About

Monday, November 8, 2010

.: Aktiviti kaMi : ke panTai..! :.

Monday morning!
Lambat sket bleh online..
Biasala laa..permulaan hari di minggu baru..
Server off..tunggu staff IT masuk dulu..baru on internet..

So, sementara tu..
Mama mengarang la dulu..
Heh..mengarang la sangat! ^_^

Ooooh cuti 3 hari..macam tak cukup lagi..
Kang cuti selamanya baru puas hati kot =P
Penat la..ada je program setiap hari..

Khamis malam – ke Uptown damansara.. tak ingat kul berapa balik..yg pasti above 1am..
Balik…fenaaat…mengantukkk!!

Jumaat pagi – settlekan urusan dirumah..sebelum keluar..destinasi..Pantai Bagan Lalang, Sepang, Selangor!
Sangat2 best…tapi panassssz terik!

Sabtu – settlekan urusan rumah di sebelah pagi..tengahari after Zohor..terjah kenduri kawen member opis. Makan2 kejap..terus balik..sebab nak terjah ShopingMall..beli barang sket..malam lak abah work!

Ahad – settlekan urusan rumah (memang kerja ni takkan habis..setiap hari ada je..kan3x..) ..masak..makan..mandi..solat..petang..destinasi..Taman Bukit Jalil.. tengok ikan.. jalan2 ambik angin luar!

Huh…penuh aktiviti kan…malam tadi baru terhegeh2 nak iron baju kerja la..kemas ituini la..jam 12pm baru tido..sudahnya..sleepy je rasa pagi ni..wuwu..

Oooh panjang betul bebelan aktiviti..ngee…
Jom tempek sebahagian picas kt tepian pantai…Bagan Lalang tuu..hehe..

Terkilan..memang terkilan..WHY?
Huhu..mama lupa sesangat nak caj bateri camera..
Sudahnya..ini je sempat snap pakai camera..sebahagian lagi..pakai HP sajor..
Aduhai..camno leh lupa nak caj ntah!

Takpe2x,..next time kita terjah pantai ni lagi..hehe..
Layanz..


pic masjid?..oooh hari tu kan hari Jumaat..so, singgah la Masjid dulu..Abah & Pak Ucu solat Jumaat dulu..masjid besaar, tapi jemaah tak ramai sangat..maybe kat tengah2 kawasan camtu kan..ramai orang dari luar je nampak gaya..

Pic 1 : baru sampai..belum menuju ke pantai..ni menuju ke tmpt makan dulu..hehe..

Pic 2 : budak comel itu..hehe..harus puji ye anak sndiri! ^_^

Pic 3 : oooh semangat dapat menan baru..! nak bwk sndirik!

Pic 4 : menuju ke pantai! Yeaa…!

Pic 5 : kami bertigaan..hissh bila nak bertmbh bilangan ahli ni..hehe… (sengaja edit piccas begitu =P..ada la motifnye..ngeee..)


Pic 6 & 7 : waaah hampir sampai ke destinasi..^_^


Pic 8 : tak sempat si abah letak beg..dah gigih nolong si anak bermain…suka sangat si arif ni tau!

Pic 9, 10, 11 : Arif sangat kusyuk bermain.. langsung takmo pandang camera…wuwu…fenat mama panggil dia tau…


terpaksa bertopi sebab memang sangat2 panas!!

Pic 12 : waaaah syok betul dia layan main pasir..sangat2 suka!


Pic 13 : Selingan…Nampak layang2 berterbangan di udara!


Pic 14 : last pic taken with this camera! Pastu..'teeeett'..bateri dah habis.. =P..sungguh tak puas hati! Huh!

Bersambung nanti..piccas taken by HP sajor…

Soalan : Adakah arif teruja untuk bermain dengan air laut atau sebaliknya?..sila teka!..ngee… ^_^


33 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ekceli, cuti hari jumaat ari tu ada member ajak gi berkelah gak, tapi cam tak best je tanpa si kecik faris tu... makanya tak pergi la piknik...

wa, gaya santai tul arif nih...

**Ai, love kat pewot??? apakah??? hehe... Cahyok chayok... hehe

**nak teka... arif takut ngan ombak pantai tu. betul tak??

mummy_ayu said...

seronoknya arif..jenjalan kat pantai..tomei jer...

bab nak tambah bilangan keluarga..moga sepat la..dapat rezeki tu..amin..

Ena said...

hhe.. sonot la kan dapat p pantai main ombak!.. heheh.. ni arif mesti cam irfan gak ni.. mula2 takut sanmpai nangis bila dah selau bawak terus suka tak nyempat nak main air.. eheh

ni mesti nak cover pewut kan sbb dok kat tepi pantai kan pompuan akan jd seksi.. heheh

MrS. F!zA said...

ya allah bestnye berpiknik!!! mmg dr dulu suka nau tgk budak2 main pasir pantai.. haishh cepatla besar darwisy blh bwk gi pantai..

tak panas ke tu ayep! terik mentari tu. hehehe

rATu kEBaYA said...

sseronok ke pantai...

