About

Tuesday, December 28, 2010

.: KejadiaN ceMas but SedIkit keLakar..ngee :.

*n3 autopublish*

oooh n3 susulan dari citer pasal WetWorld!

kejadian cemas but ada sedikit kelakar pastu..ngee..
tapi dupdap jugak jantung mama time tu...huhu..

camna nak citer kasi jadi best eh..tak reti..
so, straight to the point jerlah..

alkisahnya..
arif ni tak suka la sangat dok dalam pelampung comel nye nih @ floater..
ketika bermain air..tetapi memandangkan menda tu ada, so..seharusnya digunakan la kan..

floater ni kalau nak diikutkan, bertujuan untuk memastikan anak lebih selamat bermain air..tapi alaaahai..ghupenya ada bahayanya kalau biarkan anak bersama floater nya tanpa perhatian dari kita..

haih la tak tergambar perasaan cemas mama waktu kejadian..huhu..

mama sedang mandi manda masa tu..sendirian..
arif with abahnya..
then, si abah kekunun nak kasi anak berdikari belajar berenang la kan..
then, menolak la si arif yg dok dlm floater nya tu..
muka dak arif masa tu menggambarkan ketidak 'happy'an dia dah..

mama dari jauh dok menggamit2 dak arif sambil nak g ke arah dia..
tiba-tiba...

floater dak arif senget then terbalik..
'pluup'..dak arif tenggelam looor...!

'aiyaaak!!!'
mama time tu nasib la dah berhampiran dengan dia dah..
terus cepat2 tangkap kaki dia..
then..angkat..
woooo....lemas sudaaah dak kenit ni..ngee..

giler cemas weeeh..tercungap2 dak arif masa tu..hukhuk..
tak sempat dak arif nak meraung or nangis..

yang jadi lawaknya..
arif sempat tu marah2kan si abah sambil tangannya..
nak pokpok si abah...hahahaha...
taktau butir kemarahannya dia..
yg pasti dak arif marahkan si abah!

yelah abah yang salah, biarkan arif sendirian..
arif taknak, abah paksa2 jugak suh berenang sendiri kan..ngee..
sudahnya arif lemas kejap..! wooo...seriau!

Nasib la cepat dapat bertindak tau!
seram! suspen..cemas!

dan nasib baik jugak ianya berlaku di wetworld yang airnya tenang..
bayangkan if dekat2 sungai ke..kt air deras pulak..
ish..ish...takmo la bayangkan,,takuttt..! eii...mintak simpang la!

Moral : berhati2 ketika anak2 menggunakan floater..tanpa pengawasan sangat2 berbahaya..tambah2 ditempat yang kedalaman air adalah untuk orang dewasa..woo..mintak dijauhkan la perkara camni berulang lagi! huhu..

23 comments:

sekamar rindu said...

salam..

alhamdulillah..arif selamat, tapi selalaunya kes-kes kecuaian, ibu bapa yg terlalku leka memandang tempat lain..wp sekejap...akan membawa padah..

alhamdulillah...arif selamat

Ena said...

HUhu..

memg cemas kan... camtu gak la ngan dak irfan masa mandi manda kat kolam ritu.. memg cemas gak.. sbb tak guna floater pun, tetiba dak ifran meluru dengan gaya pro.. Ceh! tak sedar yg diri tu masih cinonet.. time tu kami tengah sembang apa ke bendanya ntah.. so, sesaat la terlepas pandang.. terus la dak irfan.. bommmmmmmmmmmmm menyelam! huhu.. tp dah namanya budak kan! pastu sambung balik sesi renangan tak bertauliah.. hehe

ita cutevirus said...

hohohohoh... (gelak dulu)
sian ayep ek... ape la abah ni kan???
lame ita tak jengah sini... rindu pulak ngan keletah ayep..

chugie said...

haish.. selamat x lemas. adui, floater ni memang bahaya gak, bukan tuk org kecik je, org beso pun bahaya, espc x pandai berenang tu... :D

mujur mama and abah arif dekat and nampak time kena tu..

