About

Monday, November 1, 2010

.: ADusss..fenaaat! sambung Zoo part 2 :.

yuhuu....ayaiyai..
tak sempat langsung menjeling blog after post 1 n3 pagi tadi..
why?
tu la..pasal kije yg bwk balik kekunun nk settle kt umah tu..
sempat jengah buat sikit malam tadi..
then, terus..tutup buku!

harap maklum la bila dah ada anak ni..
huhu..komitmen tuk kerja rumah + urusan rumah tangga perlu lebih diutamakan!
nak2 dak tecik arif kalau tak sleep...haih..ajak main saje.. ^_^
ngeh3x...baik punya alasan!

hari ni terkial2 nak settlekan..
hukhuk..dah settlekan sebahagian & dah submit pun..ada sebahagian lagi!
kang sambung..ni mencelah jengok blog jap time rehat ni kan..

harus sambung tempek2 piccas lagi..
lalala.. ^_^

part 2 pulak?..macam banyak bebenor storinye..
hehe..takde apa sangat..layan jerla.. ^_^

Jenuh nak mengupload tau! ^_^
apapun best sebab dapat abadikan banyak2 piccas..

Walaupun bateri camera ni kong sudah..tak putus asa..snap pakai HP pun jadi..hehe..
So, sebahagian lagi…^_^

arif & abah! ^_^
dari jauh ok la tengok animals...bila dekat.....
camni la gaya...'nanak...nanak!'.. =P
berenti rehat seketika lagi...arif nak see the tiger..! ^_^



pak ucu bawak see the tiger eh..^_^...tiger tengah sedap berendam la..heheh..
ishh edit terlampau sampai nmpk pak ucu gelap bebenor =P..byk pic pak ucu dr abah! heheh!
arif tengok rama2..alala...dengan pak ucu lagi..abah penat dah dukung arif ..^_^
3 of us! ^_^
candid! abah dok adjust camera yang setting ter'lari'..mama snap2 pakai HP abah!
alahaiii susah betul nak suruh arif smile masa g sini..sume muke camtu! haihh...
..haaaa....ini manissss...smile ...manja tul dgn pak ucu tau! ^_^

bawah2 snap pakai HP jer....

abah 'snap' mama...mama 'snap' mereka!
disisi pak ucu lagiii....
masa tengok persembahan animals tuu....arif dah tukar baju ..putih pulak..panasz!..then, hujan rintik2...huhu..
snapan terakhir ..... Arif! ^_^

Kesimpulan: pergi Zoo sangat2 best walaupun Arif still nampak takut2 sebab tengok animals yang besar2 dari dia..tapi sekurang2nya nampak keterujaan Arif setiap kali tengok animals yang tak pernah dia tengok sebelum ni!

Tapi paling Arif suka adalah Monkey! Sebab itu yang selalu dia nampak tiap kali naik motor nak ke rumah Ibu pengasuh..ada orang bela dan rantaikan kat pokok tepi jalan je..so, tiap2 hari leh nampak..dan arif adalah pelawat setianya di hari2 bekerja! ^_^

p.s alahai...bila la ada kesempatan nak jenjalan umah kengkawan ni..masa tidak mengizinkan la hari ni..wuwuwu... maapkan saye..


26 comments:

zue @ annaleeya said...

mak aih.... byk tol posing2 tuh... mesti penat ayep melayan mama amik gambo kan??? heheh!!

mamaaerish@eb said...

best3... tapi bab dokong tuh alahai... cam aerish la plk... sakit pinggangku nanti... hu3

mamalieyna said...

zue:
kaaaaaaaaaaaaaak...rindunye sama akak! huhu..nnti ada time eina singgah umah akak ye..weeeiii..lamanye tak 'jumpa'! ^_^

mamalieyna said...

eb:
tu le pasai eb..nasib la ada assistant..weiii pak ucunye! =P

acik mimie said...

hehe ... yayep nihhh ...
acik mimie buleh imagine bila die ckp "nanak .. nanak" ....

LYaFRINA said...

ishhh.. bestnya!!
ni zoo negara k?? dh lama x kesitu..
lya suka p jln2 y kat tmn burung tu.. cantik situ.. y dekat muzium islam tu... kalo ada rezeki bln 12 ni nk p kl.. dh lama x kesana.. asya x pernah smpai lg.. :- (

mamalieyna said...

acik mimie:
hehe...bleh kan imagine..ngeee... =P

mek da ©™ said...

jln sakan ayep ngan pak su yee

Azfa said...

memula "nanak..nanak.." nnt jom ar..jom ar..hehe

Ena said...

heheh..
patut la nampak arif cam takut je tu kan.. tak pe next time arif mesti dah ok.. ;D

kalo da umor cam irfan dah ok kot.. tapi yerla ena pun tak pernah bawak p zoo.. sempat bawak p taman burung je.. tu pun dier memg tak takut.. hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak pa akak, rileks2... settlekan dulu apa yg patut...

hehe, nanti dah besar nanti tak takut dah la kan ayep...

[-suziey-] said...

xpe take ur time..utamakan keje..besela tu..kita pn slalu mcmtu..hehe..

aah la arief kureng memberi senyuman manis..bila ngn pak ucu dia je senyum manis2 gitu..hehe..

haslina said...

banyakkkkkk pictures tu...bagus ada zoo ni kan...dpt anak2 kita kenal binatang yang ada kat malaysia ni...

kita yg besar ni pun syiokkk tgk binatang...

sama rupa ucu dgn lieyna..
;))

Dilla Ady said...

btul tu, same muke ucu ngan eina..

harus la same kan..da tentu seacuan kan...hii

chugie said...

bestnye jalan2 ke zoo.. dh lama rsnye kami x ke zoo negara..

az rina a.k.a jaijina said...

mangaih, mmg bnyak sgt posing²..pak su arif pon ado ye..arif bawak paksu jenjelana eh?

BIONIC WOMEN said...

eily pun belum pernah bawak dhiya ke zoo lagi, papa dia kata biar dia pandai skit..tapi skang dah pandai banyak so dah boleh pergi nih..hehe.ingatkan nak pegi minggu ni sebab papa dhiya cuti lama utk deepavali..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. sonoknye boleh bawak anak pi zoo kan~ suka lah budak2~

zurazari said...

sonok nyer g jalan2=)
nak ikot tak... zura skrg da susah nak g zoo=( da dok manjung jgn mimpi la nak g kl..

mama rifQy said...

me xpnh bawak Iqy pegi zooo !!

hajarus said...

amboi manje nyer arif ngan pak ucunyer yer... :)

Fieza79 said...

Arif nmpk takut2 je kan..belum biasa lg tu...musti sweet dgr Arif sebut nanak..nanak..hehee

comel ler Arif bermanjaan dgn pak ucu..!

'NuReeN' said...

byk tol bergambooo... nmpk zoo negara lagi best dr zoo taiping la... bila la nureen nak terjah sana plak yerr??

mummy_ayu said...

seronoknya arif jenjalan ngan acu yer...

~Siti Hajar~ said...

wow! bestnyer g zoo, km pun sllu g zoo, anak2 suka tgk binatang..hehe

eina, muka adik eina (pak usu) sama cam adik bongsu hjr la, paksu jgk..hehe..paksu km pun suka pakai baju merah, ms mula tgk td, sekali imbas nmpk cam adik hjr lak..hehe

mrs.spicy said...

huhuhu..kalo ade budak2 memang best la kan pergi tgk2 animals ni.huhuhu