[-suziey-] said...

aisey...klu photoG tu bateri umpama nyawa..harus bw spare bateri:p xpela ade la jgk kenangan yg dirakam..hehe..
best nye g pantai..kita pn g pantai :) arief xteruja ke mcm aQeel main pasir?

mek da ©™ said...

wah bestnya g pantai..amik angin..mkn2...reduppp jekkkk...hikhik..ayep siap bw ape tuuuu

'NuReeN' said...

bestnyerrr... teringin nak bwk elly main2 pasir tepi pantai.. tp skrg ni utara kan ujan + banjir.. x brani nak bwk..

ayeep mesti happy sgt2...

nieda said...

sweet picture..sonotnya Arif..

psst..nak tambah ahli keluarga yer??Amin..ntah2 dah ado kot.hehe

iem said...

sonoknya gie bagan lalang..ayip mesti enjoy sangatlah tu

nza said...

sronoknya tgk arif main tepi pntai....

az rina a.k.a jaijina said...

wah, bestnye..dah arif mesti sonot tu dapat maen pasir kan..

Amy Syaquena said...

salam..

Jom join Giveaway ' The Best Entry With Sinar Raudah'

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/11/giveaway-best-entry-with-sinar-raudah.html

Zaidah said...

cantik rumah pasir ayep....

BIONIC WOMEN said...

tomei ayip..heheheh
kami x gi memaner pun sabtu ahad..relax kat rumah...
tapi cuti sek 2 minggu ag, penuh aktiviti..siap jadual dah..huhuhu

suka tengok ayip men pasir

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sonot nya pi bercuti...kita dok rumah je tak de aktiviti lama tak terjah pantai...wah sonot haidar dapat main pasir ek

pija5120 said...

he...syoknya depa p pantai nooo... hee... kita juga terperap kt umah.. anak2 tak sihat.. musim batuk selsema ni...

Izan Ishak said...

bukan main lagi ayep main pasir ye eina...anak2 kecik mmg excited bila jumpa pantai.
nak2 pulak kalau dia besar sikit...lagi suka nak mandi laut... tp jaga2...panas sgt tu...

LYaFRINA said...

woww ke pantai best..
kat sini, mmg xlh nak ke pantai.. air pantai bgelombang.. lg pun hujan ribut manjang kat sini..

**comel sgt2 pic ayep main pasir pntai tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na
kita pong cuti jalan2
tapi area KL n shah alam ajela

nmpk panas ek pantai tuh

weh, lawa la gambor ade love tang perot tu..kui kui kui

mrs.spicy said...

mcm ramai jer kt pantai..sbb cuti kut..huhu

norihan said...

alamak arif pakai seluar pendek gi pantai...comey je ...suka tengok gambar dia tengok layang2 tu..come sesangat..

acik mimie said...

alaaa comey nye dak yayep nihhhh ... pakai suar 'katok' kat tepi pantai ..

haslina said...

budak2 mmg sukaaaa klu main pasir ni kan..
tp ya ampun panasnya kan...

sungguhnya lieyna, kerja rumah tidak pernahnya selesaikan...

awat??? perut tu???
;))

Pn. Zana said...

sy pegi jugak kat bagan lalang tu. tp, hr Sabtu. dh lewat kul 6 cm gtu. ramai org. hehehe.

arif takut airker?:D

|| NaFiRaa || said...

sonoknye main pasir.. x layan dah orang nak amik pic dia..:)

memula mesti takut nak main air..pastu bila dah masuk lam air..mesti suka!!

~Siti Hajar~ said...

bestnyer arif ke pantai, teruja sgt la tu sampai xpandai camera yer, kusyuk main pasir..

pakai hp pun pic still cantik sbb bergambar tgh panas terik tu..

Mamamya said...

mmg full btl yer jadual cuti2 deepavali...lia cuma balik kg jer... ;)

seronok tgk arif main2 pasir kat pantai...dah lama x bawa anak2 pi pantai sejak afiqah kene asma....

P/s:lia doakan los ni rezeki iena pulak utk dapat bby yer....insya'allah.... :)

Ain said...

kat ganu skrg ni tak digalakkan ke pantai, bahayaaaaa....

ombak besau....hehehe

Fieza79 said...

wuwuu best nye part pantai2 ni...nmpk cuaca cm panaz giler kan...

Arif sonot sgt nmpk nya mcm tk saba2...mama nya panggil pon bt tak hirau...asyik...

sekali bateri kong daa...nsb bek HP penyelamat...hehe

Nad @ MamaZakwan said...

wah, wah..sama la aktiviti cuti kite, hehehe.. :)

nampak gayanya cam arif dpt adik dulu jek ni, heheeh... =p

mama rifQy said...

amboi..bukan sonot lagi arif main!!

bintangku said...

tak lama lagi, ayep ada member lar main pasir tu yer.... *wink* *wink*