About

Tuesday, November 2, 2010

.: The AnimalS...:.

yuhuuu...still dlm mood bz's..
huhu..
so meh nak jamu mata kawan2 sume
dengan piccas the animals yang mama sempat snap3x..
masa g Zoo ari tu.. ^_^

Soalan :
sila beri nama untuk setiap gambar yang dipamerkan.. ngeee...cam soalan tuk budak tadika je =P























ni jer satu pic masa pertunjukan haiwan tu...burung kakak tueee...! hehe...lain2 pic tak snap! sbb camera bateri dah kong...ni pakai HP..tak clear aa sbb dok paling atas! hukhuk..
p/s malas nak besarkan image..aduhaiiii...masa tak mengizinkan..

komen :

animal yang paling disukai = Zirafah...kagum sangat2 dengan ciptaan Ilahi!

animal yang paling tidak disukai = Ular...geli geleman cek...!

animal yang paling digeruni = weeiii banyak tapi..paling seram tengok Buaya!!! gedabak besar..walaupun nampak 'cool' rilexs je...tapi bila membayangkan if kita terjatuh dan dia dapat membaham! haisssh serammmmmmm...!

tu je komen buat masa ni..huhu..tak bleh membebel panjang..sungguh tak best!!!

18 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

mesti haidar teruja kan dapat nengok banyak binatang kat zoo...kalo balqis ni sure melompat2 suka punyer ni...last bawak balqis time birthday dia tahun lepas...dah lama bangat tak berkunjung...hu...hu....

LYaFRINA said...

nk jawab ni..

1 : org utan
2 : monyet
3 & 4 : rabbit
5 : keldai
6 : apekebenda tu?? beaver kot..
7 : moooo.. cow
8 : kura2
9 : shark tale. hehe jerung k tu??
10 : zirafah
11 & 12 : Bangau oh bangau knp engkau kurus??
13 ; tompok2... burung untaaaa
14 & 15 : ank rusa nani baru kembang ekor
16 : LION... kodomo lion
17 : biskut TIGER
18 : Butterfly
19 : crocodile hunter
20 : snakessssssss
21 : Frog.. wonggggg
22 : bear
23 : ni manusia dah ni.. berdiri tegak d sisi jalur gemilang.. k ada binatang kat situ?? hehehe

**BERAPA MARKAH CIKGU???
* HADIAH TU DH TERIMA KELMARIN.. TQ EINA... SUKA SGT2..

mamalieyna said...

Anje:
tu la kalau kak balqis sure lompat2..arif belum lagi camtu..huhu..maybe tahun depan pandai la kot excited gitu ..hehe..

mamalieyna said...

Lyafrina:
aiyaaakkkk!! cikgu sngat2 kagum nih! hehe..markah xtra 200% =P

*dah dpt eh..alhamdulillah selamat sampai..^_^..kecil hadiahnya..huhu..

zurazari said...

iena:
lamer ke spend maser kat saner...
zura rindu ar...
dulu2 zaman cinton2 slalu lepak saner... tp tak penah lak hapal sumer namer natang tue.. kah kah kah..:p

kalo adam kompom nanes...:p

Ena said...

tu diaaaaa.. animals nye... en. pah tu sokmo memcuri perhatian.. tnggi bebenor kan!.. ngeeee..

'NuReeN' said...

bwk anak g zoo ni sekurang2nyerr kita melatih anak utk menggunakan iq utk berfikir & mengenal..

nti g kl kena terjah jgk nih..

Dilla Ady said...

tak suke ngan ular ijau tu...

tgk pun da berdiri bulu roma ni ha....eeee...serammmm...

Fieza79 said...

haishh eina..edisi dokumentari ke ni..? patot la bateri kamera kong asik menyenap haiwan je...hehe

fieza haiwan plng suka...zirafah..rasa takjub je tgk kejadian tuhan...

mummy_ayu said...

wah..seronoknye..Ian pun dah bising ajak daddy..nak gie zoo..nak gie bird park..sema dia nak gie..

~aSHa~ said...

budak2 paling suka pg zoo kan...

boleh tambah pengetahuan mereka

zue @ annaleeya said...

budak2 mmg suke la pegi zoo... bila la nak lepas bwk anak2 gi zoo negara nih??? huhu!!

[-suziey-] said...

umangaih byk btl animals..letih nk listdown ni..ekekeke:p

pst..kita dh bg add ke blm ek..lupe la..haahaha..nah amik je la :D

433-0-1, jln 1/.132 gasing indah 59200 kL

mek da ©™ said...

mek da semua leh tgk dekat2 kecuali ular..eii geliii

Mama Hanim said...

bestnya dpt bw anak ke tpt cmtu kan.. huhu jeles lah..

YanDarwisy said...

lst pegi zoo 3 thn tg lepas. layan bebudak tgk animal memang ok gak.

mrs.spicy said...

kuda pendek tu keldai ehh??cute!

~~*Lady Salwa*~~ said...

kalau jawab ada hadiah ke?? hehe

rajin akak snap gambar2na ye... memang blogger tegar la akak nih...