About

Friday, December 31, 2010

.: BuLu maTanya sekali GanDa buLU maTa MaMa :.

n3 di penghujung tahun 2010...31 disember 2010... ^_^

yup...ni tak lain tak bukan citer pasal my boy arif lagi la ni..
hehe..

diakui bulu matanya panjang bebenor..tapi idok ler lentik..
sesapa ada petua ke camna nak lentikkan bulu mata dak boboy ni..?
kalau gegirl leh la pakai alat lentikkan bulu mata tu..ngee..ekeke..

k, back to the tittle...ada sekali tu, mama terasa nak ukur..
bilamana bulu mata dak arif ter'jatuh'..
then, mama cabut la bulu mata mama...ukur...

yuhuu...panjangnya bulu mata dia...sekali ganda lebih panjang dr bulu mata mama tau..!
taktau gen sapa dia ikut berbulu mata panjang ni..

yang mama tau, dak arif ni..lama benor bertapa dalam perut mama..
takmau keluar2..itu pasal semua memanjang..bulu2 badan pun penuh tau..masa baru2 lahir dulu..ngee..

kalau diikutkan due awal ikut perkiraan period last mama (time akad nikah..upss..kantoi =P)..
due arif bakal lahir adalah 4hb mac 2009..
so, 1hb mac tu, mama dah start cuti sbb mak mama datang KL ni dr kampung..

sekali..bila seminggu berlalu takada petanda..
doktor kasi due baru.. taktau doktor wat kira2 camna..
then di +-7 hari after due tu..so, jatuh pada 16hb untuk induce if takde tanda2 nak melahirkan..

but on 15hb dah kuar tanda air..air ketuban pecah dulu..
tuptap tuptap kat spital..
bukaan statik je ..mula 1 cm, then 4 cm lama..........lebih 24hours gak mama menahan sakit weeeh..

dah masuk wad bersalin pun,tak jadi induce sebab bukaan dah 4cm
tapi tunggu punya tunggu bersalinnya idak juge..
last2 malam 16hb tu..terpaksa jugak c-ser..huhuhu..
so, terlahirlah dak arif pada tarikh 16hb mac 2010..

ngee...citer dah melencong ke laut dah..haha..
tetiba teringat kisah bersalin lak..ihiks..

just nak note that, dak arif lepak lama betul dalam perut mama..
supposed 4hb, tapi tertunda sampai ke 16hb..hoho..lama kan..
tu ler pasal bulu mata dah arif panjang tu..ngee..

kukuh tak alasan mama..haha.. ^_^


bulu mata panjang tapi tak lentik!

9 comments:

chugie said...

mmg pjg bulu mt die ek?? tu yg nmpak manis je muka arif..

Cik Jue said...

betul lah panjang tapi tak lentik..kalau lentik nanti mcm perempuan lak....

nza said...

dtg je umah eina trbaca nota kt atas tu...knapa eina??????ada org jeles n kacau blog nie ke???
Sama la dgn akak hr tu..sedih bila kita wat n3 utk dairy family ada org kata(sorg je) kita nk tayang2 n buat hati dia kecik......sedih tau....

Gieyana said...

mmg panjang benor bulu mata dier kan..ku pon x der petua nk kasi lentik nih..:D

Ena said...

memg sangat panjang kan bulu mata arif.. tak pe mama tak lentik pun.. tetap encem.. kan kalo lentik kan nampak cam gegil pulak kot!. so, ok la tu.. encem! weeeeeee!!

arif syok kot dok lelama dalam perut mama nya tu.. :D

Izan Ishak said...

serius panjang bulu mata dialah eina. cam anak2 sedara izan dulu2 mmg panjang bulu matanya. skrg ni dah bujang...lagilah macho. nnti ayep dah besar dgn bulu mata panjang sure jadi pujaan ramai kan~

ch@ said...

hahaa sebab tu la ensem, nnt sekolah ramai peminat, sebab ada mata mengantuk canni. esok2 kalau ngantuk dlm kelas, kasi potong bulu mata tu. hahaaa. mcm adik kita, bulu mata panjang tapiii smua jatuh.

Zefa NorAsmara said...

Encem boy! Pejam celik pejam celik.. nanti tau2 da masuk sekolah dah.. :-)

nina syakina said...

pnjngnyaa... klau lentk2, msti lg comel mata dia... huhu