About

Wednesday, March 31, 2010

.: beBeLaN yG pendEk paGi Ni :.

oooh...mama still tokleh jenjalan umah kengkawan lagi..
ari ni ada training lagi..

semalam kesahnya..
asngatlah boring itu training..
mengantuk gila2..seb baik leh cover gak..
tahan diri dari tersungkur tiba2..
huhu..nantuk weeeh..!!
harapanya ari ni better than yesterday!

balik kije mlm td pun..
tak sempat bukak my lappy..
lepas makan malam..
terus tak sedar diri sampai pagi..

eh terjaga sekali, bangun buatkan susu dak ayep..
seb baik ayep pun tido awal gak!
faham mamanya ni..! hehe..^_^

habis training ari ni baru lega sket rasanya!

orait nak standby for training!
mama ingat kat kwn2 sume..cuma tu la tak berkesempatan..huhu..


Monday, March 29, 2010

.: aRiF suKa neK nie.. baLIk PontiaN singgaH siNi :.

bersiaran lewat malam..
still cerita pasal aktiviti kt Johor lagi..
haish bila nak habih ni..

oh ye mama sempat wat lawatan ke beberapa umah kengkawan tadi..
yang mana tak sempat tu, nanti mama kadha' eh..huhu..
nak membalas komen n3-n3 sebelum ni pun tak sempat..

masa yang ada sedikit ni, nak abadikan lagi..
piccas yg disnap2 masa kt johor..
harus diabadikan..best time flashback balik nnti ni..^_^
so, sementara ada mood yg sedikit ni..
buat la cepat2..

esok confirm tak dapek, kt opis..sbb den join training..huhu..

orait back to title..

arif, masa kt umah Mak Ngah nye..
sangatlah berkenan ngn beskal sepupunya ni..
kak caca ..!
beskal ni katanya..hadiah dr maktok n tokayah sempena besday kak caca last year!
masih cun dan comei.! mama pun berkenan ^_^
umah mak ngah sangat luas, boleh la main2, pusing2 puas2..
kalo kt umah kitala arif, alamatnya..balik2 pusing masuk dapur jerlah..huhu..

oklah layan piccas yg sedikit ni..
oh ye..selain tu, arif suka manjat2 tangga ni..
merasalah...sbb umah Mak Ngah ni tinggi noo tangganya!
suka lah dak arif..:)..bahaya kalo tak monitor dia nih!






comelkan beskal tu...^_^

mama sefamili balik pontian dr JB tengahari isnin tu, nak petang dah sebenarnya..
singgah kejap kat pantai pontian, pekena cendol..

sedap...tambah2 time panas2 buta gitu kan..
tapi malas lak nak bersnap2..huhu..
snap2 after pekena cendol kt tepi laut tu jer..

layan...sikit jer, ini pun pic dipotong2..
cam cekci la pulok! huhu.. :p





dah2x..gi tido la..esok training, mau lena dalam kelas ni nanti..huhuhu..


.: hu..hu.. hu.. :.

huhu..sedey weeh today..
tak dapat beronline sangat..
nak bernew n3, apatah lagi..jenjalan jauh sekali.. !
banyak kijee... macam2 ada... hoho..

esok dan lusa lak, mama kena attend training..
so, of coz tak dpt jenjalan umah kengkawan sume time office...
kat rumah..? huhu..kalo la ada masa.. :(

ini pun mencelah jengok blog kejap jer..

harapnya sempat la jengah umah kengkawan jap pasni..
kalo idak..harap maaf la ye kengkawan sume..
mama bukan takmo jengah, tapi masa tidak mengizinkan..

harap takde la kengkawan blogger mama yang kecik ati..
mama tak menjengok ke sana ye.. huhu..

windu weeeh...huhu..

Sunday, March 28, 2010

.: g JB..maLam teRjaH DanGa Bay :.

salam hari ahad...
herm..ingat nak kuar ke mana2 ni tapi abah turun bawah..
ada apa ntah, tak naik2, huhu..terpaksa la postpone ke belah petang sesi jenjalan ni..

ada masa ni, nak abadikan citer balik kg ari tu..
kampung MIL @ Pontian..
hari ahad tu bertolak g JB, umah my SIL..
tido, lepak2 sana..
sampai dah pun lewat petang gitu..sbb pagi tu g kenduri kt Pontian dulu..

malamnya plan nak g terjah DangaBay..
sesaja jalan2 di malam hari..hehe..

yang kesiannya arif la..
ngantuk sesangat..tapi terpaksa akur dengan sesi jenjalan tu..
seb baik tak wat perangai..tapi muka moody jer..
snap piccas pun takmo senyum..

