About

Tuesday, December 14, 2010

.: seMakiN suKar biLa di ruMah .. :.

*n3 autopublish *

Apa yang sukar?
sukar nak layan blog, nak BW ke rumah teman2 baru lagilah..
sesaja nak BW, memang tak dapek lah,..
disebabkan kt opis dah tak bleh berblog..
so, kat rumah mama gagahkan jugak bukak blog skrg ni tau..

tapi itulah, kena ikut masa tertentu..
sekarang ni, dak arif makin besar, makin bijak nak curi perhatian..
kalau bukan waktu dia tidur, sangat la sukar nak nak blog!
hohoho..

apa nak dikata, bila di opis, komitmen kerja + memang tak bleh bukak terus dah..
kat umah, komitmen dengan family pulak..
ni baru anak sorang, kalau dah 2,3..dah ada yang bersekolah..
haruslah seminggu sekali je kot layan blog eh..huhu..

apapun, tetap bersyukur sebab still ada teman2 yang rajin datang menjengah ke sini..
walaupun n3 mama skrg, semua autopublish je..
memalam baru sempat ber BW bilamana dak arif dah sleep..
itu pun kat blog tertentu jer..
hohoho..apa nak dikata..

redhakan jer..

see, budak penyibuk ni..


p/s sila abaikan tilam yg ber'bog*l' itu..tn rumah tgh rajin tukar cadar..hehe..

20 comments:

chugie said...

memang x best kalau blog dh kene block kat opis kan? rasa macam kehilangan!

Mamamya said...

x per lah iena..lia buka blog pun time ada masa t'luang jer...

yg penting (family & kerjaya) mestilah di dahulukan...

ada masa still blh lg bw kat 'umah' kawan2.....

p/s:demam dah ok sepenuhnya ke?

Izan Ishak said...

eina...nak buat camna kan. kena redha jer kan wpun hati beronta2 nk berblog... lagipun dua2 pun perlukan komitmen yg tinggi jugak. tp sapa2 pun kalau tanya mmg sayangkan blog masing2 kan...huhu

Sidratul Muntaha said...

aku,anak dah dua..
aku mmg korbankan masa tido kejap tuk tgk tv,baca buku,blogging n fbing
ahaaha..
masih tido 8 jam sehari
cume tido tak lena sbb tgh sakit ati tak dpt pc berebut dgn setot layan upin ipin
kdg2 tido awal pastu bgn pkl 3 pagi,buat ibadat sikit pastu bw.
cukuplah...
kena curik2 gak
kena bg2 jugak.
minggu ni jln
minggu depan tidak
minggu ni klu tak jln,buat aktiviti baking
mgm takleh arr duk diam even mata ni dah menga tuk tahap gaban.
penat?
selalu tpi hidup ni kena penuhkan selalu.
klu tak,sunyi.
pastu kejap lagi mulalah setan tu jadi batu api buat kita rasa tak gembira dgn hidup kita.

MrS. F!zA said...

hehehehe.. yela dh tgk mamanya asik ngadap laptop je dia pon nk jgk..sama je fiil cm darwisy pntang tgk kita duk kat meja ngadap laptop menagis2 nak naik duk atas tgk sama..haishh tu yg kdg ada hri tk update bila komitmen keje kt opis kt umh cmtu plk..hahahaha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na
sy dah lama tak berblog kat umah
mamat tu takleh tgk langsung sy on lappy
skang ni sy layan blog kat BB abah dia..tu pon dia sibuk nak nyendeng2
sudahnye sy dah tak BW dari rumahlagi

time dia tido lak nak wat keje umah
sudahnye, mmg tak berBW la kat umah wuwuwuwuw

ann @ hatiberbunga said...

hehe.. sama la kita.. :D

'NuReeN' said...

nureen kat umah pon sama buka blog bila anak dh tdoq.. kecian tgk dia main soang2 + dia pon dok mengacau mcm pic arif kat atas tue.. ;)

ct rahani said...

x pe la kak.. ader masa terluang le la jenguk blog..

haslina said...

mmg pun lieyna, bila kat office da tak cukup tangan, maka berniat pula kita utk update dirumah..tp dirumah lagi banyak perkara perlu di buat..di tambah lagi dgn anak..kan..

maka, hendak atau tidak terpaksa buat autopublish....kan..

selamat bekerja...

eima said...

kat umah ...tenet tak dak ... klu ade pun tak leh nk guna gak fahim asek nk tgk dvd je ...

Zur@ZaRi said...

ok la tu ader gak maser nak d curi...
zura BW kat opis jer...
kat umah da tak der pc coz hubby angkut bawak g opis.
so maser kat opis d manfaat kan dgn sebaiknyer... tapi kalo tgh byk cust mmg sorry la nak ngadap pc=))

mummy_ayu said...

tu la sbb ayu tak ada pc / laptop kat umah...sbb dah tau ada yg akan menjoinkan diri..walaupun hubby dah bising banyak kali nak beli...
tapi bila balik umah Ibu kat sban..mcm nie la..tapi mcm kes eina nie, dah la opis tak leh..kat umah pun ada yg nak join juga..nak buat mcm ne yer...sabar je la..

mek da ©™ said...

wah ayep nk jd blogger gakkk...

Dilla Ady said...

btul la eina..kalu kt umah mmg takde mase la...kena pandai2 curi mase tuk wat aktiviti yg kite suke wat..kot tak, sampai bebile mmg tak wat la jawabnye..

MamaYatie said...

waaa..mmg pun!! sorang tekan mouse sorang tekan keybaard..sudahnya mama tutup semua..apa pun tak jadi

Iela Fazielah said...

kalau ila xdpt ber blog kat opis.. rasa nyer mcm xhapdet gak blog ni.. nak harapkan mlm2.. mmg xlarat.. huhu..

Nadiah Sidek said...

arif nak tolong buat entry utk mama ye? hehe..

mama rifQy said...

na pon macam tuh gak..kat umah..perasaan mls sgt! nak update n jalan2!!hehhheeheheeeeee

mrs.spicy said...

huhu..xpe kak ieyna. pentingkan yang mana penting dulu. huhu