About

Monday, November 1, 2010

.: Zoo Negara – PaRt 1 :.

Monday Morning!
sooo sleepy..cam tak cukup tidur pun ye jugak!
Cam tak cukup cuti pun ye jugak! Huhu..
Tapi takpe..this week kije 4 hari je..yaahooo… =P
Friday cuti kan..^_^..happy3x!

Hissh baru masuk minggu baru, dok berkira pasal cuti pulak lagi..ngeh3x..

Oooh Sabtu lepas..mama sefamily (arif-abah-mama + pak Ucu)
Pergi Zoo Negara!

Akhirnya..hajat tercapai..gara2 tengok Nieda with Humaira ke sanalah ni!
Bertambah2 teruja..hehe..
strong>
Tiket masuk =RM25/orang (termasuk Muzium Serangga+Rama2) –dewasa
Anak kecil macam Arif tu takyah bayar!

Sooooooo puas hati sebab jalan sejalan-jalannya..
Sempat tengok pertunjukan haiwan jugak..suka3x..!
Tak suka nya elok time pertunjukkan tu, dah rintik2 hujan..huhu..
Tapi sikit jerlah..seb baik bawak payung!

Ok lah bebel banyak pun tak guna..layan pic jerlah..
Sesi orang-orangan dulu..
Haiwan-haiwanan esoklah…picnya tak sempat edit..wuwu..
Oooh ini baru part 1..akan menyusul part 2 sebab banyak betul nak abadikan piccas at sini..ngeh3x.. ^_^

Mama suka….. =P

Arif with Pak ucu nyee...sebelum bertolak..uik..arif pakai sliper je =P
dah sampai! arif dikejutkan dari lena..alahaii cian dier..dah la tak bawak stroller..huhu..
kami dah sampai! herm...ni kali ke-3 kot mama sampai sini...arif of coz baru first time.. ^_^
arif muke pun sememeh jer, baru bgn tido kan..huhu..
paling suka...tengok monkey!
saja snap! kanak2 riang! ^_^
see.. arif punya muka.. takut2 kan..dia taknak!! .. bila tengok keldai tu makin menghampiri.. ingatkan dia teruja..sekali takut daa... =P


takkan ada piccas arif senyum kat n3 kali ni..sebab memanjang je 'nanak..!'
awal2..larat la si abah berdukung gini...huhu..penat ooo..arif takmo walk!


lalu je dulu sini ye..no.. no..tuk beli apa2 lagi..hehe..
rest jap..
mereka bertiga-lelaki's ^_^
berdua - arif mula2 takut beno tengok fish besar2 tu..weiii.. =P
dah bleh smile sket..hehe...
akhirnya...pak ucu lah jd tukang dukung si arif..kata abah..pak ucu muda lagi..tenaga lebih! hehe..
see...muka dak fenakutt....wuwuwu...awal2 teruja, then tatutt! =P
hukhuk..giraffe yang comel pun arif takut ke?..haish.. ^_^
still takut2... =P
oooh susah betul nak ada pic bertiga! seb baik ada pak ucu! hehe..
see...muka dak yang still gitu.. 'nanak..!' =P..apa daa...


…stop sini dulu, pic terlebih2 sudah..slot tengahari/petang kang abadikan sebahagian lagi..^_^


p/s alaaahai masuk opis awal hari ni (7.30am)..ingat dapat la layan blog sementara tunggu ofis hour 8.30am..malangnya internet surver down pulaks….hukhukhuk…redha’…


28 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sonotnya pi zoo....kita yang nak pi ni tak te pi pi lagik...

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... sama la ngan faris, takut kat keldai... dia rasa geli bila keldai tu dok hidu2 kaki dia... hehe

tapi binatang lain dia teruja lak nak tengok...


ala, comei pulak muka takot2 arif nih... :)

[-suziey-] said...

waaa bestnye g zoo..ape kbr sume binatang kt sana ieyna..ekkeke:P dh lama xpegi zoo..hehe..mls nk bw aQeel..

Dilla Ady said...

alalalaa....da gi zoo ye...

teringin gak nk bawak acha ke zoo bg die tgk animals ni kan...tp kecek lagi malas la...nnti mesti mengaruk tak hengat punye bile penat..

tp sayang ar arif nih takut lak die kt animals2 tu...

