About

Tuesday, December 21, 2010

.: naK bayaR MaInteNance umaH punYa ciTer :.

*n3 autopublish*

huhu..ni yang susah kalau dok umah yg tinggi2 ni..
nak kena bayar maintenance..

pada mama takde hal bab kena bayar tu..
tapi alaaaahai, kaedah nak membayar tu sket problem..
huh..

camna ek, nak bayar kalau..
opisnya bukak cuma hari Isnin-Jumaat (waktu rehat tutup)
opisnye pulak surelah kt kawasan rumah kan...

so, camna kekdahnya kalau...
penghuni bekerjaya suami/isteri..
tempat kerja lak, masing2 jauh dr kawasan rumah ni..
masa bila nak kami g bayar?
sedikit kesulitan disitu...

nak tak nak, bila betul2 ada masa je boleh bayar..
takde la ontime mana, kadang awal, kdg lambat..

so, this month, kira kategori lmbt sket jerla..
ini pun kebetulan mama MC isnin tu..
terpaksa kuatkan diri, turun pi opis maintenance ni jugak..
hoho//itu pun last minute dah..
kul 4..orang tak sihat kan..saja melewat2kan diri..

tapi sempat tu, snap2..hehe..lepas bayor ler..
dan si kecik ni je jd mangsa snap..hehe..layan jer la arif..mamamu nye peel ni..ngee..

"ayep nak mamam biskut pun mama nk snap..apa daa.. "
"nape maa?"
"nak bangun aaa...."
"haaiih tak sudah2 lagi mama ni..eeeiii .."
sepanjang jalan nak balik tu, mamam je kejenye..ngee...
pastu elok2 hujan nak turun,..
so, berlari sepantas mungkin...berlari sambil tolak panda tu..ngee...

sampai umah, fenat...baru jalan sket =P

p/s patutnya bukak la sabtu half day, baru la orang2 bekerjaya suami/isteri cam mama ni, leh pi bayar, sebulan sekali je bukak on saturday pun jadilaaaah!..huhu....

21 comments:

Sidratul Muntaha said...

sian mamalieyna
dahlah tak sihat
aduhai..
byo online takde ker?
kan senang
klula de lah
klu takde
tu yg jenuh tu..
huhu.
dlm tak sihat2 tu smpat lagi amik gmbo ayep.
huhu
blogger tegar sungguh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samalaaaa...tapi sib baik la tuan umah yg bayar ongkos tu..kami bayar bil air je
tapi bil air leh bayar malam2 hari sbb ade staff AJK bertugas
:-)

arip tu beskal baru ke? cam lain je dari yg dulu

az rina a.k.a jaijina said...

betul tu, susah kalau dok umah tiggi² neh..time nak membayo maint tu satu hal..ntah bile mase nak pgnye kan..

Papa Mifz said...

duk umah tgi2 mcm tu la...tp kadang2 bila difikir kita byr bulan2 on time,tp servis dr dorang mcm x nmpk kan...contoh lif rosak kdg2 lama br dorang repair...bukan semo la,tp kebanyakan nye...huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

dulu masa bujang2 dok umah bujang camtu la, sama masalah cam kak Eina...

terpaksa kuar jap waktu opis pi bayar duit tu... dah tu masa tu sal sorang je ada keta...

betul tu, patutnya wat camtu la. bukak half day hari sabtu... cuba usulkan kat diaorang...

Izan Ishak said...

betul jugak tu ye eina. bila masa nak bayo kalau dua2 keje kan. al least sekali sebulan bukak sabtu ahad pun ok apa~

*ehh...ayep makan biskut munchys yg panjang tu...sedap kan!

|| NaFiRaa || said...

haahkan~ payah jugak! bukan saja x mau bayar.. tapi kalo bukak opis hour jek..cam ner nak bayar~ urmmm.. kena buat komplen lah cam nih~

Fieza79 said...

ssh jgk ehh nak urus kan tu...time kita keje dorang bukak..time kita cuti dorang tutup..bih cmne..?

roti kering pon sedap arif..hehe

hajarus said...

sian mamalieyna dah la demam kene plak berlari nak elak dr hujan... btl la ssh bg penghuni yg suami isteri yg bekerja ni nak wat pembayaran camtu.... patutnyer sabtu tu kene la bukak...

LYaFRINA said...

comeynyer dia,...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kat apartment kita bukak ari sabtu tapi selang seli la...so sweet haidar

♥Azie♥ said...

ayep mkn biskut..nk ckit...

Dilla Ady said...

btul gak tu kan..

sib baik hubby jenis wat keje luar, sambil wat keje sempat jek gi bayar bil kejap..huhu

nza said...

yelh, patutnya buka la hr Sabtu..skrg nie kebykan suami isteri kerja..
eeemmmm!!!!dapnya biskut tu arif...mintak ckit!!!!

♥mamaQASrina♥ said...

mmg masalah lah kan? sekurang2nya bukak la hari sabtu 1/2 day pon cukuplah kan... bagus la ayep nak jugak duduk dlm beskal tuh..qasrina dh x nak naik dh.. tensen tol..kekekke

MamaYatie said...

lorr..susah la cenggitu..patutnya kalo buka 5 kena buat bayar on9 nih..sib baik maintenance opis kami bukak hr sabtu w/pun 1/2 saja..smpt la nak kejar..

e.l.i.z.@ said...

hmm patutnya dia bukak la sampai kul 7pm ke kan..senang la sikit org yg keje nk p byr bila balik keje

nieda said...

problem apartment tu ar kena byr maintenance fee. hubby nieda ada beli rumah kt bandar tasik puteri, dah 5 tahun x penah byr maintenance fee. byknya bil tertunggak.huhu

Noreen said...

huh sme la gan reen kak...kkdang biar kan ttunggak sbln dua baru bayo sekelepuk hahahah...
dah la reen sbtu pn halfdy opis sbtu pn halfday=(((

Ena said...

alahai... siannya.. tak sihat yeh!.. moga cepat sembuh la yeh!

dulu masa bujang ena pun kena bayor mcm tu bezanya umah yg ena sewa tu di bawah projek opis yg ena kerja.. jd tak susah la nak bayar.. hihi.. sian kat mama..


sempat nyenap dak ayep makan sekut!;D

mek da ©™ said...

emm yeke....rumit gak ekk..xpe la..caiyok2