ketinggalana ketapi la mama ni !..

malam tadi godek2 pic kawen juge..
terkenang semula..^_^
indahnye!

layan.. sikit jer tempek..

..semuanya deko sendiri...jimat kos..hahaha..


..masam pulak mama dalam gambo ni..ambik gambo sume pakai camera biasa je, mak andam tolong ambikkan..hehe..jimat kos lagi! :p


..make-up tebal tul..tak selesa mama..huhu..masam lagi..candid kan :p
..yes...yang ni smile..


..makan beradab siap bersimpuh tuu...biasa orang kt meja kan..kt tmpt mama ni lain dr yang lain.. pelamin tu pun deko sendiri jugak..just tuk ambik gambo jer.. jimat lagi..

Kesimpulan : perkahwinan mama kat kedah dulu tu, all done by our self..dari baju pengantin, kasut, mahkota, pelamin, mak andam, jurukamera sampaila ke bab makan2 tu...semua sendiri! jimat kos sungguh! hehe..


.: SuaTu keTika duLu.. :.

malam tadi dok godek2 my lappy..
sesaja view pic2 lama..
suka2..padahal bwk balik nota tuk attend training ari ni..
tapi hehe..elok je dok dlm beg, tak bwk kuar pun..
haih..mama..mama..

dalam dok godek2 tu..
terasa nak abadikan lah kat sini..
sedikit sekeping dua pic kenangan tu..

kenangan pertunangan mama pada 22122007..

layan pic jerlah eh..
stori sket disebalik piccas2 tersebut..


ingat malam tadi nak buat la n3 tuk di 'auto publishkan' selama mama training 3 hari ni..
tapi hampeh..broadband en celcom tu..ngengada betul!
tokleh connect...mmg hampeh..!
bukan selalu pun guna..
bayar bulan2 tetap bayar sama jer..
sekali nak menggunakan ia, jd cenggitu pulak!
terus mood nak ber'n3' ilang!


puas gak dok menerai dekat 10 kali ada..
tak berhasil! last2 terus off lappy!
just save piccas je, smpt la buat new n3 pagi ni b4 start training..



huhu...pnjg lak membebel..training kul 9 ni, habis kul 5!..hukhuk..


..kucupan dari bakal mertua kepada bakal menantu setelah sesi sarungan cincin...hikhik...


..cincin merisik + cincin bertunang..sempoi jer..!

..tak jelas lak pic ni..huhu..hantaran dari mama to abah..19 dulang!



..hantaran dari abah to mama...17 dulang!


apa motif tempek salah 1 jenis hantaran ni ?..kasut + handbag!
sebabnye..
kasut tu dah lunyai mama pakai..
tapi handbag tu..
elok jer..lum pernah pakai lagi..
camno?..
sebab small jer handbag tu..
tak best nak bwk berjalan..
sian die..mahal2 orang kasi, elok jer tersimpan..
balik kang kena cari balik ni..hehe..

dah tu jer la kot..
next n3..if ada kesempatan lagi..mau standby for training ni..
huhu...malangnya..mama lupa nak bwk gula2..alolo...!
p/s takde idea nak mengupdate, tu pasal tempek2 piccas lama..haha.. boleh la.. ^_^

Tuesday, April 27, 2010

.: semaNgaT membaRa :.

Bersemangat lain macam kali ni bila kata nak pindah..
Sebelum ni rasa lemah je badan kalo bab2 nak pindah ni..
Tapi kali ni lain lah!

Makin membara2 lak semangat nye..
Hehe..(n3 pasal rumah baru lg, jgn boring ok..idea ni je tgh berlegar2 di kepala time ni..)
Rasa tak sabo2 nak tunggu ujung bulan..haih awal bulan pun belum muncul daa..hikhik..

Ari sabtu lepas, sesi ngabihkan duit kt kedai lampu
Beli lampu dan kipas..
Beli lampu 9 ketul, kipas 2 ketul dulu.. (budget tak cukup pulak..tunggu sikit time lg la! )
Seronok sebenarnya layan2 mata kat kedai lampu ni..
Jadi rambang mata sungguh nak pilih yang mana 1..
Yang berkenan sesangat, dh terover budget pulak..
Terpaksa pilih yang termampu dek badan jer..
Apa2pun puas hati..this week baru nak pasang..
Orang tu tgh bz psg lampu sana sini..
Jadinya mamanye turn forward this week lah!