Ieda Al-Habsyi said...

bestttt wooo g zooo :)

Nad @ MamaZakwan said...

oo, arif gi zoo ye :)

tiket masuk zoo tu cepat betul naiknya..tahun lepas kami gi, sorg RM15 jek..tahun ni dah RM25 huhu!

dah bawak zakwan dah tp zakwan tak berapa berkenan..kecik lagi kot..nnt nak bawak zakwan gi zoo lagi la!hehe

Ena said...

alolor.. arif nampak mamai jek.. heheh.. syok leh p tengok mcm2.. ;D

ena pun dah lama tak p sinun!.. last p pun masa sni anis kecik lagi.. jenuh gak cari gambo dolu2 tak jumpa2.. haihh! rugi2..

Sidratul Muntaha said...

wahh..
seronok arif jln2
huuuuu
aku entah bile nak bwk setot dgn sesumpah kecik gi lagi zoo negara ni
adeii..
selagi si setot tu tak betul2 pndai ckp n tak hyper sgt
barulah aku bwk gi kot>?!
sengal tak?!
hauauha

mamaaerish@eb said...

bestmyer... tapi 25 inggit dh yer eina... mahalnyer.... hu3

Arizakiah said...

Waaah!!!!!ayep bawak pak ucu g joo ekkkk.....

'NuReeN' said...

bestkan layan anak kita di zoo.. boleh tgk aksi teruja & spontan depa.. nureen ada gak bwk anak g zoo awai bln lepas.. zoo taiping

nza said...

mesti arif sronokkn...budk2 mmg suka tgk animals...

mamasue said...

zoo negara ni mcm area petting zoo tak?anak mamasue ni suke pegang2...

Ain said...

alaaaa ayep, nampak betul dia takdak mood kan....

ain pernah sekali jer pergi zoo ni, tapi sayang takde pertunjukan haiwan...

huhu...

MrS. F!zA said...

syiok bwk ank yg dh paham ni..msti riuh je tgur binatang itu ini..hehehe lama giler tk p zoo negara..

Pn. Zana said...

hr tu pun sy pegi hujan gak. tp nsb baik arif pegi hujan renyai2..kitorg pegi.lebat je. potong stim. tp, next nak pegi tgu die dh fhm sket & boleh walk tnpa stop2 nak pegang apa yg x patut..:D

Azfa said...

nnt blh ler pg zoo taiping plak!!!

sarah-najwan said...

anak akak pom sibuk dr awal tahun nk pi zoo..tggu cti hujung mggu depan ke..atau cti skoloh nk pi zoo..hehe

seronok pi zoo bg budak2..bole kenal2 binatang..salu tgk dlm tv..

Mama Hanim said...

wah2 best tu jln2 zoo.. hanim pn suka tgk byk binatang cmtu..

iem said...

wah arif dah gie zoo ye ...faiq cuti depavali ni baru ingat nak pergi tau ..

mrs.spicy said...

best tak kak ieyna? dah 20 tahun x g zoo.=p

zue @ annaleeya said...

salam eina..... windu kt ahkak tak???? heheheheh!!!! ahkak windu sama kamo dan bdk encem tuh... si arif haidar.....

bestnya jln2 kt zoo... bdk2 mmg suker la kan?? bilalah nak lepas bwk airel gi zoo negara nih... huhu!!

acik mimie said...

behnye jalan2 p zoo ...
tak sabar nak baca part two

Izan Ishak said...

best tu ayep jalan2 pi zoo ye...tp napa dia muka masham je...penat ek?

mek da ©™ said...

wahhh....bestnya dia..tak ajak punnn

nieda said...

entry kt zoo tu ramai kawan2 nieda teruja nk ke zoo. bagus beri pendedahan awal kt budak2 baya mereka. comelnya arif akut animal yer.

Fieza79 said...

siok nya melayan piccas di zoo...suka piccas dgn giraffe tu...nice..!

Arif muka takut2 je..hehee maybe tk selesa tgk binatang pelik...tk pe 2 pembelajaran bt Arif..!

norihan said...

hehe..arif takut ye tengok binatang besar2,macam sarah gak..nanak je dia cakap...