About

Thursday, November 18, 2010

.: BeBeLan MaMa di Pagi AiDiLaDha ke-2 :.

Salam semua…
Mood taraaak untuk work!
Mood tinggal di rumah..huhu..

Kerja pun menghantui la malam tadi..
Tak dapat tidur..terfikir2..huh..gilo lah..
Mama memang mcm tu, kalau benda2 penting pasal kerja, selagi tak settle..
Selalu terfikir2..bawak ke mimpi kadang2..
Haihh laa..rasa cam takmo kerja je lagi dah..!!

Then, taktau kenapa mlm tadi rasa panas2 je badan..
Miang semacam..itu pun membawa kepada, tak bleh tidur jugak
Last2 bangun jugak, masuk bilik air…
Mandi semula..takde la beria tapi just basahkan badan je, then tukar baju lain…
Time tu dah hampir 1.00am..
Lepas pada tu, rasanya..kul 1 lebih baru terlena..

Bangun lak kena awal, nak sidai baju!
Mula kunci jam kul 5.00am..
Tapi bila berbunyi tu, rasa cam baru jer terlena, so..postpone kunci balik jam ke 5.20am..
5.30am baru betul2 bangun..mandi, solat & sidai baju..
Huhu..

Ooh membebel je pepagi kan..
Salam aidil adha semua..
Menu mama semalam..sempoi jer..
Ini je mampu..^_^

NASI HIMPIT- SAYUR LODEH – KURMA DAGING


santapan kami 3 beranak di pagi raya Aidiladha 2010!
oooh budak tecik ni, tak nyempat2 tau..mama kata jom pi mandi dulu baru mamam...'nanakkk'..nak mamam jugak..huhu..layankan jer la...dengan mama n abah la mamam dulu sebelum bersiap =P

siap tambah2 lagi tau..ni kali ke-2..suka dia mamam nasi himpit + masak kurma tu..kentang je la..daging tak lepas nak gigit!

Komen : tahun ni raya yang paling sungguh tidak rasa raya, sbb tmpt baru ni sunyi sepi... tiada acara korban lembu atau sebagainya..huhu..orang pun sunyi sepi je dok umah memasing.. takpun ramai yg balik kampung! raya paling tak best di abad ini! huhu..


11 comments:

Ena said...

huhu jugak.. sbb seingat ena raya di KL tak pernah rasa mood raya tu.. tapi wat2 happy gak la.. nasib baik ada family huby yg memeriahkan pagi raya.. ye pagi raya saje.. sbb lepas tu dorang gan agenda sendiri.. tinggal kamijek dok ikut MIL & FIL p beraya umah kawan dorg.. heheh.. tak kisah la janji tak tido baring kan!..

ena, ok gak tu ada acara masak2 d umah sendiri di pagi raya.. ena wat dessert jek.. utk bawak p umah MIL.. huhu..

comei la dak ayep wat moncongg cenggitu.. cute jekkk!! heheh..

mek da ©™ said...

salam aidiladha kak ina..mek da kat opis ni..xde mood nk work ee..

eh eh lawa la TEA SET akak..i likee

Mamamya said...

alahai siannya...

tp kat kampung pun suasana x la semeriah masa raya adilfitri..sbb cuti terlalu singkat..( cuma sehari) jd x ramai yg dapat blk ke kg....

cuma seronoknya dapat jumpa mak/ayah n makan ramai2... :)

nak citer lari dt tajuk nih..."psstttt...cantik la set makan iena tu....ho..ho..ho... :D"

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"

Azfa said...

tempat saya meriah buat korban..9ekoq lembu!!saya pon suke dgn tea set vantage tuh..hehe

Dilla Ady said...

halamak cantiknye tea set tu eina..

amboi seleranye la tgk arif mamam..kalu acha camtu kan bez..

mummy_ayu said...

sama la ngan Ayu, raya haji kali kureng seronok sbb Ian tak sihat..
pinggan Arif sama la ngan pinggan Ian...

mrs.spicy said...

sama lah kak ieyna. naseb baek ade kawan2 hubby datang beraya kat umah. meriah lah rumah ngan anak2 derang

bintangku said...

sedapnya menu. Tgk ler si ayep tu... sampai moncong2 mulut mkn, sedap sgt ler tu...

[-suziey-] said...

ouh kesiannya..raya 3 branak je ke..emm thn ni timing xkena..tgh2 weekdays..huhu..kita seb bek la mmg turn KL raya haji thn ni..so mmg weekend br balik kg..so smlm raya umh my famili jek..

haslina said...

samalah kita lieyna, saya pun raya di KL sahaja. 1st time gitu.
duk rumah sahaja..
hari ini da kerja da...

'NuReeN' said...

nureen sukerr nasi himpit & kuah lodeh tue.. raya qurban mak x buat pon..huhuu...