Balik dari kedai lampu..
Terus g rumah antar lampu2 + kipas tu..
Lepak2 jap..balik singgah lak kedai perabot..
Jamu2 mata sambil survey rege..
Herm…sambil calculate budget,..cukup idak..!
Last2 balik gitu jer..
Belum buat keputusan..
Esoknya baru confirm beli..kat tempat lain..
Itu pun tapis2..mungkin next month leh beli lagi..
(mcm banyak jer beli kan..takde lah sangat..2 benda jer..tunggu next month lak, tmbh koleksi pembelian..huhu..)

Malam tadi lak
Abah lepak2 ngan kawannye..sambil2 belek..
Catalog cat untuk rumah..
Mulanya mama suka kaler kuning cair gitu..
Main ngan lampu, kan jadi lawo..

Tapi bila dah belek2 katalog tuuu..
Sebulat suara nak kaler ‘biru’ lak..
Biru lembut gitu..herm..lupa dah nama standard tuk kaler tu..
Yang pasti bukan biru2 biasa tu la..

Lebih kurang camni..


Suka la nak deko2 bilik si ayep lebih kurang camni..
Comel kan!
Warna pun soft..
Lebih kurang camni la..warna yg mama pilih tu..
Hope semuanya berjalan lancar!
Cepat la habis minggu ni..!

Ok, spt biasa..layan jer gambor si arif ni ye..^_^

..baru terjaga dr sleep ni....amboi sedapnye ayep.. berkenan ke?! ^_^

..steady je duduknye..suka lah tu.. tapi abah tak layan laa..regenye RM99 jer.. :)


..ayep suka la abah...!
..ni masa singgah kejap kt umah, baju si arif bertukar time nak balik sbb dia muntah lor..hukhuk..kerap tul muntah susu skrg ni..susu tak serasi kot!..

..tu salah 1 jenis lampu yg dipilih, 2 ketul tuk ruang tamu!

..kipas pun interprame juge..otherss..tak snap! ^_^

Monday, April 26, 2010

.: jalaN2..jumPa BaRNey!! :.

Yaaa mood mama kembali normal!
Bagus tul, kejap je “M” datang menyinggah, bagus2x.. ^_^

Ceritanya..Sabtu & Ahad adalah hari mengempiskan poket!
Aduuhaii..apa nak buat..semua ‘kernanya’..!

Kerna siapa?..
Kerna rumah baru la..
Harus macam2 nak kena beli baru kan..
Belum masuk bab2 nak ubahsuai dapur tuu..
Nak mengecat..nak mendeko..

Huhu..sebelum ni beriya2 sangat nak buat ‘kitchen cabinet’ best
(nak gak merasa tempat beraksi yang cun cam farah tu..)
Tapi memandangkan banyak nooo kuar $ nye..
Terpaksa tangguhkan dulu..
Abah kata nanti lah..

So, takpelah mama redha..
Dan disebabkan rasa excited tu..
Mama n abah buat keputusan mau pindah hujung bulan depan!
yeaaa! Best tu…hehe..
Yang tak bestnye…jauh lah dari tmpt kerja dan umah Ibu pengasuh arif..huhu..

Haih..ke laut lak citernya..
Nak citer pasal semalam..
Jalan2 ngabihkan duit kt Giant Kinrara..
Beli keperluan umah baru + jalan2 cuci mata..

Dan terbeli ini juge..
See…

v
v
v
v
v
v

..model cilik menggayakan beg baru..beg Barney! ..


..alala...kekunun..macam dah steady je jalan sendiri..huhu..


..haih, tengok apa tu ayep..zip suar terbukak ke..haish! :p


pandangan dr belakang..alala..dah pandai sorong trolley tau..jgn main2..hehe..suka la tu, dpt beg baru! Barney lagi! ^_^


Lama dah dok idam nak belikan beg kat arif ni..
Disebabkan arif ni suka tgk barney, jadinya mama belikan lah ini..
Comel kan..mama lak terover suka! Hehe..

K, tu jer nak citer..
Sebelum tu, tempek2 sket lagi
Pic yg disnap…semua guna HP sajo..
Rasa sogan nak snap pakai camera..(haih..sejak bila malu nih! Ekeke..)
Layan…

..semangat nolak ni tau!..

..singgah main2 kt sini jap, jd penonton jerlah ayep ni..huhu..

pic sebelah kakan tu, arif malu2 sebab auntie kt sebelah meja tu, tegur2 dia..gitulah si arif ni..malu kemain skrg ni..sipu2 cam anak dara pulaks..hikhik..


Balik dari situ, singgah kedai perabot..
Haaa melayang lagi $...huhu..
Takpe semua untuk’mu’ rumah baru ku! :P


.: jOm g SkOL nGan ayEp :.

