About

Thursday, November 11, 2010

.: IkaN keLi beSar2 punya!! :.

Oooh citer last weekend lagiiiiiiiiiiii!..hehe..
On Sunday petang, g beriadah kat Taman Bukit Jalil!
Bukanlah untuk berjoging, bersenam or seangkatan dengannya..
Pergi semata2 tuk jenjalan..then, tengok ikan beso2 kt sana..

Gi dulu tak sempat snap pic ikan2 tu..
So gi kali ni, memang dengan harapan dapat snaplah!
So, memamg dapatlah ye..

Geli pulak bila tengok ikan keli bes02 tu nganga mulut nak berebut makan!
Yelah dah bes02 kan..mmg la geli..dah la banyak2 ekor..
Moh layan picas jerlah..

Selain aktiviti tengok ikan..
Aktiviti snap2 adalah menjadi keutamaan juge!
Tapi sikit jerlah..Taman Bukit Jalil ni luassss + cantikkkkkkkkks..

Sesuai nak buat sesi photoG kt sini tau! ^_^
Kalau ada camera canggih lg best..huhu..jeles tul tengok mereka2 yg ke sana usung camera canggih then, snap2 pic anak memasing! ..wuwu..

Terus semat dalam hati, nak beli gaaaaaaaaaaaaak! ^_^
Uik..panjangnye membebel =P
Layan piclah!!


dak tecik yang teruja + terkedu tengok ikan beso2 punya!



geli weeeiii...banyak ikan kelilah...ikan len pun ada..+ kura2..tapi paling2 banyak keli...!!!!


my herossss...^_^
pemandangan tasik yg berisi ribuan ikan rasanya dalam tuuu...ngeee...


sesi jalan2 mengeluarkan peluh!


kejap jalan - kejap naik bike - kejap suruh dukung!
happy - happy dan happy!


kat sini..ada macam2 jenis rumah..sesuai nak berphotoG! ^_^

smile.........

sengaja kecikkan gambo..tapi tak berhasil menutup ke'gemuk'an saya...huhu... =P

alamak...ada lagi pic tertinggal la pulak! bila dah publish, baru perasan...so..meh tempek lagi..ngee..






p/s aktiviti camni mmg besssssttt...lokasi Taman Bukit Jalil ni sgt dekat dgn umah mama.. kalau naik motor, 5mnt sampai lah! ^_^ ni berkereta, herm...10 mnt sampai...



28 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya pi jenjalan sambil tengok ikan...leh tangkap ke ikan2 tu?

eima said...

best tul tgk muka arif kan....ceria

az rina a.k.a jaijina said...

bestnye beriadah..jalan² kasi kuar peluh, balik mandi, segar bugar..

mek da ©™ said...

besar2... encik suami suka mkn ikan ni..eeee

Mama Hanim said...

riadah sakan tu.. baik utk kesihatan sekeluarga kan eina..

tq share view yg sgt menarik tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui geli la tgk ikang besor2..uhuhuhuh

keli afrika la tu kottt

mek na, beskal tu camne buh dalam kete? leh lipat ke?> rasa nak beli satu la utk rafiq..dia kenan tol ngan beskal anak jiran
camtula rupa beskal tu

cha said...

wiii wiii kacaknyaaa... ayep. hihi... bulu mata panjang, padanla ada mata cantik.

hajarus said...

tgk pic mamalieyna ni bestnyer beriadah... hajar dah lame x excercise camni... cantik ekk taman ni...

ct rahani said...

sy pun geli klu tgk ikan keli.. nk2 byk camtu.. huhu..

kemain sonok arif jalan2 kt taman.. ceria je mukanya..

Adeeya said...

hee comel je arif. lawa eh taman bukit jalil. tk pernah pegi. nanti nak pegi laa hehe.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

macam best je tempat ni. if my hubby tengok ikan keli camni mesti teruja habis

**sHiKinn** said...

tp tu rasanya ikan keli afrika kan..yg mcm kat putrajaya tu..besar sgt..nk makan pun pikr dua kali..
suka betul ayep dapat jalan2..

mamalieyna said...

lompat toing2x..jwb komen mek rose dulu..ngee...

rose : mana leh lipat beskal tuuu...tapi bleh la letak kt tmpt duduk belakang..muat je..kalau kete Myvi den tu..hehe..

~Siti Hajar~ said...

besar2nya ikan keli, klu besar2 rasanya ikan keli afrika..klu dapat bt ikan keli bakar ni sodappp...hehe

Ena said...

ena makan ikna keli reti tapi nak masak takut sbb badan nya tu kan!.. ishhh.. geli la kononnya... huhu..

kemain happy arif tu leh kuar jalan2.. ;D

Dilla Ady said...

eiiiii..geli la pulak tgk muncung2 ikan keli tu..cam duk kena la kt jari jemari nih..eiii..

cam biase...dak arif mmg encem dan chumel!

mummy_ayu said...

besar2 ikan kat situ..kalu Ian..suka la nie..
bab tgk2 ikan nie..

MrS. F!zA said...

amboi siap 'ber'sport shoes lg tu dik ayep

Sue said...

cantik ye taman ni... rasanya da lama gile tak pegi. seingatnya masa pegi dulu, time2 bercinta n baru2 kawen je..

chugie said...

bestnye jalan2 g taman! besar betul ye ikan keli tu.. kalau goreng sure ramai yg terliur ni! :D

mama rifQy said...

waa..ikan keli..naa sukeeeee

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang geli je tengok ikan keli yg jenis besar2 nih... sal selalu tengok yg dekat the mines tu...

tak dapat bayang kalau terjatuh... sure kena kerumun dengan keli2 tu... seram lak rasa... hehe

**macam best je... teringin jugak nak pergi situ...

norihan said...

cantiknya taman tu...nak gi jugak..dah lama tak gi beriadah,lagi gi ngan keluarga..

bintangku said...

OK jer tgk ikan keli tp bila tgk byk2 camtu, rasa geli lak...

Mamamya said...

wah...bestnya dapat beriadah mcm ni kan...w'pun x jongging....jln2 pun dapat keluarkan peluh juga....

penah ntgk ikan keli besar2 mcm ni masa pi putrajaya...mmg geli lah tgk klu ikan2 ni b'rebut2 makan...

tp klu yg kat pasar tu mmg feberet lia n suami la...:)

iskh3...geram sungguh tgk pic2 arif ni...comelnyerrrr......

mrs.spicy said...

huhuhu..mmf best kak ieyna actvt mcm ni..sambil jalan2, tgk org, keluar peluh sikit.huhuhu

Fariz Finie Family™ said...

salam sis..
Taman bukit jalil ni dekat dgn stadium bukit jalil ke?
Syok r tgk gambar mcm nk pergi pulak weekend ni..:)
tapi tk tahu kt ne?

[-suziey-] said...

mcm haruan pn ade... :)