About

Wednesday, December 29, 2010

.: CBK 2 : Ke Kaki GuNung menCari Air tapi..daku KeCiwa..huhu.. :.

Dalam keciwa2 pun puas hati jugak la..
Kasi can anak2 bermain..
Mak anak ni, takpe aa…next time datang lagi!..huhu..

Haih apa citer ni, tak bagi salam terus je stori mori..
Hehe..

Salam semuanya..
Ni Cerita Balik Kampung (CBK) lagi..hehe..

Day 2 kat kampung (Sabtu)..misi mau ber picnic kat air terjun..
Cadang mula nak ke Kota Tinggi..tapi jauh…
Take time..lagipun nak g beramai2 with family SIL..
Suami my SIL lak kerja petangnya..

So pergi tempat yang dekat2 sket la kan..

So, destinasi perbindah ke ‘Hutan Lipur Gunung Pulai 2’
Oohhooo…namanya dah best dah..
Dok terbayang bleh la merasa air terjun dr pergunungan..ngee..

Malangnya..hukhuk..sobsob..
Tempat tu tengah diselenggara daa..
Air disekat tuk memudahkan kerja2 penyelenggaraan..
Tapi bukan ler takde air langsung..

Cumanya air cetek dan sangat la slow..
Takde kedengaran deruan air langsung..
Aduhai…tapi sebab dah sampai..
Lepak la jugak, ber picnic tepi air tu..
Anak2 bleh la bermain..main pasir & main air cetek tu..
Mak bapak budak..tengok jerlah.. nak selamkan m*nt*t pun tak lepas..ngee.. =P

So, layan jerlah aksi2 comel anak2 comel ni..
Arif si kumbang dan 2 kuntum bunga..hehe..
Arif with sepupu nya kak nana (Anis Farhana) & kak caca (Anis Farisha)!

Janji mereka happy, mama pun happy tau! ^_^
Tapi hasrat mama berkubur la tuk mandi manda..hukhuk..

Layan……
mula2 sampai tak ramai lagi orang..dah nak balik baru berduyun2 datang..sian la semua orang..air cetek jer..hukhuk..

see...anak2 nak bermain pasir bleh la..huhu..

tak tinggai menan korek2nye ni..hehe..

air yang banyak main menan korek2 berbanding main air..huhu..sejuk...!

waaah si bunga ini..pandai posing ye..sweet jer..!

arif yang takmo turun main air, nak lepak situ jer..ngee..

kalau berphotoShoot sini best ni..ada camera DSLR laks..best...mmg ada pun org berphotoshoot kat area bwh sket dari tmpt kitorang ni...mama jeling2 jer..jeles ni..wuwu..hehe..

kak caca..!
mereka bermain bersama~
alahai ber floater pun, leh jejak kaki ke dasar air..huhu..

sebab pic dah banyak tertempek kt sini..sambung tempek di next n3 la ye..^_^

21 comments:

KizZ said...

Ala takpe mama,
yang penting tu masa kita spend
dengan anak-anak tu..
Sangatlah berharga..

Jom skodeng,
Happy Birthday , Kiz

MamaRifqy said...

bestnyeerr kak einaaaa!! tengok arif main lagi best!!

nieda said...

takpelah, janji anak happy

Mama Hanim said...

jln2 sakan ye eina..

xpe la kan, janji dpt buat anak happy, mak ayah dpt tgk anak main2 je pun dh seronok kan..

Iela Fazielah said...

bestnyer gi mandi manda air terjun... ila dah janji dgn syfiqah dah lama nak bw.. tp xberkesempatan..... jeles2!! agak2nyer bj mandi irfan pun dah ketat

Sidratul Muntaha said...

alahai..
cetek beno airnyer..
huh
ayu klu gi johor,selalu lepak sagil.
sebab masa belajo dulu kat kasin melaka.
alang - alang pergi tangkak,memang singgah sagil terus.
puas ati!!

♥mamaQASrina♥ said...

lama tak mandi ayer tejun... kalau ayer bnyk mesti syok kan..

chugie said...

alahai..sayangnye, kalau lah airnye banyak mesti best tu kan? nampak pun cam jernih je air tu..

best betul layan air terjun ni.

mek da ©™ said...

sonok tgk ayep..mesti xtinggalkan mainan2 dia tuu..eeee

Ena said...

alahia..

tp tak pe.. dah sampai takkan nak patah balik kan.. lgpun yg beria mandi manda kan budak2.. tak pe leh jugak picnic tu berjalan cam biasa.. :D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

laa.cian depa
if tak diselenggara leh la mandi puas2 kan
takpe next time g lagi nooo

'NuReeN' said...

mesti sejuk & dingin jerr air dier.. bestnyerr dh lama la x singgah2 mandi manda gitue..

Zaidah said...

eina kenapa tak gie air terjun kota tinggi....airnyer dalam skit tapi selalu ramai orang....

YanDarwisy said...

Tgk air ni, sudah terase sejuk dari sini... menggigil woo sejuk tuh

LYaFRINA said...

byknyer xtvt bila dh balik kampung ni..

aduhaii.. knp air terjun tu mcm x nak terjun..kering ke eina??

Fieza79 said...

janji tetap ada aktiviti utk anak2 dan leh tempek2 gamba kat sini...tu yg pnting kan...syok2..!

acik mimie said...

skodeng skodeng ... hehehe

lama acik mimie tak jenguk blok acik eiyna ... bz ... bestnye p mandi air terjun ... seronok dak yayep rajin mama die bawak jalan2 ...

Dilla Ady said...

main air lagi ye...suke arif main air ye..tak macam dak acha..penakut air..huhuh

bintangku said...

Bestnya pegi piknik. Hmm.... dah lama tak pegi piknik.

[-suziey-] said...

eh ntrance dia mcm sungai congkak jek.hehe..

hmm mmg best berphotoshoot kt situ...hehe tp mandi manda pn best giler..eekke:D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah cuti sakan no, berjalan sana sinik lagik