About

Thursday, December 30, 2010

.: CBK 3 : SiNggaH siNi je, baLik sure beraNgan..ngee.. :.

After mandi manda kt Gunung Pulai tu
Kami semua menyinggah ke rumah SIL @Taman Pulai Indah JB..
Lepak2 sana..tidur semalam..

Malamnya ingat nak menyinggah ke pasar malam area sana..
tapi alaaahai malangnya..malam tu hujan lebat daa..
dah la malam tu final Idola Kecil kan.
tak dapat nak layan sebab Astro takde siaran..biasa la hujan2 kan..huhu..
tak best betul..last2 layan CD citer hantu jer..

Citer tak habis lagi, mama dah terlelap..
Terlelap depan TV tu jer..coz dak arif tu..
siap nangis2 takmo sleep kt bilik atas..
sampai muntah2 tuu..haissh la..dah la seharian tak tido..
ni la penangan bila ada kawan kan..dia ingat nak main jer..
bila kawan tido pun, dia takmo tido..berjaga jugak..main main dan main jer sepanjang hari..mama yang penat nengoknye..huhu..

nasib la muntahnya kt lantai jer..
mama sempat turunkan dia dr katil, kalau tidak..
parah jugak, memalam nak membasuh tilam bagai..huhu..

itu pun terpaksa buat xtra work malam tu..
bersihkan muntah dia..

last2 dia pun tertido depan TV jugak..
itu pun dengan sendirinya tertido, kalau mama suruh..
memberontak taknak tido weeeh...gagah diri, tahan mata spy tak terlelap..aduhai..!

oooh berbalik pada tajuk..
setiap kali mama ke sini (umah SIL) ni..baliknya sure mama berangan..
berangan nak dok umah like them also..
best la..ada laman, ada tanah, luas.. lapang.. anak2 nak bermain pun puaslah..
memang best lah!^_^

berangan jerlah dulu..
sekarang belum ada kemampuan nak memiliki..
tunggu si abah naik pangkat n settlekan sikit hutang piutang la..
baru bleh bernafas lega, nak tambah utang baru..hehe..
Insyaallah..3,4 tahun lagi mana tau kan..hope so..
Insyaallah..Amin..

Umah SIL ni simple jer..sesuai la tuk yang ber'anak' kecik ni..
umah biar sesimple mungkin kalau boleh ye..

Simpan angan-angan dulu..
plus simpan duit jugak..
ada rezeki nanti, boleh le memiliki..Rumah Idaman kalbu..^_^

alang2 sebut pasal umah SIL ni kan..
meh tempek lagi selingan pic dak arif di dalam umah beliau..hehe..
sikit jer, saja testing menyenap..takde kije tul! ngee..


baeeek punya pose..hehehe.h..

banyak mainan,,suka la dia..ingat nak main jer ler..huhu..

pinjam gitar kak caca..^_^

pinjam lori2 kak caca jugak! seb baik kak caca baeek hati dengan sepupu tunggalnye ni..hehe..

k, sampai situ jer..jumpa di next n3 ya!

p/s ESOK cuti?...! waah bestnyer..tapi mama nye opis taktau la cuti ke idak..huhu..hope cuti la..cuti sempena kemenangan MALAYSIA menjulang piala AFF Suzuki 2010~


20 comments:

♥Azie♥ said...

acik nak 1 lori bleh tak?

Nad @ MamaZakwan said...

takpe berangan2, mana tau nnt jd kenyataan, hehe..

arif, arif..lama tak jumpe kawan aka sepupu ye sayang...sampai muntah2 dibuatnye...

K-Baby said...

Hi Mommy,
Would you mind dropping by our blog and join our giveaway in conjunction with our blog launch!
You could win cute slogan tees for your lil ones!mykedaibaby.blogspot.com

UmiDAnisH said...

hihihi, camtula bebudak.. kalau da main memang tanak tdo erkk.. huhuh

nieda said...

budak2 memang mcm tu..agaknya kalau arif tido dia rasa tak cukup masa utk main..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya pi JB...kita teringin nak pi tau, nanti plan nak holiday ke sana sebab tak de sedara kat sana kalo tak leh tumpang tidok, opis mesti cuti punyer...PM yang umum bukan kwong yang umum...ha...ha...ha....

LYaFRINA said...

eina... baju y ayep pakai tu sebijik cam asya punyer.. hehheehee

Ena said...

Umah ena ni pun walaupun pd asalnya ada tanah.. tp semua dah tile skrg.. tak leh nak bercucuk tanam dah.. huhu.. seme masuk lam pasu jekkk..

bintangku said...

Sama jgk.... berangan nak beli umah yg ada kwsn main utk anak atau anak2(insyaAllah).
Tp tu lar, nak abihkan utang keta dulu. Abih utang keta 2 bijik tu, mmg lega sgt dah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kite pon berangan nak duk umah bawah. mintak2la tercapai lagi 2 tahun..aminnnnn

baik nye kak caca..ksi arip pinjam menan..gud boy

Dilla Ady said...

same la ngan acha tu ha..kalu ade kawan, sanggup menahan diri dari tido..kekadang sampai da terlelap2 pun gagah lagi bangun main..

okeh eina, esok konpem cuti!

~~*Lady Salwa*~~ said...

xpa kak Eina, mula2 memang kena simpan angan2 dulu... pastu berusaha untuk capai angan2 tu... betul tak???

amin, mudah2an dapat la apa yg diimpikan tu....

maszmadi said...

hm, same jerk cam aisha, kalu ader kengkawan sure x tido..... mata dah merah pon sanggup tahan.....

Iela Fazielah said...

budak2 mmg xleh jumpa kwn.. lupa tido, lupa mkn.. lebih2 ada mainan....tp bestnyer mamalieyna.. dpt jln2 blk kampung.. ila ni kampg pun xde... adik2 pun xkawin lg...

Cik Jue said...

moga akan sampai hajat dihati..berangan tidak salahkan...

Zur@ZaRi said...

eina, zura pun tak cuti la... opis cha ya nun alip mana ader nak bg cuti... so kena kerja la jawab nyer=(( hahahahaha....

|| NaFiRaa || said...

sonokkan~ dapat cuti panjang..:P

Fariz Finie Family™ said...

comel baby boy pkai pink kaler..:)

mek da ©™ said...

PINJAM GITAR LEH TAK?

MrS. F!zA said...

amboi main smpai tk peduli mamanya ngah snap2 tu..hehe