About

Friday, November 12, 2010

.: MeNu rinGkas MaLam juMaat :.

yuuhuuu..
sempat menyelit niiih.. ^_^

oooh lama tak tempek2 pic makanan..
tapi malam tadi..menu biasa2 aje..
snap2 jugakkkkk..... =P
disebabkan malam tadi..banyak masa..
gara2 menunggu si abah balik dr Surau + menunggu si Arif sleep terlebih dahulu..

WHY tunggu si Arif sleep?
sebab arif dah terlalu kenyang..kalau kita makan, sure dia nak makan lagi...
bila perut penuh, mula la nak memuntahkan balik! haissh laa...
satu kerja lagi, nak settlekan muntah dia tu..huhu..
banyak kali dah terjadi..huhu..

tapiiiiii...puas menunggu dia nak sleep..melawan mata dak ni..
terpaksa jugak makan bersama2 dia..dah hampir kul 9 lebih! huhu..
lewatnye makaaaaaaan...!

menu simple malam tadi

sayur sup cendawan+sotong+udang, sup kaki ayam, ayam goreng, ulam timun+sambal belacan ^_^
Bila mama memasak, apa aktiviti Arif?
next n3 yaa...! ^_^


15 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ringkas tapi sedap...banyanya lauk....nak datang rumah kak ina bawak periuk nasi leh

nieda said...

simple but sedap..kalau dh mkn sambal belacan tak pandang kiri kanan dah..hehe

Fieza79 said...

eina..sup sayo cendawan tu...aloo suka la...nak bwk gak periuk nasi cm Anje...bkelah..hehe

Ena said...

PALING ENA SUKA SUP CENDAWAN TU.. ENA PUN BARU MASAK GAK.. HEHEHHE... SEDAPNYA.. SIAP ADA SUP KAKI AYAM LAGI.. BANYAK GAK TU MENUNYA.. RAJIN LA EINA NI MASAK ARI KIJE.. ISTERI MITHALI NI.. LEH WAT CONTOH.. ;D

chugie said...

menu yg sedap n membuka selera betullah..

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, meriah tul menu semalam... bukan menu ringkas dah ni... bestnya sup kaki ayam... sodap!!!

**santek cat baru nih... suka warna ijau...

Sidratul Muntaha said...

muntah kan balik?
samalah mcm setot
tu dulu
skunk ni dia dah pndai dah...
agak2 dah penuh
dia stop
ahaha..
tpi 2 mlm lepas terbabas
bg dia lantak nasi kuah lemak ikan
dia bantai 3 pinggan
lepas cebok yak n gosok gigi,dia muntah.
pastu nangis sikit.
siap ckp..
ibu,aqin muntah.ayooo,yoo,yoo.
pastu peluk aku.
tkut kena marahlah tu.
ehehe

SHAZA said...

sedap jugak menu2 tu wlpon ianya ringkas....mkn mlm tak leh mkn byk2 tau!!!

hajarus said...

sumer menu kat sedappp... banyaknyer menu mamalieyna...

LyNn HaMzAh said...

ini bukan ringkas nie...hehehehe...banyak lauknya...

mrs.spicy said...

meriah jugak simple pon.huhu..sup cendawan tu terliur lah lah kak ieyna.

zue @ annaleeya said...

mak aih eina... ku lihat ijauuuu.... hehehe... rajin cat umah yer...

akak pon suke sup kaki ayam... ratah jerk..

Cik Jue said...

betul tue ina kadang nak makan pun kena tunggu anak tidur kalau tak dia tumpang sekali...
tapi jue suka lauk ini..ingat petang nie nak buat menu yang samalah....

MamaYatie said...

arif pun type mcm nurin..tak leh terlebih makan mesti muntah..so, time makan ngan time minum susu mesti kena ada gap 1 jam.

menu sempoi..saya pun suka jer masak gini..sonang & cepat..hehe

mek da ©™ said...

haih nampak sdp ni wehhh huhu