About

Tuesday, November 16, 2010

.: ARiF daH 20 BuLan laaa...lalalala... ^_^ :.

Today 16hb November 2010...arif genap umurnya 20 bulan!
@ 1 tahun 8 bulan!

waah dah jadi bujangan ni..ngee..

Mama harap arif terus membesar, sihat dan kuat! hehe..

Perkembangan?
hari2 dok story psl arif kan..so, rasanya hari2 auntie2 semua tau pasal arif..
cuma mama list sikit jer..

* arif suka lagu shahir..selalu kalau dlm kereta or kt umah..ambik HP, kasi mama, suh bukak lagu tu..'aaa...aaa..' wat lenggok cam nyanyi lagu shahir la kununnya..hehe..

* berjoget sakan, tapi jarang ditunjukkan, bila mood marii jer..+ bila excited giler2 ngan muzik yg dia dengar! pemalu arif ni tau..bila disuruh terus terbantut..Ibu pengasuh pernah tunjukkan klip video yg anak Ibu rakam...arif berjoget sakan! hahaha..kelakar pun ada! kt umah jrg2 tunjuk skil tu..ngee...

* bercakap banyaaaaaaaak..bising! tapi mama tak faham langsung!

* kadang2 mood baik, dia panggil mama dgn panggilan 'MAMA'..tapi ntah la apa susahnya, dia kerap kali panggil mama n abah dgn panggilan 'AYAH!'..huhu..

* Gigi?...dah banyakkkkkkkk! hampir penuh! tapi susah nak beruskan gigi dia..menjerit kuat kalau mama nak gosokkan..sudahnya..arif gosok sendiri, lebih mamam ubat gigi jer..huhu..gigi dh kuning tau! =P

herm...cukup dulu la..mama ada work la, today still dlm mood....'BZssssss'..huhu..

jom layan piccas di hari Sabtu..before & after ke Jusco eQuinepaRk!
alahaiii..sebelum tu,nak citer sket..

Arif kan...kt bhgn mainan di JusCo tuuu ..
dia sukaaaaaa sama bebear lah..
bear besar punya..siap peluk2 takmo lepas..
terpaksa buat helah supaya dia lupa bebear besar tuu..

mama takmo biasakan arif dgn bebear gitu, haih la..'dalam hati ada taman betoi!!'
then, mama kasi mainan lain..kete BOMBA panjang punya..
balik main, sampai nak tido dgn kete2 tu skali..huhu..


sementara abah panaskan enjin kete, arif posing dulu..ngee.. =P

waah macho abees..! =P
kt Jusco, EQuinepaRk!

ni lak time dah balik...haih laa...tak nyempat2 nak main kete BOMBa nye tu,,huhu..



kusyuk tauuu!

p/s : tiada perasaan nak beraya esok! tak best cuti sehari, then, dok fikir hal kerja...tapi yg pasti..edisi masak memasak WAJIB dijalankan..! kelam kabut la balik kije ni, cari bahan memasak, then nak balik memasak..wuwu..

apapun...Selamat Menyambut Hari Raya Qurban semuanya!!! happynye mereka2 yg dpt cuti n balik kampung tuuuuuuuuu...jelez! ^_^


31 comments:

Zaidah said...

ayep rajin2 berus gigi tau..nanti klu dah rosak susah...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

makin besaq makin pandai cakap, tiap2 pagi mesti cakap "Qis"...sambil tunggu kak balqis depan pintu pagar rumah ibu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris selalu sal yg beruskan gigi dia.. nasib baik dia mau... hehe

Amboi, machonya dia posing...

Selamat hari Raya jugak... Tak pa akak, esok raya jgn dok pikir sangat pasal kerja tu...

mamalieyna said...

ZAIDAH:
nnti balik, mama kasitau arif..huhu..

mamalieyna said...

Anje:
hahaha...betoi2x..pagi tadi pun sama..sebut 'Qiss' ..hehe..sweet!

mama rifQy said...

arif da makin besaq!!comel!! sennang nak mabik gambar.macam selalu bagi kerjasama yang baik je

mamalieyna said...

Lady Salwa:
ye ke..bagus la camtu, arif susah bebenor..huhu..tp nak kena cuba & cuba lagi..kan3x..huhu..

