About

Friday, November 12, 2010

.: biLa maMa memaSak..DIA?.. :.

dia..yakni yang Arif mamalah! ^_^
apa dia buat?..huhu..

malam tadi, susah sket nak memasak..
sebab si abah gi Surau..magrib membawa ke Isyak, baru balik..
malam Jumaat kan..

sudahnya..si mama kt umah ni..huhu..
kesulitan sedikit..mandi pun mandi gitu2x je..
kasi umpan susu sambil tengok TV spy si arif tak kaco time mama mandi..

time solat?
macam biasa la dia sama sibuk..
nak last2 part mesti dia mai dok depan punya..huhu..
apa nak buat ye..dah kasi sejadah asing pun..
tetap nak dok kt sejadah kita gak last2..huhu..
tp still ok lagilah..
takdelah mengganggu solat sgt!

time memasak tu pulak..
herm..kena la umpan dia main menda lain..
layan pic sket..(sempat mama snap sambil menyambil memasak)..

ini umpan yang mama kasi..taperware, senduk, ubi kentang! main la suka hati arif..janji jgn kaco mama..^_^
hehe..sengih je haa..
uuit..masuk m0l0t daa..mana bleh yaaang..tak masak tuu..ngee.... =P

masuk mulut sket ja, dpt rasa sket, terus juihkan mulut..hehe..kan mama dah kata cannot eat! ^_^

Dah boring main tu, mintak air lak..takmo air suam biasa..nak air 'naaaaaaa'..air apa tu?...

air rebena!! huhu..dia dah tau mana dok rebena tu, mmg situ la ditujunya!

dah ada air, nak mamam la pulak, tunjukkan bekas berisi kopok tuu...

dah kasi air, kasi kopok tu..apa dia buat?

huh..bukan dimakan or diminum...dibuat main!

haiih laa...mama tengok2 dia siap gini dah berdemonstrasi..huhu..redha'..main la sampai mama siap masak! dan sampai abah balik..tengok umah bersepah dgn benda2 dia main..ngee..

see the bulatan merah tu?

nape ntah, jari ibu kaki arif sebelah tu kan..lain macam je dia bleh ke tepi..mcm tiada sempadan je sengetan ibu jari kakinya tu..hehe..mama & abah tengok cam pelik je, sblh lagi normal..tp sebelah ni..bleh disenget2..hehe..

habis tumpah2 air rebena tu didemonstrasikan nya..huhu..


moodnya..?..happy..dapat main tanpa sergahan or larangan dr si mama! ^_^

19 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ya tu dia haidar wat kacau ek kasi tumpah air & taburkan makanan sama cam kak balqis la ni...sama2 wat keje

Izan Ishak said...

wahhh..jap lagi boleh tolong mama betul2 dah kat dapur...

chugie said...

die nak menguji kesabaran mamanye tu.. kalau fatin plak, abis di sepahkan semua macam periuk, mangkuk yg ade kat dapur tu...

Ain said...

kalau tak dikasi umpan tak berasap la dapur kita kan....

ADEEYA said...

hahaha okay laa takde la nak brgayut je dgn mama. comel je arif. seronok tgk dia main. tp nak kemas balik tu, huhuhu ;)

Pn. Zana said...

comel je Arif main air yer.sama la ngan Ammar tu .nak air ena(ribena). nak kismis.main je lebih. biar je la smapi kije kite settle kan ?:)

Zaidah said...

klu adam tolong ibunyer menyepah n pecahkan barang....ayep plak tolong tumpahkan air...genglah tu...hihihi

eima said...

budak yg tgh membesar ... bagus klu biarkan je ... biar explore berkembang otak diorg .... bila dah besar br kite tego utk kebaikan ....

Cyda Acme said...

alaaa comel jek arif cenggitu hu3
kot sy lah ... dah bior dia sepah2kan tggu si abah balik swuh si abah yg kemas :D

p/s kak ieyna, kita dah dpt dah present tuh. adli sgt3 suke ngan cermin tuh .. takleh berenggang lgsg hahahahah

Ena said...

tu sorang je tu eina.. kalo 2 cam eian wat xtvt yg sama.. nak2 lagi bila dorang bergaduh.. hadoiiii...

special kot ibu jari kaki arif tu.. ;D

Nad @ MamaZakwan said...

huhu..arif, arif..kalu zakwan dah laam kena sergah dah tu , hahah! :P

UmiDAnisH said...

huhhu, sporting nya mamalieyna... kasi arif masak jugak erk..hehe

nieda said...

mcm tulah kalau ada anak..kena memanjang umpan, kalau baik mood oklah. time xde mood pening nk melayan

Fieza79 said...

hadoii...abis lantai umah di buat Arif ni...sepah suma...

ubi kentang pon leh la di buat menan..jnji tak ngacau kan..

MamaYatie said...

huhu..sabor jer la..tp ok gaks sekali sekala, kasik chance dia nak meng'explore'

bintangku said...

camtu lar.... sama cam kat umah tu, hari2. Blk2 sha trus masak, abahnya blk lewat sejam dari sha. Mcm2 bg umpan kat dia. Skrg nie umpan psg vcd kat dia. Ok skit.

Elly & Emmy said...

ok la tu.. bila mama memasak .. arif main masak2.. tapi teruk laa mama lepas tu.. kena kemas..

hajarus said...

bagi umpan camtu ralit skit arif main xde la kacau mamanyer masak... tp pas mamanyer abis masak... mamanyer kene tolong arif kemas balik... hehehe...

mek da ©™ said...

amboi ayep pun msk gak ke..msk pe tu