About

Tuesday, November 2, 2010

.: Ni Jer Ole2 nye.. :.

Oooh masih stori pasal Zoo kah?

Ngeee…tak dpt fikir lebih dr tu lah wat masa ni..
So, layan jerlah mama ye..hehe..

Oooh mama habiskan masa kt dalam Zoo hari tu..hampir 4 jam..
Sampai sana dalam lingkungan 11++ am, then balik after tengok pertunjukan haiwan tu..around 3.30pm..

Kalau nak tau, pertunjukan haiwan tu dibuat pada jam 11.00am sekali, then 3.00pm sekali..
Kalau nak pi terjah, make sure time2 tu kita ada dalam Zoo..
Rugi kalau pergi tak dapat tengok pertunjukan tau! Hehe..
Syok..hehe..

Dan lagi..
Lepas2 ni kalau pergi, pengajaran tuk mama, kalau nak pergi…..
Better bawak stroller jika anak masih dalam lingkungan usia baby-3tahun..(kira tak larat sangat berjalan la..)

Lagi kalau nak ke sana jugak, better bawak foods sendiri..
Apa2 je makanan sampingan..beli kat sana mahai noooo..

Hari tu sebab lapo sangat beli la mihun..sekali setapperware tu RM6/box..
Pada mama mahallah..dah la kosong je mihunnya.. takde mende..
Belum campur air..

Hissh..tu jerlah sekali membeli, lain kali takmo dah!
Mihun kering lak tu, sbb dia siap2 goreng, then bila kita nak, dia main panas kan dalam oven jer..hisssh..tak best sungguh!

Tapi sebab lapo…makan jer…dengan rungutan kecil dimulut! Ngee…

Oooh..apa yg dpt dr sesi jenjalan tu?
Alaa…ini jer belinya..


Dak arif berkenan ke toy Lion yang sempoi ni jer..
Lain2 dia takmo..tatuttt…kira oklah..jimat si mama, tak yah beli toy mahai2..
Hehe..yg ni baru RM7.90/pcs rasanya..(upss lupa sudaa.. =P)

Keychain tu..hehe..beli tuk diri sendiri masa masuk kt Muzium Serangga & Taman Rama-rama! Aci tak belikan tuk sendiri..aci jer..lalala.. ^_^

Ok..tu je nak bebel..
Syok dapat membebel sket hari ni..hehe..

Ooh..
Dak arif with new toy..suke main2 misai Lion ni tau..
Dia ingat kucing, meow tu, itu yg dia suka..
Nak kaler putih jer, kasi kaler lain ari tu, dia takmo! ^_^

27 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq takut ngan patung2 bentuk haiwan..uhuhu

nnti nak bwak gak la dia pegi tgk hewan betul
thanx mek na utk info :-)

chugie said...

nasihat yg berguna tu, pasni kalau nak ke zoo kena bawak stroller!

aci ke tak aci ke.. dh eina suka keychain tu kan?? aci kan jelah.. mueheheheh:D

nza said...

mmg seronokkn w.pn penat.....

Mama Hanim said...

berbaloi2 kan eina..masa bersama family..

Ena said...

mahal la tu.. leh dapat rm1 je kan kalo kat luor tak pun rm2 hinggit.. mrmm..

tak pe.. tuan umah didululakn.. ade lebih baru leh beli utk owang len.. :D

irfan cuma suka patung kuching setakat nie.. patung haiwan lain lom pernah try lagi.. huhu

MrS. F!zA said...

lion tu dibuat gentel oleh diq arif sudah..haha pengganti bantal bucuk ke tu..

darwisy ni blh duduk skjp je dlm stroller..lama2 nk dkung..tolak la stroller ksong..hehe

rATu kEBaYA said...

comeilah toy tu... sambil minum susu sambil pegang toy ye...

Aida Alias said...

best kan gi zoo.. anak2 akak paling suka.. selalu akak gi zoo melaka..

Huda said...

wah!bagus tips yg diberikan..mahal ek sana? baik bawak bekalkan..ok nx time klu nk g leh la prepare ape patut :)

**sHiKinn** said...

oo patut la takleh nak buka blog akak td..rupanya tgh update yer..

Adlina Husaini said...

thanks mama bagi tips..ina plan dah lama nak bawa aisy jejalan kat zoo tapi belum berkesempatan lagi..

panas tak mama?

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hmm..comel jer si arif ni minum susu smbil gentel misai lion :))

nieda said...

mcm2 ole2..nida belikan Humaira zirafah, berkenan betul dia

~Siti Hajar~ said...

owh! ayep ada toy baru, pasni xyah gentel bantal busyuk dah, gentel misai tiger ni aje..hehehe

Fieza79 said...

waaa Arif bawak balik ole2 tiger...siap bwk landing..ganti bantal busuk kot lps ni tiger tu...

zue @ annaleeya said...

chumel toy ayep tuh... kiut jerk... ayep siap gentel2 lagik tuh....

Mamamya said...

dah 3 ari x singgah cni...byk btl k'tinggalan n3 jalan2 kat zoo nie....dulu lieya penah bawa anak2 p zoo melaka....uihhhh....mmg sgt letih b'jln tp seronok sbb damya suka tgk haiwan yg ada kat situ t'utamanya gajah.....

p/s: comel lah tiger kaler putih... :D

Dilla Ady said...

same macam acha punye..

tp die punye like the real one!

cam tiger btul..

Sue said...

seronok kan bw budak2 gi zoo. excited je dorang. tapi masa damia baya2 ayep ni dulu pun excited jugak. siap bagi makan kat elephant lagi. tapi 2nd time pegi bila da ada khalish, dia jadi takut sbb tgk animals besar2. hehehe... pastu dia boring/bosan sbb takut.

mamasue said...

misai lion tu akan digentel2 sambil minum susu tu yer...anak dara mamasue pun mcm tu, mesti nak gentel2 bantal sambil lalok2 minum susu...

Iela Fazielah said...

alahai.. tomelnyer si lion itu... kalau ila gi zoo mmg ila tapau mknn byk2... siap picnic lg..

mama rifQy said...

comell!! syok je tengok die minumsusu

haslina said...

mmg klu ke zoo byk menda nak kena ingat utk dibawa..tak user friendly sungguh zoo malaysia nie..

p/s camna leh terlupa stroller arif tu?

...etiey erywan♥ said...

betul...betul. dimana sahaja strooller masih berguna sehingga anak 3 thn rasanya. kalo tidak, bikin patah pinggang :)

mek da ©™ said...

kiut laaa..ayep tak takut ke benda tuu eee

mrs.spicy said...

huhuhu..ayep suka bulu2 eh. misau harimau pon jadi=p

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang pun, mahal makanan kat dalam tu... sla kalau pergi memang bawak makanan sendiri.. hehe