About

Monday, December 27, 2010

.: Wet WoRLd...kaMi dataNg laGI !! ~edisi separuh :.

* n3 autopublish *

Monday morning!
Citer last2 weekend..week before balik kampung!
lama sudaaa..baru nak stori mori.. ^_^

oooh kami ke Wetworld Shah Alam lagii!!!
oooh kali ni, berganda ramainya umat manusia..
beratur time nak membeli tiket ni pun, punya lah panjang weeeeh...
tapi hehe..sebab berhasrat nak kasi arif berendam kan..
teruskan jua..!

ramai sebabnya, ada kompeni yang buat family day kt situ..
harusla ramai kan..
tapi tak jadi hal...dah sedia maklum tmpt cenggini ramai orang, so..redah jer.. ^_^

moh tempek gambor jerlah..
penat membebel tak live gini..huhu.. =P
layan...
bertolak dari rumah around 10.30am..

oooh budak ni..muka innocent ! ^_^

see...mama beratur ditemani arif! ngee..

kali ni, mama beli tiket, so tau la..ianya based on ketinggian..
ketinggian above 135cm = RM10
ketinggian above...herm..lupa daa =P = RM 8 (biasanya kanak2 ni..hehe..)
then, yang below ketinggian yg mama lupa tu = Free.. (biasanya bwh 3 tahun kot..)

saja snap..

sebenarnya..mula2 sampai camera simpan dalam 'peti besi @ locker' yang disediakan tu dulu (kena bayar 50senx 2 keping)..sebab nak main air puas2 dulu..
after dah puas baru ler, g ambik camera..nak tutup balik 'peti besi' tu..kena tambah lagi 50senx 2 keping..

menjamu selera sket..beli mee goreng kt situ + rojak (RM3.50/item).. (sebenarnya sebelum datang dh makan nasi ayam kt umah..lapor balik da..hehe..)
Arif tak ketinggalan bab makan2 ni..hehe..
percubaan nya tuk membuat 'peace'..tak menjadi daa..ngee..dibantaiknye sepluh2 jari..ngee..

turun ke air semula, sbb nak snap pic..haha..

kami..!
mama happy...awat arif cam takut2...ekeke...arif sangat sejukk dah time ni...lama berendam wooo... ^_^

~ sebab dah banyak pic, bersambung di next n3 plak ye...hehe..

16 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha...ha...cute je haidar wat peace ek, ibu selalu citer kat rumah kalo snpa pic haidar mesti dia wat peace lagu tu, kita tak pi lagik wet world ni padahal dekat je dgn rumah

♥Azie♥ said...

ni kat shah alam kan akak..teringgin nak p..selalu lalu jer

Cik Jue said...

takut baca amaran kat atas tue...harap pengskodeng tue faham lah ye..

comel je gaja arif buat peace...

**sHiKinn** said...

jalan-jalan sini..lama tak tgk ayep..

N.A.I said...

Beshnye ayep main air,mama nanti next time dtg shah alam blh singgah umh kite..hehe

Zaidah said...

terujanyer ayep main air sampai nampak kuyu aje matanyer....

mek da ©™ said...

wow bestnya mandi manda...xpenah pegiiii

mummy_ayu said...

wah..seronoknya dia mandi manda..
ayu pernah pegi wet world tu sekali je..masa dah abis belajar kat itm dulu...gie satu kelas..seronoks sgt..

♥mamaQASrina♥ said...

wahh..suka la tgk ayep mandi-manda.. sampai qasrina kata.."mama nak ami(mandi) tu..."..kekekeke..

p/s : sgt suka dgn amaran keras di atas sana...

~aSHa~ said...

10 jari pun 10 la ayeep..janji seronok dpt mandi manda kan..

kalo gi mandi manda ni...yg plg best mesti budak2...seronok tgk mereka bahagia..

Sue said...

wowww bestnye mandi manda!!!! better pegi kat tempat2 kecik ni kan,, kalo sunway lagoon leceh gile sbb lagiii ramai org!! ariff enjoy sakan nampaknye!

norihan said...

wahhh...sonoknya dapat gi wet world selall...kat mana ye iena...nak gilah bawak sarah pulak...

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer mandi2, bila la km nak p plk nih..

sama la dgn Danies, blm blh buat peace, masih 4 jari jgk..hehe

LYaFRINA said...

penuh sekolam...
cuti skolah.. mmg ramai y bwk anak2 kan.

Fieza79 said...

kalau harga tiket base on ketinggian..mmg untung hehee sbb Irfan dan kakak ketinggian tk setaraf usia..hehee

zue @ annaleeya said...

nmpaknya mama yg kehepian lebih nih... hahahaha....