About

Monday, November 29, 2010

.: aktiViti AHad yaNg LepaS2x..baNyaknyee.. :.

bukan aktiviti yang banyak ye..
tapi pic yang banyak!..ngee..lalala..
seperti biasa la kan..
mama penyenap yang tegar..sayang je takde camera canggih manggih mcm orang org len =P

oooh ni pic hasil snapan pada last 2 weeks sunday!
aktiviti di petang weekend kami..^_^
ke Taman Bukit Jalil lagi..

tapi kali ni, area site sebelah lain lak..area playground..
harap maklum ye..TBJ ni besaaaaar..memang fenat kalau nak tawaf semua..so..
silih berganti la, this week pergi bahagian sini, next week bahagian sinun pulak..hehe..

ok2...
layan pic dak arif je ler..mama takde sbb mama pemalu.. =P (sebenarnya takde orang nak snapkan..redha jerlah..hahaha..)

jom layan...
baru sampai..dengan en panda dia jerlah kalau pi sini..fenat kalau nak berjalan je..^_^

melangut tengok 'kanak-kanak' riang yang lain bermain!
see...nak turun join juge..

dah turun still terkedu..taktau nak main apa kot..hehe..

hissh main tolak beskal pulak..hermm..

main ni kejap sementara takde orang lasak2 bermain disitu..hehe..

try ni kejap jee..

bersiar2..

temankan si abah bersenam! ^_^

nak tiru gaakk...!

aci main bukak2 kasut la pul0k! hissh..

sempat main caaak..see dah tak berkasut!

mata masuk habuk la pulak..ciaaan...

..abah tolong pakaikan kasut semula eh..sweet jer dua beranak ni..hehe..


'tak betul la abah...' ayep berkata...hehe..
daaah tu je snap2x...pastu jalan2..abah joging seround (round kecik je, idok le round Taman tu..semput nnti..ngee..),..pastu balik!

pekena eskem dulu..! ^_^

this week ?..takde aktiviti yang best pun..
cuma malam tadi g giant ..cari makan..malam semalam g Uptown..cari makan + penat badan! =P

26 comments:

Ena said...

tak canggih manggih pun tak pe.. janji pandai edit.. lawo jugak kan!..;D

best la xtvt penuh je.. ena pulak kelemauan sepanjang sabtu tu. haihhH!!.. tak abis2 lemau. cam kijer banyak sangat jer.. ishhh

mamalieyna said...

ena:
ni aktviti minggu lalu2 la..huhu.. minggu lepas, dok umah je byk..bleh rest lebih tp itu ler..mcm tak cukup2 jugak je..hehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah cantik blog kak ina meriah tu denagn bunga2, sonot haidar dapat pi taman ek...kami weekend ni kepenatan asyik datang opis je

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnya dia......comel panda dia...

mamalieyna said...

Anje:
sian kan..huhu..apa nak buat..kak eina lak, ada perasan misscall dr bos, tp tak call balik pun..ngee..(kalau penting dia call byk kali, or sms la kan..cian bos kak eina =P)kalau bleh hari minggu, hari nak rest, malas nak serabutkan fikiran dgn kerja..tp..kalau dh bab HR ni, susah la kalau nak excuse..huhu..

*psst jom pakat2 cari kerja len!

mamalieyna said...

Alimaz:
tuan panda tak comel ke?..hehe..

norihan said...

seronok arif..iena selalu gi taman ye...tu taman kat mana...?seronoknye...

Zaidah said...

seronok betul ayep bermain kat taman...tak canggihpun tak ape yang penting seronok...

mamalieyna said...

norihan:
kt taman bukit jalil lagi....ni je dekat dgn rumah..hehe..

mamalieyna said...

zaidah:
tu la kan..kalau canggih sgt kang, segan lak nak snap2 memanjang..hehe..camera biasa ni leh sorok2..hehe..

chugie said...

bestnye beraktiviti sakan..aritu pn kami nak ke taman, tp hujan lah pullok!

mamalieyna said...

chugie:
this week mmg hujan kan..eina pun pergi ni, last2 week! ^_^

Mama Hanim said...

riadah sakan tu eina.. best dpt habiskan masa cmtu bersama family kan..

MrS. F!zA said...

cantik sudah blog akak!


ok la tu ada jgk aktibiti menarik w/p hanya riadah..hehehe suka riadah ni..

mamalieyna said...

mama hanim:
best bila bersama keluarga! ^_^

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
cantik eh..maceeeh..hehe..

oooh best sesekali beriadah ni, tak joging pun bleh jln2 keluar jugak peluh..hehe..

BIONIC WOMEN said...

comelnya ayeep...
cantik aper gambor2 dalam nih..semua macam guna kamera canggih...

memang x suka kan kalau ada budak2 buas men skali..abis anak kita kena buli..huhuhu

mek da ©™ said...

byk gambo..buat kenangan kan..

...etiey erywan♥ said...

lawa template!!! daku jelessss!!! arif handsome sokmo!!!

~Ifa~ said...

best la tuh dpt main kt tmn.sure susah nk blk apa kan.kalu azim sah2 memang x mau blk.puas pujuk

~Siti Hajar~ said...

rajinnyer jalan g taman, sy ni klu nak bwk anak jalan2, lebih suka ke s/market sbb ada aircond, klu kat tmn ni nti anak2 melompat xhingat donia, hbs kotor suar baju semua..huhu

UmiDAnisH said...

wahhh, bestnyer dalan2 hujung minggu

mummy_ayu said...

bestnye..Ian kali nie balik sban tak gie tgk fish..bising gak dia...samala kita..banyak snap...tak kisah la kemera canggih ke tak..janji nampak gambar..he he he

nieda said...

comelnya arif pkai seluar belang2...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Dah lama tak jalan2 tepi tasik kat ptrjaya nih... hari cuti pun dok terperuk kat umah je... sob sob...

seronok dapat amik angin pagi...

mrs.spicy said...

best ayep bila dia besar nanti..banyak sangat gambar~