About

Thursday, November 11, 2010

.: baLik kenDuri siNggah shoPinGMaLL :.

yuhuu...dapat bersiaran pagi! yeaaa..! ^_^

dah sarapan semua?..mama dah..nasi lemak campur lauk sambal paru = RM2.00...murah kan..?..sedap lak tu..baguih tul makcik tu, murah je dia jual tau! ^_^

oooh...citer dah basi lagi..
on saturday evening, after makan kenduri..
terjah Shoping mall, MydinHypermarket..
Beli barang sket + bwk Pak Ucu jalan..
esoknye Pak Ucu dah nak balik..
kejap je g situ..sbb malamnya si abah bertugas!

so..takde benda menarik pun nak kongsi..
just tempek2 piccas lagi..

oooh arif kan..ingatkan dia teruja bila tengok kanak2 lain naik patung binatang yang boleh bergerak tu..sekali dia takut daa...

berani tengok dari jauh jerlah..bila abah bwk nak letakkan dia..dia 'nanakkk!'..

taktau la spesis hati cap apa..takut sokmo menda2 bergerak camni.. ngee.. =P
hero apakah si arif ni ye.. =P

meh, nak tempek2.. ^_^

berlari-larian si dak tecik ni..happy ye...^_^
dari jauh memandang kanak2 lain naik patung binatang yang bleh bergerak tu =P
siap tunjuk2 haa...diri sendiri tak berani nak naik..tengok jerlah..huhu..
dah nak balik..dalam kete..mulut berkilat nape eh..
ooooo..mamam coklat..!
oooh apa motif tempek piccas ni?

orang itu?..orang jual alat keselamatan kereta..haiii laaa...malas tul mama ..dah la nak cepat balik..sempat lagi promote2..bukan promete jer, siap wat demo lagi..bawak kuar garfu..hissh..seram mama, ingat nak kena rompak ke apa..cara diorang approch tu lain macam..kata bukan jual barang, just nak bagitau je..pasal keselamatan kereta..dalam keadaan kereta kita berkunci pun, diorang still boleh bukak! camna?..cuma guna garfu tuk bukak bonet depan, then dapat masuk kereta, pastu bukak tempat stering tu, dan start enjin! hisssh...mama sebenarnya tak ambik peduli sangat time diorang wat demo tu..malas + sakit hati nak layan..!

cara nak elak dr perkara camtu berlaku, kena la pasang alat keselamatan yg diorang ada tu, herm..apa ye?..mama mmg mls nak ambik tau masa tu, bila abah tanya, mama kata takyah la...pemasangan alat tu adalah RM1k ++, kalau ke main ofis nye, diorang caj lg mahal RM3k++..hish...idok ler dilayan...malas aaa...

banyak lagi nak guna duit tu...so, balikla kami pastu...muka hampa tul nampak mereka tu..tapi nasib la kan..penat je promo2..ngee...

Kesimpulan : tak suka orang jual barang cara cenggitu!! buang masa orang jerr,.. tapi yelah dah kije diorang cenggitu kan...

27 comments:

MrS. F!zA said...

hehehe kitorg pon pnh di promote alt keselamatn tu.. tp bo layan jela..mls sikit nk lyn pomot2 ni..hehe

Ena said...

yerla kan... kdg mungkin benda tu bagus taoi cam tak kena gaya jer main terjah2 camtu.. wat org jd lagi takut.. dah la strategi perompak skrg ni macam2.. haishhh

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
ikut kak eina mmg mls layan..alahaiii si abah g layan lak..redha jerla menanti!

mamalieyna said...

Ena:
tu la ena, eina ari tu pun berdebar2 jer, terus masuk dok diam2 dlm kete..ngee...seram..! tak suka dgn cara diorang tu!

Hamizah said...

betul mls nak layan org jual brg wpon brgnya bagus..