Ari ni ayep nak bersiaran lagi..
Dah mintak permission mama..
Kebetulan mama takde mood dan dilanda ke’M’san..
Jadi ayep take over la kejap..
Boleh ye..
Boleh…..mama kata! ^_^

ari sabtu ari tu..
ayep g skol tau..
skol dalam rumah jer..
ala…konon2 jer.. :p
sebab ayep suka sangat bawak beg
tak kisah apa2 jer ada tali cam boleh buat beg tu
ayep mesti jadi ia cam beg..
galas!

Jadi bila dah camtu
Abah pun pergi lah ambik kan beg niii..
Ayep punya tau….!

..abah yang antarkan ayep g skol..puas ayep pujuk suh abah temankan ayep tau, kalo tak abah takmo ni..seb baik last2 abah mau jugak..mana boleh, biarkan ayep g skol sorang2 kan.. bahaya!


..ala skol tutup la pulak, salah hari eh..ari ni ari sabtu la...camna ni...terpaksa la ayep balik sorang2, abah dah balik..huhu..
..takpe2 small matter..ayep jalan tepi2 jalan..selamat sket kan..


...haaaa..selamat..dah nak sampai umah dah pun..!


..huuuu berat betul la beg skol ni..!


... eh, apa tu..herm..nak tengoklah!
..ooo..jam ayep kat sini ghupenya..patut la dok mencari sebelum ni tak jumpa, kat bawah ni ghupenye..


...haish..kasut skol lah! sedondon ngan beg skol! camna ayep leh lupa nak pakai tadi ni.. takpelah..lagipun skol tutup ari ni..melaram kt umah jerlah!


.....susahnyeeeee...adoiii..! ^_^

p/s mama belikan beg special tuk ayep, nanti biar mama sendiri stori mori eh! beg ni beg ayep jugak, dpt free masa mama bukakkan akaun NURI..kena simpan sampai ayep masuk skol betulla nampaknya ni..besar bebenor..!


.: paGi yaNg LemaU :.

Salam pagi Isnin..
Bukan hari Isnin yg Lemau..
tapi tuan blog yang lemau..
hukhuk..camno ni..
penyakit 'M' menyerang ni..
tapi selalu kalo ia menyerang..
mama akan bgtau kt blog ni..
pastu mesti 'R' lak yg datang..
itu yang lemau2 pagi ni pun..
mama gagahkan menaip sket..
supaya "R' dtg dengan segara!

nak membalas komen "M"..
nak jenjalan membaca coretan kengkwan "M"..
nak buat n3 pepanjang beserta gambo "M" jugak..

mama bagi masa 1 sejam dr sekarang..
hope pastu "R" datang menyelamatkan!
hohoho...! ^_^

sekian, repekan mama pepagi ni..
tunggu "R" datang dl eh! :p

Friday, April 23, 2010

.: sunshine award dr kak Aida :.


waaaweeeiii..
pertama kali dpt tugasan, terus buat!
hehe..kebetulan tgh free kan..
lagipun award ni comel..
pastu takyah jwb soklan susah2..hehe..
award yang cun ni kak aida yang kasi..
thanks kak...kak aida ni antara blogger terlama yang mama kenal..

1. Nominate 12 bloggers.

~ ala, kawan2 terlalu ramai la, mana cukup 12 jer..so,mama nak kasi kat sumelah..sudi2 lah ambik ye..cumel ni award ni! ^_^

2. Put the logo onto your sidebar or within a post.

3. Link the nominees within your post

4. Let the nominees know they’ve received this award by commenting on their blog.

5. Share the love and link the sidebar logo to the person from whom you’ve received this award

.: MoDeL ciLik maKaN, paStu MeRaJuk :.

haha..
ni versi ke2 ni..
sambungan dari yang sebelumnya..
sebab..mamanye arif ni suka noo..
senap2x..harus la dibadaikan after senap kan..^_^

kali ni versi atas sofa lak..
makan2..pastu merajuk la pulok..!
nape..?
jap layan gambor sket dulu..
..kanan biskut, kiri roti..huhu..abis ni..siap mintak lagi!..bekfes kul 7pg tadi..
..nyum2x...berselera sungguh..walaupun sekadar biskut kering..huhu..
... sedap wooo..dapat mamam.. ^_^
..biskut dah habis..tapi nape nangis ni...apa kes?..!..
..merajuk la!..mama ni, ayep dok mintak air..'nakkk..nakkk...' smbl tunjuk botol airnya..mama leh tega, dok senap2 lagi..huhu..sedih..
..sambil gosok2 idung dah..hukhuk..
..mama tak kasi air, isap jari jerlah..hukhuk..merajuk ngan mama! ...