*oooh hopefully..ngee..tidor pun leh mimpi kerja..aduhaii.. =P

*thanks..

mamalieyna said...

mama rifQi:
memang selalu terbaeek..jrg2 moody..hehe.. ^_^

LIP (^_^) said...

salam..lama dah tak singgah sini..

nieda said...

salam aidiladha...

arif sama mcm Humaira, time gosok gigi semua nk buat sendiri. ponat nk melayan

sarah-najwan said...

anak2 ni..bila lahir aje..cepat dorang membesar..sekelip mata..tu rasa cam nak bersalin pulaks...eheks..akak xle..dah close factory..

btw..slmt mnyambut raya haji mamalieyna

haslina said...

alhamdulilah...semoga di permudahkan...

selamat hari raya aidil adha pada lieyna sekeluarga...

p/s da mmg boleh da ada adik abang arif ni...

eT said...

wahhh...jap jek dh 20bulan...
time ni diorang ngah kretif..
sume mende nk di try nyer...huhuhu


Selamat Hari Raya Aidiladha

MUNNYRA said...

Macam adik sepupu saya yang nama dia Arif jugak...hurm agaknya orang bernama arif berkerekter macam nie kot ^__^ apa2 pun Arig tetap Hencem =)

~Siti Hajar~ said...

Wah! hencemnyer arif, mcm dah besar je lagaknya..

nmpk berisi sikit dah skrg ni, mkn lalu kot..

zue @ annaleeya said...

airel pon suke gosok gigi sdiri... tp mmg tak bersihla... klu umi nak gosok mmg takmonyer... tu pon dah kuning jgk giginya...

akak pon cuti 2 hari jer eina... jumaat dah keje balik...

Ena said...

pemalu kan arif ni.. heheh.. tak pe.. malu tu lebih baik dari yg tak reti dok diam cam anak2 ena.. huhu.. malu jugak dibuatnya cam tu..

encem dah arif ni.. geram!..

sama ngan dak irfan dah besar pung.. tapi susahnya nak beruskan gigi.. mesti dier nak berus sendiri.. bukan apa ubat gigi tak elok di makan.. alahai..

Alimaz-Kembara Terasing said...

makin hensom arif.... salam aidil adha dari kami sekeluarga...

chugie said...

owh, suka mamam ubat gigi ek? sama pe'el cam fatin ni, kalau kite beruskan gignye, bukan main lg die menjerit!

hehhe.. selamat mama beli kereta bomba..

Ain said...

budak2 mmg takmo kalau kita nak berus gigi dorang, sume nak buat sendiri....

sama la jugak dengan sarah, huhuhu...

salam aidiladha ya ieyna..

mrs.spicy said...

ayep dah besar..huhuhu..selamat ari raya kak ieyna

mek da ©™ said...

waaaaaa dh besarrr.....

- said...

such a handsome boy. smart plak tgk arif pakai cap macam tu <3

happy eid mamalieyna :D

[-suziey-] said...

ieyna..aQeel pn suka bebear.bkn diajar2..agknya mmg tu tarikan budak la iena..ala beli la bear yg xmcm girl pnya..ade je bear utk boy..bdk mmg suka bende2 gitu..

[-suziey-] said...

pstt..ok dh baca n3 tu n dh komen pn..hehe..klu nk senang lagi kan..moderate all comments..so klu ade n3 lama yg org komen msti iena akn aware:) maklumla xkan kita nk belek lagi comment box n3 lama kan..hehe cth mmc kita komen kt n3 ina tu la..hehe :)

BIONIC WOMEN said...

hensemnya ariff....dah besar anak teruna mama..

'NuReeN' said...

ayeep...
kena rajin gsk gigi tau.. jd mcm ellesya k.. sukerrr berus gigi tp gigi dah rosak cikit cuma x perasan sgt kena teropong betoi2 bru nmpk.. x tau knape seb baik sedaq awai..

elly bleh join ayeep nih sukerr joget x kira apa2 lagu pon tambah2 klau lagu mcm2 aznil tue...

Fieza79 said...

wuwuu sok cuti...lambat singgah sini...byk keroje...huhu

arif sgt 'macho' lahh...encemm nyerr...!

eina cuti seari je ehh...lusa dh keje ke...alorr mmg tk syiokk noo...

Intan Inn said...

erm ayep mmg comellah..tgk tue dah pandai posing....erm dah pandai cakap nanti mesti petah kan...

MaMa3H said...

Hensemlah arif pakai baju tu....:)
pandailah posing

maya amir said...

time really flies kan.. kejap jek die dah beso & pandai mcm2..:)