About

Wednesday, December 29, 2010

.: Nak TeNgok BOLA, nak TenGok BOLA :.

Yup! Nak kena balik cepat2 hari ni..
Nak pastikan keje settle awal sebelum perlawanan bermula...

Nak tengok BOLA...Nak tengok BOLA..lalala.. hehe..

Layan jugak mama kalau BOLA tempatan ni..
Kalau International..tak layan sangat..ngee..
Padahal kalau orang lain, lebih layan game BOLA International dr tempatan kan..

Semalam balik kerja ingat nak pergi shoping mall..
Tapi singgah jap umah, nak tukar baju dak arif..
Sekali hujan lebat daa..dengan anginnye..so, tak jadi la keluar.

Today?..memang cannot la..
Awal2 abah dah cakap..Nak tengok BOLA, nak tengok BOLA..
So, dok umah jer malam ni..
Sambil tengok TV , bleh lipat kain baju yang dah menggunung tinggi tu..

Almaklum last weekend kan balik kampong..so berganda banyak la baju nak kena lipat..
Hohoho..

Itupun nasib la ada si abah settlekan bab basuh membasuh..
Ngee...maceeeh abah!
Abah ambik cuti lama...8 hari..
Balik kampong nye Cuma 3 hari jer..
So, balance...lepak2 kt umah je ler.. ^_^

Alhamdulillah..kira kurang sket la kerja si isteri on sabtu/ahad nanti..hehe..
Sebahagian kerja rumah dah disettlekan si abah..
But....

Urusan melipat kain baju ni still under mama lah!
Bab ni abah tokleh nak bantu..huhu..

Ok..ok..stop membebel..
Kengkawan.. malam ni jangan lupa tau..
Sokong skuad MALAYSIA..
MALAYSIA BOLEH!!!

Kasi 3-0 lagi...lalalala...chaiyok2x!! ^_^

14 comments:

hajarus said...

hajar ni memang xminat tgk bola.. tp biler buka FB ramai ckp pasal bola, buka blog pun org akan berckp pasal bola, kat opis ni pun kisah bola... last2 buatkan hajar pulak rase cam teruja sangat nak join tgk bola jugak kak... so mai kita pakat reramai tengok bola...

Malaysia boleh!!! chaiyok!!!

chugie said...

sama lah kite.. x sbr nak tengok bola mlm ni! semngat ni tau...hope malaysia menang!! amin...

Ena said...

heheh.. xcited nak tengok bola yeh!..

kita tak tau la layan ke takmalam nie.. ngeeeeeee.. sbb sokmo terlanding awai.. hoho

Mrs.Imran said...

waaaa...mama peminat bola rupanya...heheheheh...ya mlm nih kita lepak2 dpn tv sambil mkn jajan...tp sblm tuh rumah kasi clear dulu....MALAYSIA blh...3-0 kita bantai...MALAYSIA 3 INDON 0....

[-suziey-] said...

erkkk iena layan bola ke? dasat nih..hehe

nieda said...

nieda sesekali boleh la layannn

e.l.i.z.@ said...

heheh lama abah cuti tuh..akak apply cuti skali ke?

wpun abah xleh tlg bab lipat, kira ok gak la bab membasuh dh setel hehe

eh ada bola ek mlm ni? alamak, xtau la pulak..mesia lawan apa?

ADEEYA said...

Haha boleh kena heart attack ouhh malam ni :/ but still go MALAYSIA :D

Dilla Ady said...

btul tu eina..belasah 3-0 lagi..

arghhh...tak sabar nih...

Mamamya said...

eh..samalah kita...en.suami bercuti panjang rupanya... ^__^ mmg ringan sikit bila suami ada kat umah kan...byk juga kerja2 umah yg dia settlekan....

nak tgk bola juga mlm nie....harap2 kemenangan ni pihak kita...tp kan kdg2 takut dgn sikap pihak lawan ni...siap nak ugut bunuh2 bagai...haih...x baik camtu kan....

andai kalah...terimalah dgn hati terbuka...itu kan adat perlawanan....

apa pun MALAYSIA BOLEH!!!!

e.l.i.z.@ said...

wokeh kak..dh dapat info dr hubi..rupanya mesia vs indon utk 2nd time..habis la mesia kali ni..lawan kt indon lak tuh..adoiiii

ejaMaria said...

yerrr... sama-sama kite jerit GOLLLLL.... ;p

mama rifQy said...

na xdapat laaa nak nengeokk!!bzzzz bebenoor kat opisss!!

mek da ©™ said...

YES!!!! MEK TGK TV INDON EE