About

Sunday, November 28, 2010

.: LaMaNya MeMbuTa..!! :.

bukan mama ye...
arif haidar mama tuu...

dari jam 12 lebih tadi..membawa ke jam skrg 5.15pm..
arif lena diulit mimpi!
hujan kan..sedap je tido..

tadi nangis gila2 sebab nak ikut si abah pergi work!
sampai muntah2 nangisnya...haih la peel baru dia ni..
nangis nak ikut si abah ke mana2..

malam semalam..nangis nak ikut si abah ke surau..
gila2 jugak nangis..
sampai jadi penanti yg setia kt grill pintu..
ada picnye..nnti2 la kongsi..kalako jer gaya dia..

tadi kesahnya lebih kurang sama la jugak..
sampai terduduk2 kt muka pintu grill tu..hoho..

sudahnya penat nangis, masuk la jugak dlm umah..
dia sememangnya dh ngantuk tp melawan mata..
baringkan diri sendiri..
tetiba teringat si abah dia nangis..
issh raja air mata betul sejak 2 menjak ni..ngee...

dah penat, jap nangis jap berenti..
terlena jua..hukhuk..

dah lena, terlampau2 la pulak..
tak jaga2..huhu..sedap tidur tu..
tadi mama join sekali kul 3lebih tadi..

pastu kul 5 dah bangun dah..
si abah tak balik lagi..
so, ngendap la blog jap..hehe..

bleh la update di hari minggu ni kan..
this weekend tak ke mana2 pun..
sebab si abah bertugas..

cuma malam tadi, si abah ajak ke uptown damansara..
huh..cari penat jer..tak beli apa2 pun..
jalan2, makan2..beli selai je suar ben10 tuk dak arif..
suar katak, kata orang dedulu..hehe..kiut jer..

keylah..stop di sini, nak buat air jap..
kt area bukit jalil ni, still hujan rintik2...
sejukkkkkkk terasa..pekena air panas secawan best gak..^_^

&..........LAKSA! hahaha...semalam buat laksa lagi..gila TEGAR pemakan laksa ni! =P

seperti biasa...oooh 1 pic snap malam tadi time makan2 @ uptown damansara..
p/s thanks sha @ Whitey Mummy coz men'cumel'kan blog akak ni..sekarang makin best nak masuk blog sendiri...semangat lain macam..ekeke.. ^_^

10 comments:

sarah-najwan said...

mamalieyna ni..kreatif sungguh..jikalau saya sekreatif awak...saya nk tukar templates blog tu....tapi..penakut it saya nih..

kalu akaklah..anak2 tidolah bagus..kita pom bole berehat jugak..ni..anak4 akak...asik nk main aje..hihi

mamalieyna said...

sarah najwan:
bukan eina buat la kak..kali ni guna khidmat pakar Whitey Mummy tu..dia yg kreatif!hehe..eina selalu main tukar2 tu, guna template sedia ada je..

cun tak?hehe..

anak2 tido mmg bagus kan, tp lama2 sgt, eina lak rasa lain macam..hehe..

Ena said...

lama betul ek arif tido.. nanti malam blh ker arif lena? kalo anak2 ena tido lama sikit mesti malam susah tido.. main sampai la dah betul2 ngantuk..

anak abah rupanya arif tu yeh! hehe.. manja kemain.. ;D


ena mcm nak mintak khidmat white mummy jugak la utk cantik kan umah ena tu.. hihi..

♥sYiLaSyiRa♥ said...

cantiknya blog...berseri2...uih...kerapnya mkn laksa...bila nak bg syila rasa nih...klo mamalieyna pantang..agak2 leh ker tahan tgk laksa..kuang2x....hihi

mama rifQy said...

best bile anak tdo lama..tapi apakan dayaku..budak Iqy itu mmg tdo nyerr sangat sekejap kak!tensenn..na nak lelap pon tak nyempat!!

nza said...

kesian arif, lama tidur tu cz penat agaknya nangis.....hu.....

Whitey Mommy said...

eh ada nama la... macih akk... sebelum ni tukang skodeng je..:P tengok dak arif... ehehehe... bestnya la... Khalis pun dah ada perangai baru ni... tak pernah2 dibuat sekarang dah buat...

♥Azie♥ said...

wah umah baru lagi...rajin akak hiasa blog..salam jengah N3 baru..

mek da ©™ said...

sejuk mata memandang..yg penting pink!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bestnya kalau faris pun mau tido lama camtu di siang hari...

faris kalau waktu siang hari cuti sekejap je dia tido... kita nak join pun kadang2 payah... kita baru nak lelap dia dah jaga... adeh... hehe