About

Monday, November 8, 2010

.: teruJakaH Arif saMa air Laut?.. :.

Yuhuu..bersambungan dari n3 sebelum ni..
Jawapan kepada soklan tersebut..

Bleh nampak dari dalam piccas ini..
Jom saksikan..harap maklum..piccas ni diambil pakai HP sajor..
Sedih tul mama, bateri kong! Berjanji akan datang sini lagi..
Dan pastikan..bateri full + kena spare xtra! Ngee…

Pic 1 : budak kecik ini berlari-larian sana sini..terpesona dengan kawasan lapang laut yang luas terbentang! ^_^

Pic 2 : aktivitinya yang 1 ini..takkan berhenti selagi mama tak suruh berhenti..tak boring dia dok main korek2 pasir..sampai muncung2 mulutnye..hehe..



Pic 3, 4, 5 : haaa ni la jawapan kepada soklan berkenaan.. dak arif.. sangat takuuuuuuuuuuuuut! Hahaha…first time tengok ombak laut..gerun dia! Huhu..cian dia kan..dalam umur gini baru mama dedahkan dia sama ombak laut! Masa mula2 sampai lagi la..kena pasir kat kaki je dah kecoh! =P (tak jugak dulu pernah bawak, 2-3 kali gak..tapi time tu dia kecik..taktau pape..huhu..)
tatuuuutttt..!!
'nanakkkkkkk!'

Pic 6 : lebih rela tengok dari jauh je…pak Ucu berani la ketengah laut..pandai berenang! ^_^..arif Cuma mampu memandang =P
Pic 7 : satu2nya pic mama & arif..mama tak bawak baju persalinan pun..tak terjun laut pun..saja nak jalan2 tepi pantai je kununnya..tapi sekali..panasssz daa…
Pic 8 & 9 : aktivitinya tak sudah sudah..…^_^


Pic 10, 11, 12 : see…arif sampai tahap nak nangis sebab takut ombak laut.. =P cian dier…next time datang takmo macam ni lagi ye ariff… ^_^




Pic 13 :..hoho…orang dah naik nak balik..dia bleh berpatah balik..lari dengan laju..nak ke pantai semula..panas la yang..tak bleh lama2 lepak..nnti hitam =P..takla..next time kita datang lagi yee..
Pic 14 : dah habis…nak balik daaah..

p/s seronoknye ...tapi panas sesangat lah! tak bleh nak lepak lama2..khemah pun takde nak landing..huh..next time kalau datang kena prepare menda2 lain gak ni..baru best kan..


26 comments:

Ena said...

eheheheh..

sejibik cam irfan dulu.. skrg dah ok dah.. tak pe next time mama bwak arif p main ombak lg yeh!..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah agak dah....
ngeeeee

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

haidar takut laut sama cam balqis la ni...nape tak bawak floter sekali senang sikit dia dok je dalam tu sambil main air,,balqis kalo pakai floater dia mau la, kalo tak pakai tak de maunya dia pjak pasir??/lagik la tak mau KOTOR katanya

maszmadi said...

hiukhik memula jerk tu, nnti biler dah dapat air..... x mor naik dah cam aisha dulu..... hehe

chugie said...

sama spesis ngn fatin ni, takut gak ngn ombak n bunyinye.. tp sangat2 suka main pasir!

cam ktorg kalau g picnic, sure kena bawak khemah, senang nak rehat2 atau tukar baju.

**sHiKinn** said...

heheh..biasa la mula2 takut nk kena ombak..pastu dah lama2 takut nak balik pula..tambah2 kalo arif pandai main pasir buat istana pasir ke apa..hee

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la mcm faris masa mula2 bawak pi pantai... lama2 dah ok la... hehe

budak2 memang la suka main pasir kan... bagus gak bagi pendedahan ni... hehe

**betul la seperti tekaan sal... hehe

Ain said...

hahaha..... ayep sama dengan kak sarah, kalau nampak ombak menjerittt takut..

huhuhu....

Cik Jue said...

ALAMAK..BOLEH KAWAN NGAN KAK FARISYAH...TAPI KAT KOLAM RENANG BOLEHLE....

Fieza79 said...

sama la dgn Irfan dulu masa kecik2 first time jumpa laut...takut dia dgn ombak...kecoh...hehe

hamboi Arif kemain smpai muncung mulut men korek2 pasir...

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. sampai ke sudah takut ke?? ciannye~

~Siti Hajar~ said...

aloo ayep takut air laut ke? takut ombak2 tu kot...xpe ayep nti lama2 berani la tu...mama kerap2 la bwk ayep ke pantai..hehe

LYaFRINA said...

bestnyerrrr...
lya gian sgt2 nak mandi laut. dah lama x terjun pantai ni.. tp kat sini laut x ok.. musim hujan...

asya , nampak j pantai terus nak terjah.. dia suka sgt la kalo bab2 main air ni

'NuReeN' said...

1st time bwk elly g pantai dia mmg xcited.. tp kami singgah kejap jerr x plan pon so x bwk baju la.

Aida Alias said...

best best... main air.. main pasir. akak dah lama betul tk bwk budak2 gi pantai. selalu gi air terjun je..

ct rahani said...

sonoknya arif main pasir.. klu aidil pun sure x mo balik nih.. huhu..

Nad @ MamaZakwan said...

sejibik cam zakwan..!takut ayor!

Nadiah Sidek said...

arif takut dgn ombak kot. nnt ok la tu. safiyyah pun dah setahun setengah umurnya baru bwk dia gi laut. nasib baik dia tak takut. takmo balik pulak tu dah dpt main air laut :p

mama rifQy said...

waa...suke! tak try lagik Iqy ngan air laut! biase g jalan2 je kat pantai.main2 pasir

eT said...

sama la ngan dania...
takut sungguh ngan air laut ke sungai ker...
harap2 xmembawa ke besau la...:p

CLICK...JGN X CLICK...:)

Gieyana said...

tgk picca saja pon mmg dh tau panasnyer cuaca..but kalau skali skala pegi mmg best kan! especially budak2..mmg diaorang suka betui main air..:)

nieda said...

hehe...sama cam humaira takut laut. dulu ingat lagi bercuti kt ganu punyalah takut dgn ombak

Fariz Finie Family™ said...

sama la dgn Ilham....
main pasir je..
tgk laut takut..:)

Hamizah said...

kecik lagituh..
dah besar mesti tak nak blk bila jumpa air..

Izan Ishak said...

anak2 masa kecik mmg takut dgn air laut. kalau dah besar oklah tu eina~

MamaYatie said...

seronoknya dia main pasir...lain kali arif ajak mama berenang plak yer..hihi..

cap arif sama ngan nadhira