LYaFRINA said...

hehehehhe.. sama mcm asya dulu, floater dia x seimbang bila d dlm air..pahtu terbalik.. msti kelakar dgr dak arif tu membebelkan..

♥mamaQASrina♥ said...

UISSHH..mmg cemas tuh..lemas nih sekelip mata pun boleh berlaku..huhuhu..pandai lak tu dia marahkan abah dia..kekekeke

mummy_ayu said...

la..nasib tak de apa2...ayu paling takut kalu diaorang mandi2 nie..even dlm bilik air...takut benda2 mcm nie la...

Cik Jue said...

betul mama floater tu memang bahaya kalau tak kawal..nasib baik mama sempat tangkap kaki dia kalau tak...seriau tau....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh bahaya tuuu..
den lak rasa tercungap2..
tak penah lagi alami camni sbb mmg takpenah lagi bawak rafiq g men air gune pelampung..:-)

mek da ©™ said...

heheheheheheheheheheheh..cian ayep..sib baik sempat diselamatkan hikhik

Fieza79 said...

mmg cemas kann...tp ahahh kelakar jgk ni...adoi lahh nak kena dh si abah nie..hehe

sian Arif..jgn dia serik dah main air lps ni udah laa kan eina...haha

Zaidah said...

abah ni saja aje nak suruh ayep berdikari sebab tu lepas kan ayep sendiri...cian ayep...nasib baik tak ade ape2..

bintangku said...

seb baik dia tak sempat sedut air dari idung. Bahaya kalo tersedut air dari idung nie. Paru2 leh masuk air. Mintak jauh lar...

~Siti Hajar~ said...

pengalaman baru utk ayep tu..lemas..

eina, anak2 sy semuanya pnh lemas tau, semuanya gara2 si ayah nak ngajar anak2 berenang, dl si ayah jd jurulatih renang utk pelapis P.Pinang, dah tu dgn anak2 kn jd student dia..adusss!!

Dilla Ady said...

sib baik tak pape..kalu dilla da gigil dan ajak balik da..sian arif..harap die tak trauma la ye..

zue @ annaleeya said...

haishhh abah nih... ayep takutla nak swim... tggu ayep beso sket la... mcm tu kot ayep nak marah abah.. tp tak berbutir ler.. hehehe...

Alimaz-Kembara Terasing said...

fuh nasib baik.....hati2 lain kali.....

'NuReeN' said...

mmg bahaya kan.. kena slalu tgk wlpon dlm floater.. elly plak x suka naik floater.. kejap2 jerr suka nk jln2 dlm kolam tue.. rasa mcm bleh gambar jerr cam nerr ayep marahkan abah dia.. mcm elly marahkan asben nureen jerr rasanya.. ;)..

hati2 yerr ayep..

Mama Hanim said...

hehe,, sian ayep..xpe2, pengalaman utk ayep tu..

hanim plak mesti bw pelampong duck dia tiap kali gi swim.. takut skit tp suka main air..huhu..

|| NaFiRaa || said...

memang cemas kalo jadik cam tuh.. sebab tuh kena selalu perati kalo anak2 main air.. sebab kadang2 kita x jangka pon tapi still jadik..

MamaYatie said...

kalo main air mmg cukup risau..takut kelalaian satu saat bawak padah..nadhira pernah tersembam kat gigi air PD, terpijak pelampung nya..huhu...kelam kabut dibuatnya..sib baik takder pape

[-suziey-] said...

uishhhh mmg seram tu..klu kita pn cemas..kt mmg tau floater tu xseimbang..xpnh lpskan aQeel atas floater sorang2..huhu..smga kejadian2 yg xdiingini ni xterjadi kt kita..

Nad @ MamaZakwan said...

sgt seriau!
moga dijadikan pengajaran buat kita semua..
pasni kene lebih berhati2..moga takde perkara2 camni berlaku pd kita sume..