About

Thursday, December 9, 2010

.: MaLaM taHuN BarU HiJRah :.

*n3 autopublish*

..malam tu..abah ada majlis di tempat kerjanya..
so, tak sempat nak antar mama balik umah after balik kerja..
jadinya, tempat ditujui adalah..rumah kakak mama a.k.a mak njang arif yakni umah sepupu arif, abang amzar! ^_^

lama tak jumpa, so ada kesempatan camni memang best la..
leh lepak2, sembang2..hehe..

anak2 pun, leh main sama2..
tapi agak kontra sedikit..
sebab arif ni agak 'sopan' sikit...hehe..
abang amzar agak 'kanak2 riang'..hehe..

biasala kan..kanak2 kalau ada abang kakak ni..
cara bermain dia lain sket..

cam arif ni, ada kawan pun, kak balqis je..
so, dia cam kengkadang tak bleh terima cara bermain yang agak 'kasar'..
apapun..still dapat main bersama..
cuma..last2 part mood mengantuk sudah marii..
then, bersengkang mata dia takmo tido, takut tertidur di situ..dia nekad takmo tido..
marah kalau mama paksa2..huhu..
abah balik ambik around 9.30pm ..

abang amzar ada koleksi kereta2 yang comel..
mmg hobinye..sukaaa kumpul kereta..kecik2 dah ada hobi tau!
jgn taktau..hehe..(cam aQeel anaknye suziey tu..hehe..tp aQeel kumpul lori)

beza arif dan abang amzar setahun..
tapi tengok luaran ni..lebih kurang jer..
cam sama tahun pun ada kan..

sempat mama snap2 sket..mengisi masa..hehe..

abang amzar (2thn9bln) ~ kakak ain ardini haifa (6thn) ~ my arif (1thn9bln)..hehe..

sebahagian koleksi kereta abang amzar!
main bersama ~

26 comments:

Ena said...

pemalu sungguh anak bujang ni kan!.. tak pe.. biar pemalu.. senang nak urus.. cuma kita la penat sikit.. tapi tak pe..
irfan pun kasar jugak sbb selalu diajak wrestling oleh si kakak.. adeisss!!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah suka ariff ada ramai kawan ek, banyaknya menan kalo main dengan kak balqis ni confirm ada teddy bear & baby doll kan

mummy_ayu said...

seronok la diaorg main ramai2...

Izan Ishak said...

seronok ayep jumpa sepupu dia ye..
banyaknya lori~

nieda said...

owh Arif sama mcm Humaira la, kalau main sopan je. dia pun x boleh terima org main kasar2..hehe. Kalau Humaira jumpa Arif pasni sure boleh jadi geng..

Sidratul Muntaha said...

ehehe..
untung ayep dgn kwn2 main gini sopan - sopan..
agak - agak klu ayep jumpa setot..
mahu ke tak kena buli dgn setot?
setot lasak weih..
panjat n lompat sana sini..
hyper..uhuhuhhh...
tpi mg sopan betul ayep nih...
huuuuuuuuuuu..
boleh la buat calon?!
ehehehehe

eT said...

ada kawan....
ada menan...
mmg heaven giler kan arif kan3...hehehehe

~aSHa~ said...

byk nye kete...kalo danish nampak ni..mesti mintak satu...

LYaFRINA said...

sama mcm asya malu2 kucing gak..tp bila hilang malu.. haaaa...

Mamamya said...

alahai....comelnya arif..sopan santun sungguh anak iena ni kan...t'ingin lah nak jumpa arif..ngeeeee ^__^

mya n fiqa pun xder kawan iena...tu bila sorang xder yg sorang lg mesti terasa k'hilangan....

nxt yr dah sekolah..harap2 dia org ni lbh b'dikari...

[-suziey-] said...

mmg la ieyna..3 tahun..sbb tu sama cam aQeel..dh ade toys kegemaran..

Nadiah Sidek said...

mcm adik saya kecik2 dulu la..peminat kereta. kereta je la mainan dia :p

Fieza79 said...

mmg Arif ni gaya pelembut je kann...tkpe2 cool dulu Arif...

Irfan pon suka simpan kete yg kecik2 tonet tu...dh bt koleksi pulak skrg..

bintangku said...

Masa mula2 antar taska dulu pun Najmi camnie jgk. Sbb sblm nie antar dia kat umah org. Tp skrg dah pandai main ngan bdk bsr, dah lasak. Tgk dia main kat taska, kita lak yg rasa terhibur.

hajarus said...

a'ah la kak, walaupun abg amzar tua setahun dr arif tp badan diorg lbh kurang jer... cam sebaye pulak...

Zaidah said...

banyakknyer mainan.....

rATu kEBaYA said...

banyak koleksi abg amzar ye..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq pon ade koleksi car...:-)

ooo..biasala tu..org2 lelaki mmg gurau kasar..ehehehe

aripp..arip..nnti mintak mama beli menanyg leh jd hobi utk kumpul2 ya..:-)

az rina a.k.a jaijina said...

kak, arif tu dah nak genglah tu..akak tanak cari ke sorang 2, hehehehe..nanti sopan arif ilanglah tu..

zue @ annaleeya said...

olololoooo.... ayep sopan gitu eh???? klu abg airel ala kanak2 riang ler... hehehe...

airel pon byk sgt koleksi kete... pandai main jerk... pastuh umi yg penat kemas balik... huhu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la, kalau anak sulung & tak ramai sangat kawan memang akan jadi sopan... cam faris, habis 'dikutip' perangai kawan2 kat taska bawak balik rumah... tu yang tak berapa nak berkenan sangat...

banyak tul koleksi tu... pandai jaga tak pa la... setengah budak suka campak merata2...

nza said...

kanak2 nie kalu jumpa rakan hmpir sebaya abis la riang ria ceria.....

~Siti Hajar~ said...

btl eina, anak2 ni bila ada kakak @ abg mmg lain dr anak tunggal @ sulung, ya la anak sulung sapa nak ajar main, main pun srg2 ja, bila ada org mgajar, aktif sakan la..hehe..

tp nmpk arif ni mmg lemah lembut, klu compare dgn Danies, jauh beza pe..Danies tu hyper aktif sggh, asyik nk smackdown org je...hehe

mek da ©™ said...

ramainya geng ayep..hikhik

ct rahani said...

pemalu yer anak bujang akak.. bagus la x lasak sgt.. klu x lg pening akak nti.. hehe..

mama rifQy said...

amboi..banyak nye mainna arif!kete kecik2!!