About

Thursday, December 23, 2010

.: MaiNan dan KaNak-kaNak :.

*n3 autopublish*


kanak2 dan mainan tak bleh dipisahkan!
kadang2 bukan keinginan anak untuk memiliki..
tapi keseronokan parents untuk membeli! hehe..
diakui..

tapi tu masa anak kecik2 lagi lah..
tapi bila anak dah besar sket, dah pandai dan ada keinginan..
memang part ni diorang sendiri take turn..
teruja sungguh bila nampak mainan..

setakad anak sorang ni..
mampu le lagi mama & abah tunaikan..
masuk 2,3 esok..hee...sendiri mau ingat la kan..

tapi kan, kalau setakad mainan kt paso malam je..
hehe..tak kisah la yang..janji kamo betul2 main menan ni..

dan habuan tuk kesekian kalinya for my arif..
adalah ini.....................

wow harley davidson! ngee...beli kt pasar malam jer..biasalah pasar malam, banyak nooo..mainan...arif sokmo melakat kt tmpt orang jual menan kalau melalui nya..

so, haruslah belikan jugak..huhu...
muka seriusnyeee....takut mama...tak kasi mama main la tu!
arif suka motor mainan ni..melekat je, kengkadang bawak g umah Ibu pengasuh..!
ntah camna gaya dia main dengan kakak balqis...
sekarang arif makin garang..dengan mama & abah garang oo..

taktau lah dengan kak balqis camna gaya..hehe..

p/s selagi anak tak sekolah, selagi tu, membeli mainan jer tuk diorang, agak2 kalau dah masuk sekolah, still beli lagi ke eh?...

23 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

aiyoyo, takutnye nengokmuke arif yg garang tu..larikkkk..

tanak kasi aunti pinjam motor harley dialah tu kan..

Ena said...

hehe..

sama cam ena gak..
beli je kat apsar malam.. murah..
lgpun beli yg mahal2 pun sampai kat tangan 2 beradik tu hancuss!! rugi.. ishhh..

kalo beli motor ke lori ke kete ker kan! walaupun dah beli 2, si kakak yg dapat & beria main.. si adik jd la tukang nangis.. huhu.. sian!!

mummy_ayu said...

samala kita..kadang2 tu anak tak kisah pun..tapi kita yg mcm interested je...tapi bab mainan kat pasar malam tu..samala ngan Ian..kalu tak beli ngamuk tak hingat..

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, same jek cam zakwan..kengkadang, mamanye yg nak belikan, hehehehe...

tp bile dh start jejak ke skolah, byk belikan buku2 pulak la kot..
skrg ni pun dh start sket2..bior zakwan ada minat nak mmbaca..main tu main jugak, hehe..

zue @ annaleeya said...

airel pon dah ader moto gini... 2 bijik lagik... tp ader yg dah patah2 pon... huhu..

[-suziey-] said...

hiks..moto..comelnya moto..besela iena..time kecik2 ni la nk main puas2..

mek da ©™ said...

wahh ayep ade moto besor...mesti dh byk mainan ayep kan??? simpan elok2 menan tu ehhh

~Siti Hajar~ said...

sy pn sllu beli mainan kat pasar mlm, tp tgk jgk la, ada mainan yg xpadan dgn harga, yg tu kn la pandai2 pilih...hehe

Ayep garang skrg ni? garang dgn mama & abah je kot..hehe

bintangku said...

Jgn besor esok mintak motor besor sudah.. :P

Mama Hanim said...

hanim masa kecik2 dlu pn suka sgt menan..

cantik moto ayep.. menan anak lelaki kan..hehe..

maszmadi said...

hm, sekarang ni anak baru sorang memang exited jerk nak belikan menan kan..... nanti kalu dah 2,3 kang..... hehe same ler kita

chugie said...

setuju dengan pendapat eina ni. Biasanye utk anak pertama adalah segalanye, untuk anak kedua pulak hanya keperluan je.. sian anak kedua kan? recycle barang anak pertama je lah jawabnye.. :D

acik mimie said...

wah besnye dak yayep dapat motor harley davidson ... cute je yek

Elly & Emmy said...

sekarang main motor harley nanti besar naik motor harley.. yer arif..

Fieza79 said...

bila ada anak 2-3 org mula la rasa terbeban je dgn alat menan ni..sekali beli kena hangkut 2sekali...kena sama adil beli kan walo jenis menan laen2...

MrS. F!zA said...

aunty suka! kalo dpt kt aunty tu aunty bt hiasan.. mmg duk kumpul keta2 kecik jgk..hehehe

nza said...

mmg la budak2 suka sgt dgn mainan...abg farouk smpai le nie pn masih main mainan.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq lom reti mintak menan tau
tapi risaunyela if dia dah pandai nnti..sure cam arip gak..wekkeke

Izan Ishak said...

eina, izan kan masa ada anak sorang dulu..mmg penuh bersusun mainan kat kabinet buku. apa aje yg terjumpa sume beli. beli kat pasar malam / kedai 2 ringgit je pun.

tp masuk je naufal dgn twins dah boleh kira bape banyak kali je kitorang beli. serius botak pale kalau nak belikan sume sekali.

nak2 bila muhaimin dah skolah start tadika, mmg tak beli dah mainan. paling terbaru belikan pistol air utk twins aje. itupun abg2 dorg yg berebut.

Zur@ZaRi said...

cantik nyer motor ariff...
adam tecik lagi tapi ayah da beli macam2. arif da pandai kan... budak2 kan mmg tak dapat pisahkan ngn mainana=))

Cik Jue said...

memang kadang anak taknak ibu n ayah yang terlebih sudah...hehehe comel je ..cik jue nak boleh tak sayang

mama rifQy said...

comey je motor tuh! Iqy pon da smakin suke ngan menan!

nieda said...

cantiknya moto arif