disebabkan snap piccas sana sini..
so harus la abadikan kat sini ye kawan2..
boleh flasback balik suatu ketika nanti! ^_^

layan gambor yang tak berapa cun ni jerlah ye..


tak dpt snap Danga Bay .. Danga Beach pun boleh la.. ^_^


awai2 sampai, harus snap..hehe..


abah n arif pulak..harus..!


tengok...sangat moody la dak ayep..malas nak jalan2..huhu..


mama n arif..


dengan mak tok..


mak ngah arif se-family...adik abah no.1..famili abah kecik jer..3 orang..sorang adik lagi..mak ucu study kat sarawak..huhu..tokleh la join kan..bulan 5 ni balik ler..c0ti2..


arif - mak tok - tok ayah..




ni jerlah menan yang berani nak cuba..hehe..naik kuda eh..pusing2...


tengah tunggu nak naik keretapi..lum sampai la..



---mamalieyna's family ----

bergambo tepi laut...tak bape jelas la pic ni..huhu..



lepak-lepak jap sebelum balik...

ok tu jer...ada lagi story pasal aktiviti kt kampung..huhu..pelan2 la update yo...

dah la banyak homework tak terbuat ni..asyik2 simpan jerkan..bila nak setle tu..huhu..


Saturday, March 27, 2010

.: hadiaH..?..besT la AyEp :.

hoho..td g mTest kan..
99.999999% adalah wanita ye kawan2..
lelaki hanya nampak sorang dua jer..
yang sorang dua memohon tu mesti confirm dapat kan..!
betapa beruntungnya lelaki..tapi tak ramai lelaki yg minat nak mohon tuk jadi cikgu..huhu..

back to tajuk..
sebelum terbasi2 citer ni..
piccas banyak gak snap2 time balik kampung ari tu..
tapi mood tuk publish belum mai la ..
ini pun kebetulan abah takde kt umah..

mata lum ngantuk, paksa gak diri jengok blog ni..
huhu..why malas ni..haissh..!

eh melencong lagi..
ni just to abadikan hadiah yang arif terima sempena besdaynya ari tu..
majlis kat kampung..
orang kampung datang takla bawak hadiah ye kawan2..
diorang datang makan2 jer..

tapi ada la habuan lain..ANGPAU! ^_^
hehe..Alhamdulillah leh la tambah simpanan dak ayep!

so, hadiah ni datangnya dari sapa eh?!

of couse dari mak tok ngan tok ayahnya!
dan mak ngah arif pun ada kasi hadiah gak...apa tu..?..
jom tengok! ^_^


sesi bukak hadiah malam, lepas takde lagi tetamu yang datang..!


tadaaaa.... oooh the sweety lappy from Tok ayah...! maceeh tok ayah.. ayep kena simpan baik2 ni..besar sket baru pandai nak guna ni.. ^_^


tadaaaa... yang ni lak dari Mak Tok...kete control tuuuu.. maceeh mak tok!! pandai ke ayep main ni.. ke abah yg belasah main dulu ni nanti..hikhik.. ni pun kena simpan baik2..ayep lum pandai nak main sendiri.. ^_^



waaah cam terror jer..hehe..


merah lagi uuu....!


ni dah kt umah sini, abah kuarkan..test nak main la tuh! time kete ni stop, tak gerak, berani la ayep main2, sentuh2... tapi bila kete tu gerak....................................................


ayep lari lintang pukang....hahaha..fenakut la ayep..camno nak main ni..huhu..

bawah ni, still masa kat kampung, hadiah dari Mak Ngah arif sefamili.. beskal.. mama tinggalkan kt kampung jer..tak muat nak masuk kete..huhu..lagipun time balik kampung, leh main kan.. ^_^.. maceeh mak ngah jugee...


seronok dapat benda baru...tapi lum sampai kaki tu...tunggu 3,4 bulan la kot.. :p


kak caca cekci la..! sepupu arif la tu.. beza hampir setahun gak, tp bila berdiri sebelah nampak arif lebih tinggi! :)

orait tu jer hadiah arif... mama n abah? kasi apa eh...

tunggu next2 n3 la pulak..terover piccas dah ni.. :p



Friday, March 26, 2010

.: peNggeLi ruMpuT :.

tajuk di atas merujuk kepada dak ayep ye..
of coz la..takkan mama n abah lak kan..
bape taun dah idup kt muka bumi ni..
takkan gelikan rumput pulaks..
haish..tak sesuai..namanya pun orang kampung!

