About

Wednesday, December 15, 2010

.: beraPa harGa seMasa EMAS ? :.

*n3 autopublish*

mintak bantuan, nak tanya..
harga EMAS, sekarang berapa eh?

ooooh lama giler tak pergi kedai Emas..(last masa g beli barang hasil dari duit maskahwen rasanya.. ngee.. itu pun kt kg!)
jangan taktau mas kahwen orang kedah ni antara yang termahal tau..
mau riban2...dapat la rantai leher besau+rantai tangan seutas jugak..hehe..

mama nak pergi bukan nak beli emas baru..(cek bukan orang kayooo!..hehe..)
saja nak tau harga pasaran semasa je ..
dan pergi sebab nak g pateri something ni..

'kipas' kat rantai tangan dah putus (lama daaah, tp tak pi pateri pun-alamak mana letak ntah..huhu..putus kt opis, mmber opis yg jumpa..huhu..)
+ 'ibu rantai' pun putus jugak beberapa hari yang lalu..(arif yg jumpa)
+ subang dah patah (dah lama, simpan jer..)
+ cincin ada la 2 bentuk kot yang tak bleh pakai lagi..ketat..hohoho..
combine dapat 1 bentuk yg baru pun boleh la..huhu..


*sekadar gambar hiasan~tp lebih kurang gini la ghupe dia..kipas tu yg tertanggal!

sekarang, agak2 kalau pi pateri mahal tak dia caj?
kalau dedulu Rm5 je kan..
sekarang taktau lah..

kawan2 tau tak?
saje je tanya, just nak gambaran awal..
kang terkezut tetiba kena caj yg tinggi..
huhu..

30 comments:

MrS. F!zA said...

akk emas mahai skrg bru ni p tukar gelang lama yg beli dlu rm600(zmn knak2)hehe dgn cincin rm100lbih dpt harga rm1000 lbih..mahai kan??tp tukar dgn brg baru la amik gelang tp xdptla seberat gelang lma..hehehe..

nieda said...

dulu nieda pateri dlm this year rm12..oklah lagi kan..nieda pun tak pateri lagi gelang yg dh putus. ingat nk tukar baru.hehe

ct shah said...

salam.baru2 ni gi habib trade in bracelet anak,tgk harga emas 916 dh naik mendadak dlm rm154 segram.

.::Lynn::. said...

kalo x silap RM152 - RM157.. tgok kedai jugak

Cik Jue said...

weekend ari tue RM 154..KALAU NAK PATERI DALAM RM 20 JE KOT

[-suziey-] said...

erkkkk xaware la ena..maklumla jarang beli emas sbb xsuka pakai..

UmiDAnisH said...

tahla, rasanya harga mas dalam RM156-7 camtula..
pateri sekarang ni kurang dari rm20 tgk kedai jugak..

mama rifQy said...

ntah la kak eina! na mmg jarang beli emas..last beli mase after kawen tahun lepas kot!!

ch@ said...

huaaa nak pengsan tgk harga emas tu, tgh simpan duit tuk beli emas oni ni, adeiii... bagi harta kat dia.

Sue said...

tatau la mamalieyna. da lama sgt tak p kedai emas. last time pegi masa belikan rantai n gelang tgn damia, masa tu umur dia belum setahun. heheh.. tunggu bonus beriban2 la baru pegi, syok sket

eima said...

rasa nye skrg ni RM132/gm

klu buatkat habib RM50 aritu tanya

klu kat kedai biasa dlm RM10 je

klu nk beli emas better beli kat area kg.
cam aku beli kat kuantan/kelantan sbb harga kat sana beza dlm RM 20-25
jgn semata2 nk beli emas pegi sana tak berbaloi la ... klu dah ade kat sana nk beli ok la ...

