About

Thursday, October 21, 2010

.: GoDaaN naFsu :.

***baru je letak tajuk tu*** lupa...diingatkan oleh anje..hehe..tQ! ^_^

hahaha...tajuk tak ingat!
gempak habesss.. =P

yuhuu...
dah bleh upload piccas la! hehe..^_^

ni citer dah lama..
last 2 weeks kot..
masa Arif demam2 lagi tuu..
balik dari klinik..
singgah beli lemang!

sebab apa?
saje godaan nafsu semata!
padahal bukan lapar sangat or mengidam sangat pun!
diorang ni banyak jual tepi2 jalan kan..
hari2 dok lalu..nampak lemang tu sedap je dibakar...

satu hari...tak tertahan jugak napsu ni =P

sekali bila tanya sebatang RM15 daa..mahai betul..
tempat lain boleh dpt RM10 jer...
sebab si abah dah beriya berenti nak beli..
terbeli la jugak..




balik makan la jugak sikit dengan rendang ayam yg dah kering mama tu..
dah dijadikan serunding! ^_^ ..hehe..balance dari wat open house itu hari..

ada balance, so goreng sampai kering dan tukar nama jadi 'serunding!'
sedaaaap..makan time lemang panas2 tu..
tapi sikit je luaknya..
pastu simpan dlm peti ais!
sampai sekarang tak habis.. =P
iish membazir betul..!

nak beli sikit je tak bleh..
terpaksa beli 1 batang..tp sudahnya tak habis pun..
rugi2x..+ membazir2x..huhu..

see the lemang + serunding itu..^_^



p/s bengkak bibir dah surut ^_^!

oooh...ni pic bibirnye..seperti permintaan ..ihiks..

hahaha...merahnya bibir mama... (yelah tu..pucat je kalau yg sebenar =P)

tapi gitu ler..cara mama dok ngontrol bibir nan tak center dr pagi tadi..
hehe..seb baik skrg dah ok dah..hehe..

18 comments:

chugie said...

mak ai.. mahalnye lemang.. sampai RM15? nampak gambar mcm x berapa nak menyelerakan je, sebab nampak die dah keras kat bahagian tepi tu..mesti dorang dh bakar/panaskan banyak kali lemang tu kan?

mamalieyna said...

chugie:
hehe...eina yg snap pic lmbt..itu stlh dikeluarkan dr petiais..

masa baru beli tu..lembut n panas lagi..hehe..sedap mmg sedap..tp time tu takla lapar sgt pun...dah la mahai..huhu..

~Siti Hajar~ said...

lemang tu mahal sbb dah bukan musim raya kot..isyh! teringat lemang & ketupat ms raya aritu..mana nak cari skrg ni..huhu

norihan said...

lemang kalau panas2 bila makan memang sedapkan...tapi kalau dah masuk peti ais kureng sikitlah rasanya,kenapa tak dikukuskan semula..uishhh...kuat jugak sondolan arif ye,sampai terhengot bibir mamanya tu..hehe..

az rina a.k.a jaijina said...

kalau kat kijal kan, 3 batang RM10 jek..tp kecik² lahkan..tp puas hati, meletop..

Fieza79 said...

mahai gila lemang...adoi RM 15 sebatang...? dh tu tk abih..membazir pulak..

owhh bibir dh surut...jenoh mengontrol pg td kan...hikk

Mama Hanim said...

mahalnya tu eina.. kt sini dapat rm5 satu, area tikam batu ada jual.. best plak tu..hehe..

'NuReeN' said...

bila dah lps raya mmg baru nk cr lemang kan.. bila eina wat n3 ni rasa nak mkn lemang la plak..

klau rajin cuti ni la buat rendang pastu p beli ketupat pon jadilah lemang dh x der jual lagi dkt area cini..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

awat tak de tajuk kak ina???

Mamamya said...

mmg sedap lemang ni klu makan panas2...lbh2 lg klu yg buat sendiri...sbb rasanya lbh lemak n fresh lg...

kat sini pun byk juga yg jual tepi jln...tp lia dah 2-3 kali t'kene lemang yg x rasa mcm lemang pun... (x rasa lemak n keras) org kata dia org ni rebus dulu lemang ni 1/2 masak pastu baru bakar semula.....

Jieda said...

Amboii..sedapnya lemang.Lama tak makan.Mahalnya sebatang sampai rm15 ye.Nak buat sendiri memang tak reti la

mrs.spicy said...

hari tu husband beli rm 12. kecik jer saiz dia. mahai~

YanDarwisy said...

Sedapppp....tolong jgn post lagi. Saya pemakan yg sgt dikagumi. Hadoiii....:P

mek da ©™ said...

sdpnya lemang..nak kena g cari gak ni

ejaMaria said...

kat sri gombak ade banyak rate... kecik rm8, sedang rm10, besar rm12, besarXL rm15... haaa... pilih... pilih... lemang haji sidek... ;p

[-suziey-] said...

tajuk kemain lagi..waaa nmpk tgn comel arief nk pegang lemaang ek..eh silap..nk rembat lemang..ekkek:p

eima said...

dah abih raya pun still kemaruk lagi kak ... hoho...

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la ngan sal. masa nak beli eksited je. pehtu makan sket je... selebihnya dok la lam peti ais tu... hehe