lainlah dak ayep tu..
baru hidup setahun jagung..
lahir lak kat kota selangor..tgh2 bandar gituw..
hehe..mmg patut la penggeli rumput.. ^_^

al-kisahnya..
balik kampung baru ni nak ler letakkan ayep kt rumput..
sbb mak cik kt opis cakap..
letakkan anak berjalan atas rumput..Insyaallah cepatlah dia berjalan dengan sendirinya..
hehe...yang kita ni, nak kata percaya sgt tak ler jugak..
just try n error jer..tak salah kan.. :)

tapi time nak letak dah ayep tu..
terasa kelucuan la pul0k..
setiap kali pegang dia nak letak kt rumput..
otomatik, kakinya terangkat..toing...!
hehe..geli agaknya tengok rumput yg menyacak2 tue..
huhu..ada gak terlepas kakinya kat rumput..

leh lak sebelah kaki terangkat dan sebelah lagi tahan pakai tumit jer..
haiish...penggeli sungguh!
sudahnya memang takdenye la nak praktikkan teori by mak cik tue..
huhu..sian lak tengok riak wajah penggeli dia tu..
hehe..tapi kelak0 pun ada..

last2..letak kt jalan tar, mau lak dia slamber jalan2..

orait ni ada la sket, tersnap.. (blogger tegar harus tempek piccas ye kawan2..hehe..)
layan....bukti betapa penggelinya dak ayep sama itu lumput..hehe..


....toing....!
...toing...! lagi..hehe..


..ups...terlepas sudah kaki..harus pakai tumit sajo..huhu..


last2...tergeget jari...awatnya cek..kena buli ngan mama n abah eh..sian... ^_^


...haaaaa...kat cini baru best nak jalan pakai kaki..hehe..


p/s 1: huhu..banyak lagi nak citer pasal kampung ni dan citer2 sampingan..lambat2 basi lak nanti kan..takpe lah, mana terdaya jer dulu..huhu..

p/s 2: sabtu ni mama akan duduki ujian mTest tuk KPLI..ada sapa2 lagi ke yang terlibat sama?..huhu..berkarat dah ilmu di dada ni..camno nak jawab soklan2 yang banyak dan menggunakan akal fikiran yang waras tu..huhu..apapun wish me all the best ya! Amin...


Thursday, March 25, 2010

.: BeSdaY CeLebraTioN dak AriF:.

Herm..still tak nyempat nak jenjalan lebih2..
Wuwu..terlepas n3 kengkawan nanti kan..
pepun akan dikhatam selepas ni ok..
harap kengkawan yang mama belum sempat jengah tu..
jangan kecik ati eh..mama akan follow-up gak pasni..^_^

Ni, sebelum citer psl besday celebration dak arif basi..
Mama nak la abadikan sekarang..
Macam simple je majlisnya tapi..
Huhu…fenat la jugak kan..

All done by ourself..(MIL, FIL, SIL, me n my usband)
Dibantu time potong memotong bahan paginya oleh sorang dua sedara mara dan jiran ..
Pepun Alhamdulillah Majlis berjalan lancar..
Terkilan sket sebab…..
Pic tak bape manarik ler..
Pepun ada la kenangan di hari kejadian ^_^

Layan gambo jerlah dulu..
Oh ye menu on that day..
Menu utama : Laksa Penang + Soto
Sampingan : Kuih muih + dadih + koktail…+ kek besday!

besday boy..dan decoration yg sempoi by abah..hehe..


kek yg mabeles...tp sayangnya takde tulisan happy besday..maybe tak cukup ruang kot..masa tempah dah bagitau apa yang patut ditulis kt kek tu..huhu..


bertiga lebih baik..ekeke..


tak bape menjadi je pic2 ni..gelap je muka abah..wuwu...

pic ni tak clear pulak...dak arif cam happy dah time ni! ^_^
tak ramai lagi bebudak time ni..

tengah dinyanyikan lagu happy besday tuk dak arif.. ^_^

arif@ayep..tak sabar nak jamah kek yg mama tengah potong tu..nyum2x.. :)
hidangan juadah sebelum ketibaan tetamu ...
makan-makan time ! ^_^
ramai gak orang..malu-malu kucing je time bergambo tu..sbb mata sume tertumpu kat kito..huhu..
edaran goodies by MIL..

ni pun nak abadikan juge...pic orang2 belakang tabir..yang banyak bertungkus lumus adalah my MIL..time kasih banyak2 mak... ^_^..
tak dilupa..dadih ..hehe..mama yang buat..2 perisa sebenarnya, lagi 1 perisa jagung! ^_^

lagi ada jugak buat koktail..tak interprame la pulak..sian die..:)

orait tu jerlah..nak stori mori lebih2 cam takde mende lak..

next2 citer bab lain lak..

p/s... zai...eina sudah merasmikan tudung pemberianmu..pakai tudung ni, buatkan mukaku semakin nampak bulat gituw..huhu...ke sememangnya daku makin 'bulat' haa...wooo...