UmiDAnisH said...

huhuhu, biasala tu.. mereka nak untung tp bgla cara terbaik utnk demo.. ni sampai menakut2kan pelanggan plak,heheh apepun memang encem si ayep kamu tu

Rizziela said...

saya pun malas nak layan..tp kesian gak kalau tgk muka diaorang..

nieda said...

x suka org mcm jual mcm tu. kalau kt amcorp mall warga asing. lagi takut

Adeeya said...

haha comel je ariff. huhu sama la tk suka org jual2 tu. kdg2 bila sorg2 menakutkan.huhu ;s

BIONIC WOMEN said...

eily memang x suka sangat promoter gitu, takut jugak kan, manerlah tau yg berlakon sebgai promoter sajer.
tambah2 lagi kalau time tuh anak tengah ngamuk ker, nangis ker lagi ler tension bila tengok si ayah g melayan promoter tuh..huhuhu
org lelaki ni kalau pasal kereta sanggup dengar panjang lebar mamat tu membebel..walaupun belinya idok. tapi balik rumah duk pikir ag, betuk jugak kan org tadi cakap..gitu lah selalunya..

[-suziey-] said...

ouh suka sgt g mydin subang..mmg best la..beli brg dapur slalu kt situ la klu shopping yg awal bulan tu..hehe pasti borong penuh 1 troli..ekekek:p

emm ye la xsuka salesman yg tetiba ganggu nk jual brg..tp kesian..haihh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

hu..h.u...kita nampak kasut haidar tu pagi tadi pakai kat rumah ibu...tak mau bukak kasut tu ek...tantek2...dah lama tak terjah mydin...

...etiey erywan♥ said...

ariff yg handsome!!! mgrrrr... dekat rumah i sekarang dah ada my mydin tau. :P wek wek

LYaFRINA said...

ehheeh.. aritu dh tkena.. promote wax kereta.. blh hilang calar la... mcm2..

~~*Lady Salwa*~~ said...

faris pun kadang2 takut, kadang2 nak naik... hehe

bagus la kalo takut, jimat sket duit... hehe

tu la, kadang2 tu cara diaorang promote tu menakutkan je... pastu harga dah la mahal, tapi alatnya tak seberapa pun...

eT said...

diorang nk jual barang suka paksa2 kan...
tp konon kata xmo paksa..huhu..sabor je la...

CLICK LA KALO RAJIN :) TQ


CLICK LA KALO RAJIN :) TQ


this Saturday at Laundry Bar! :) TQ

az rina a.k.a jaijina said...

kalau penjual macam ni mmg malas nak layan sgt..dah makan mase pulak nak layan..

Fieza79 said...

g mydin mana tu eina..?

tu la kan malas btol dgn org yg jual2 dkt parking ni...by tak tau je eina..

**sHiKinn** said...

baik jgn stop kat penjual yang begini..nanti dia paksa kita suh beli pula..mmg banyak kali dah terkena..kalu berhenti jer..habislah..lagi2 kalo mcm sy ni jenis yg tak pandai nk berdalih..

mek da ©™ said...

betul..mek da pun xsuka org promote2..so buat muka ahahah

'NuReeN' said...

x sukerrr la org yg suka promote2 gituee... slalu angkat tangan jerr tanda x mau dgq.. ;p

Alimaz-Kembara Terasing said...

erkkkkk kalau I tak layan....

Dilla Ady said...

tp dilla beli tau alarm kete tu...

kekadang org tepuk tingkap pun da berbunyi hon kete..

beli tuk keselamatan..

tp rm600 jek dilla, bile abah dilla beli lak setahun kemudian da jadi rm500...boleh byr bulan2 pulak tu..

salesman nih datang ke umah..memula cam rimas gak, tp kekadang sian pun ade..ye la, cari rezki kan...cube kite di tempat die..berpanas..kalu barang murah, biase dilla cair jek hati..huhu..

patung binatang ape ye eina..tak leh nk bayangkan bendanye la..takde lak gambarnye ye?

Mamamya said...

isk..lia pn mmg sgt x suka la dgn penjual2 mcm ni...mmg idok di layan ler...harap maaf lah w'pun tahu dia org m'cari rezeki dgn cara mcm tu....tp mmg x suka...sbb ramai yg menipu.....

p/s: arif suka coklat yer.... :)

chugie said...

kalau dh camgini, baik tak yah layan..

Mama Hanim said...

kt sini pn byk promo cmtu, depan bank, tesco la, mcm2.. nk bt promo tp klu x bli nk marah pulak.. apa daa.. paksa2 bli, kena sound blk bru diam..

mama rifQy said...

na pon tak suke org promo gi2!tapi dah keje mereka sume kan??