About

Friday, December 17, 2010

.: CuCi keReta...BoLeh diHaraP dah :.

*n3 autopublish*

memang boleh diharap dah..
tapinye...kalau setakad 'car' kecik dia ni..buleh ler..
ngee...

see...

sesi cuci kereta tanpa menggunakan air! lalala..

lap atas bawah tu...hehe..bersungguh2x..

sampai terkeluar-keluar lidahnya..ekeke..


dah berkilat la yang..cukup2 la tu..hehe..

ooooh arif cuma berani bab2 ni jer, cuci2..
sekali bila si abah letakkan bateri..
mula main, mau lintang pukang dia lari...
hisssh pelik bebenor tau dia ni..!

upsss...takpe eh arif cayang mama citer kt sini..?
takpe la, nanti arif dah besar, arif tau peel arif yang pelik ni..

dah berusia 21 bulan pun still..
takut dengan benda2 bergerak camni..
aduyaaiii...so...sampai sekarang, arif bukannye nak main sama car yang encem ni..
abah je dok belasah main..
arif jadi pemerhati dari jauh jer boleh..
ish..ish..anak mama ni..pelik betullah!

ntah apa yang ditakutnya ntah!
selain kete kontrol ni, arif jugak takut pada train!
aiyaiyai...masa zaman baby2, dia suka betul..
pernah mama wat n3 tu..happy bukan main..
sekarang, takut sudaa...
alahai memang pelik betullah boboy sorang ni! huhu..

p/s seb baik bukan sengaja belikan kete kontrol ni tuk dia, kalau tak kerugian disitu (yelah dia tak nak main kan)..hehe..ini mak tok yang hadiahkan sempena besday Arif bulan mac lalu..hehe..

22 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

balqis pun ada kete control, tapi tecik je mula2 semanagt la nak main lama2 dah maleh nak main jemu kot

Ena said...

salam..

hehe... kelakar lak arif ni kan!.. tak pe take time kan arif.. nanti dah tak takut mesti abahnya tak sempat nak beli bateri baru..hihi

Rizziela said...

ish! bersihnya kereta dia...sampai terbalik kereta tu :D

Izan Ishak said...

comey sampai kuar2 lidah dia lap kete tu ye~

MrS. F!zA said...

hahaha agknya dia tkut sbb mcm kete n train tu kejar dia kot kak..

pndai arif cuci kete sok besar blh tlg abah plk ^__^

♥mamaQASrina♥ said...

kekeke..cm comel jer arif tgh ngelap keta nih..

mek da ©™ said...

dah boleh harap la ni.ekekekek

Iela Fazielah said...

alolo... comeynyer arip.... rajin no.. cuci kete..hehe... biasala bebudah takut... mcm irfan gak.. dia takut bkn kat menan tu tp kat bunyi menan tu kot... irfan takut bila dgr bunyi vacum, org drill rmh..

wan sujaihah said...

klu bot...main keter la jawap nyer...he he...nasib baik dia ak rendam keter dlm air..ha lagi bersih...:)

eima said...

fahim nye ade ...tp dah rosak sbb die pi langgar dinding ... drive shaft dah patah ....

Mamamya said...

ehehehe...kelakar lah arif ni..pttnya bodak lelaki suka mainan cam kete ni kan...tp dia takut pulak...ngeeee...

x per lah iena,nnti lama2 dia mesti berani..simpan je dulu elok2 kete mainan yg mak tok bagi ni....nnti arif dah besar sikit blh la bg dua main.... :D

Cik Jue said...

kelakar pulak tengok ariq cuci kereta...bagus rajin anak mam nie

mama rifQy said...

wah rajin anak teruna bersih kete !kete mama rajin tak dicuci??

rieda96 said...

WAHHHHH.. DAH BUJANG DAH AYEP.. LAMANYA AUNTIE IDA TAK TENGOK DIA....

Dilla Ady said...

eh...agak pelik di situ...slalu kucen jek yg takut benda2 bergerak nih..berdasarkan pengalaman kucen2 yang family dilla bela la...kalu main kete ke, train ke melompat2 kucen tu jadinye..

tp acha, hmmm....kete tu yg takut ngan die ade la..takut jahanam..huhuhu

mummysyafie said...

wahh..besar nya keta dier. leh duduk kat atas bumbung tu arif..

ummi aka iem said...

wah rajinnyee ayip cuci kete dia ..dah bersih ke tu hehe

'NuReeN' said...

rajinnyerr arif... nanti boleh tlg ayah basuh keta..

jemput ambil tag k
http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/peace-contest-by-ezan-idma.html

;) peace

~Siti Hajar~ said...

aik! ayep takut main keta control..hehe..

sllunya budak2 suka benda2 mainan camtu, munkin dia nmpk cam keta betul nak langgar dia kot, tu yg lari lintang pukang..haha...mcm2 la ayep ni..

Zur@ZaRi said...

adam kalo dapat kompom dier akan baling2...
sekarang ni suker sgt baling2..
tak per ariff, nnt da besar tak takut da eh.. jd pelumber keta plak=))

nieda said...

nanti arif dah besar sikit pasti addict keta conrol ni..tunggu ajelah.hik

~~*Lady Salwa*~~ said...

amboi, rajin betul dia... sayang la tu ngan car dia... tu yang rajin cuci tu... hehe