Mamamya said...

klu kat tmpat lia ni Rm154/gm...mmg seram lah tgk harga emas skrg ni....

anak dara 2 org ni pun lia mampu belikan rantai jer iena...itu pun duit dia org sendiri masa buat majlis akikah n cukur jambul dulu2....skrg ni mmg agak kurang b'kemampuan lah nak m'beli

tp klu nak pateri jer..rasanya x lbh RM20 kot.....tgk kedai juga lah....

ciK mOt ©™ said...

emas mahai...pakai silver jek...

kalu pateri nengok kedai...ada sampai rm20 tau...tapi rugilah tukar emas lama ke pada emas baru...
berat tak sama...sob sob...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kite pon mas kawen leh beli golang riban2..wakakaka

tapi tak beli pon lagi. ade dalam ASB duit maskawen

tatau la mek na..kite dah lama tak beli brg kemeh tanye org lain ye

LYaFRINA said...

mmg sekarang harga emas mahal...
kayooo la sape y byk emas tu. sbb tu time emas murah.. borong la byk2.. hehehhee..

itula..nk borong , seng xdok kan..

mummy_ayu said...

ayu memang tak pandai pasal harga2 emas nie..

Zaidah said...

seblum pose ade jugak pateri gelang last2 putus lagi....rantai nabilahpun sama putus jugak....last2 mak kata baik satukan aje gelang tu beli yang besar skit....two month ago ade tengok sorang kakak tu trade in rantai anak dia...kecik aje dah 600++...wow banyak mahallah..

Dilla Ady said...

dulu mase nk kawen tak sampai 100 pun...la ni da 150 da..terbeliak bijik mate kejap eina..huhuu..

niat di hati nk sgt membeli emas2 sbb suke pakai, tapi duitnye? nan hado!

Fieza79 said...

sesungguh nya tk penah nk amik tahu psl harga emas pasaran...yg pasti nya bla je terasa nk beli brg kemas....pakai rembat beli je...sbb nafsu dh tkleh tahan2..hehee

eina...simpan yg lama..beli yg baru..hehee pndai2 je ajar org...marah eina nanti..huhuu

az rina a.k.a jaijina said...

uwaaaa, rina punye gelang tangan dah putus..ni kali ke2 putus..mmg ade can nak bodek somi ankat baru, hehehe..tp makan tahunlah, sob sob..

nza said...

2 minggu lps akak g beli gelang mas 32.4gm=RM4900+++...kiranya 1gm= RM154...kt Kelantan kira 1 rial=2.7 gm..

mrs.spicy said...

baru-baru ni mak kat kg ade cakap mas tengah mahai. tapi xtahu lah berapa. tapi mas xpernah xmahai kan=P

Mama Hanim said...

emas mmg tgh naik skang ni eina.. bleh bt salah satu cara utk saving gak kan klu bli siap2 masa harga rendah skit..

~Siti Hajar~ said...

sy br je beli rantai tgn emas hr tu, harganya rm150++ 1 gram, pateri xmahal kot, xsampai rm50, tp klu nk tolak emas yg beli dulu untung, sbb emas ni harga sentiasa naik..

cincin yg xleh pakai tu tolak je ambik yg baru..hehe..wah! pasni dpt la pakai cincin baru..hehe

~Siti Hajar~ said...
This comment has been removed by the author.
KizZ said...

Bestnya beli emas..nak belo jugak la satu nanti..nak wat aset..kumpul duit dulu..*wink

www.kizgarde.blogspot.com

ct rahani said...

kt jb latest sy tgk rege mas rm157/g.. mahalkan.. upah pateri x sure lak sy..

MamaYatie said...

harga semasa tak tau..tp kan, kat sini mahal nor nak pateri walaupun secoek..tanya kat wah chan hari smp RM20++ . saya pun selalu 'putus' sana sini..tp sanggup tunggu balik ganu br gi kedai emas..murah jer sana..RM 7-10

e.l.i.z.@ said...

x silap eli, ms raya puasa haitu eli ada beli..tp kt kelantan la hehhe murah sikit emas nya..xyah nk beli kt poh kong ke habib ke, mahai sgt..rm135/g

mek da ©™ said...

sbg org klate sejati wah wahhhh, mmg peminat emas jgk hehheheh..tp xtau la rege bape skang..hikhikkk...